Alus saldējuma deserts

Saldējums un alus jau katrs pats par sevi ir neatņemama vasaras sastāvdaļa, bet, ja tos apvieno vienā ēdienā, tad tas ir tieši tas, kas vajadzīgs. Neprasta garšu kombinācija, kas tev noteikti vēl ilgi paliks atmiņā.

Akmeņasaris ar alus mīklā ceptiem kartupeļiem un mārrutku krēmu

Gatavojot zivi, tu nevari nošaut greizi, jo tas ir ātri, vienkārši un ļoti garšīgi. Šim ēdienam īpašu garšu piešķir pievienotais alus, kas sajūtams gan zivs marinādē, gan kartupeļos.

Vidusjūras paipalas

Paipalas nav tas produkts ko ēdam bieži un nevajag arī, bet tajās reizēs, kad tās ir, tad jāpagatavo tā, ka gribās nolaizīt katru pirkstu un pat izlaizīt pannnu, kad tās apēstas.

Cannelloni ar dārzeņiem un divu veidu sieriem

Supersātīgs, sulīgs un siera pilns ēdiens. Katrs kumoss ir īsts baudījums. Klāt vēl pasniedz tikai lielu bļodu salātu un glāzi vīna.

Ceptu augļu un paniņu kokteilis

Šis ir kokteilis, ko karstā dienā var pasniegt saldējuma kokteiļa vietā. Bet tie, kam negribas aukstu, var to baudīt arī siltu un bez ledus.

Liellopa ragū ar gnocchi

Atliek tikai pamainīt dažas sastāvdaļas, un ierastie ēdieni iegūst jaunas nokrāsas un garšas. Tieši tā ir arī šajā gadījumā, kad ragū un gnocchi gatavošanā tiek izmantots tumšais alus.

Brusketas ar truša akniņām

Ja ledusskapī ir truša akniņas, tad šī ir lieliska uzkoda, ko no tām pagatavot. Ja ledusskapī nav truša akniņas, tad tās ir jāiegādājas, lai varētu pagatavot šo lielisku uzkodu.

Grilētas polentas salāti

Pagatavo polentu tā, lai to pēc tam varētu grilēt, un klāt pasniedz tomātu un avokado salātus. Čili daudzumu var variēt pēc vēlēšanās.

Receptes bilde

Saldo kartupeļu zupa ar kokospienu

Apnikusi ķirbju biezzupa? Pamēģini saldos kartupeļus. Pēc izskata varbūt arī līdzīga, bet pēc garšas – kaut kas pavisam cits...

Vairāk

Receptes bilde

„Čevapčiči na kajmak”

"Četru Sezonu Virtuve"

Nekas un nekad nevar būt labāks par pašu gatavotām desiņām, jo tad vari būt drošs par to, kādas kvalitātes gaļa ir izmantota.

Vairāk

Receptes bilde

Liellopa muguras daļas steiks ar sviestu

"Četru Sezonu Virtuve"

Patiesībā viss vienkāršais ir ģeniāls, un, ja vien tev ir labs steika gabals, tad atliek uzvārīt tikai marinādi, pagatavot sviestu un to visu apvienot...

Vairāk

Receptes bilde

Grilētu aprikožu un halumi siera salāti ar čili

Viegli un sātīgi, pikanti un sāļi saldi salāti. Nekas nav vieglāk pagatavojams kā šis. Un tik skaisti izskatās – jo mijas oranžā aprikoze ar sarkano čili...

Vairāk

Receptes bilde

Mouton Cadet Reserve

Soternas reģiona nosaukums jau vien pasaka savu. Tāpat vīna nama nosaukums „Baron Philippe de Rothschild”. Abu apvienojums – lielisks ražotājs un izcils...

Vairāk

„Montélimar nougat” jeb medus, olu baltumu un riekstu zīdainais saldums

Ierodoties Francijas pilsētiņā Montelimārā, pamanīsi, ka gandrīz katrā skatlogā vismaz daļa kompozīcijas veltīta tieši „Montélimar nougat”...

Vairāk

Receptes bilde

Zemesriekstu, šokolādes un karameļu cepumi

Kraukšķīgi zemesrieksti, salds toffee, rūgtena šokolāde. Sulīgi iekšā, kraukšķīgi ārā. Tādi ir šie cepumi. Un saldi, protams, ka saldi, bet vai tad šad...

Vairāk

Svaigie salāti ar redīsiem un sieru

Kad tad vēl, ja ne vasarā ēst redīsus, gurķus un salātus. Tie, sajaukti ar svaigā kazas siera bumbām, ir gan labi, lai pietiktu vakariņām vai arī kā piedeva...

3Vairāk

Receptes bilde

Brazin Lodi Zinfandel 2009

„Delicato Family Vineyards” dibināta 1924. gadā un ir viena no vecākajām vīna darītavām ASV. Darītava pieder Indelikato ģimenei...

Vairāk

Receptes bilde

Vistu aknu pastēte

Nekas nepārspēj mājās gatavotu vistu aknu pastēti. Šī ir viena no daudzajām versijām, bet tā ir lieliska.

Vairāk

Receptes bilde

Zeni Bardolino Chiaretto DOC Classico

Sārtvīns, kura sastāvā ir: 60% Corvina, 30% Rondinella un 10% Molinara. Piesātināts augļu vīns ar rožu un alpu vijolīšu aromātu. Maigai un mīkstai garšai...

Vairāk

Receptes bilde

Hugel Pinot Noir Jubilee

Elegants un samtains sarkanvīns, ko gatavo no vienīgās sarkanās vīnogu šķirnes Elzasā – Pinot Noir. Šo vīnu gatavo tikai labākās ražas gados.

Vairāk

Receptes bilde

Zeni Amarone della Valpolicella DOC Classico

Amarone – īpašs Ceni ģimenes sarkanvīns, kurš pelnīti guvis atzinību Eiropas vīna cienītāju vidū. Galvenā šī vīna atšķirība ir vīnogu...

Vairāk

Receptes bilde

Grilā gatavotas tīģergarneles ar zaļumu „gremolata”

"Četru Sezonu Virtuve"

Neskaitot to, ka garnelēm jāizņem melnā cīpsla un tas prasa sava veida iemaņas, šis ir ļoti viegli pagatavojams, sulīgs, aromātisks un pikants ēdiens.

Vairāk

Skatīt visas receptes

Šķidrumu mērvienības – tējkarote un ēdamkarote mililitros 23.01.10

Ja tev mājās nav nekā, izņemot ēdamkarotes un tējkarotes, tad šis ir neliels palīgs, lai tiktu galā ar mililitru mērvienībām un saprastu, cik īsti ietilpst vienā ēdamkarotē vai tējkarotē. Atceries, ka ēdamkarote un tējkarote ir domāta bez kaudzes.  Lai arī cik dīvaini tas varētu likties, Amerikas un Austrālijas receptēs ēdamkarotes tilpums atšķiras (skat. tabulu). Tāpēc, ja gatavo recepti...

Vairāk

Maigais, ķieģeļkāsas, karameļainais un ...
Jaunās pasaules Pinot Noir
08.08.11

Jūlija beigās www.cetrassezonas.lv aklajā degustācijā restorānā „Elements” pulcējās visi tie, kuri bija gatavi degustēt un novērtēt jaunās pasaules Pinot Noir vīnus (cena plauktā līdz 15,00 Ls). Šoreiz, tā kā vīni bija gan no Argentīnas, gan Čīles, gan Jaunzēlandes un ASV, degustācija bija ļoti interesanta, komentāriem un piezīmēm bagāta un arī ļoti iedvesmojoša...

Vairāk

Liktenīgais gads 07.10.11

Vai esat redzējuši „Simpsonu” multenītes sēriju, kurā Bārtam iemāna vīnu, kam pieliets antifrīzs? It kā jau nekā īpaša – kārtējā smieklīgā multfilmas epizode, taču šai epizodei ideja ir ņemta no pavisam nopietna un, varētu teikt, arī traģiska notikuma. Runa ir par tā saucamo „Antifrīza skandālu”, kas atklātībā nāca 1985. gadā Vācijā un Austrijā. Daudz ir runāts un rakstīts par to, bet ne Latvijas medijos, tādēļ gribas pastāstīt...

Vairāk

Amerikāņu zinfomānija 02.04.13

Zinfandel jeb vienkārši Zin, kā to sauc paši amerikāņi, precīzāk – kalifornieši, Amerikā uzskata par savu nacionālo vīnogu šķirni. Zinātniskie pētījumi norāda uz šīs šķirnes līdzību, arī pēc izcelsmes, ar Eiropas pēctečiem. Bet Zinfandel – tas ir kaut kas vairāk nekā vienkārši aizgūta vīnogu šķirne, tā ir Jaunās Pasaules vīndarīšanas simbols, jo šī šķirne, kaut arī tās saknes meklējamas Eiropā, pateicoties tieši amerikāņu vīndariem, ieguvusi savu stabilo un spilgto stilu...

Vairāk

Kā sadalīt trusi 24.12.09

Protams, ja ir kāds pasākums draugu lokā, tad trusi interesantāk pat varētu būt pagatavot veselu, bet gadījumā, ja trusis iemaldījies neplānoti, bet veselu nu nekādi nevar notiesāt vienā reizē, tad tas noteikti jāsadala, un to, ko negatavo, liec saldētavā.

Vairāk

Apelsīnu marmelādes festivāls 20.01.10

Ja esi gana traks cilvēks, kuram ēdiens ir liela un svarīga daļa no dzīves, šeit es domāju – ēdiena pagatavošana, eksperimentēšana, ko pavada interese par to, kas šajā jomā notiek pasaulē, tad varbūt ir vērts nopirkt pēdējā brīža aviobiļeti uz Pasaules oriģinālākās marmelādes festivālu, kas no 7. līdz 14. februārim norisināsies Kambrijā (Cumbria), Anglijā.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Jaunākie komentāri

Pankūkas ar šokolādes gabaliņiem

Vai krējuma vietā nevar izmantot grieķu jogurtu?

IlzeV 18.08.2014. 17:12

Cepts kamambērs ar sviestā sautētiem āboliem

Perfekta garša, mēli var norīt! Vienīgi reiz gadījās caurums, un nezināju veidu,...

IlzeV 18.08.2014. 17:00

Piparkūku kapkeiki

Pagatavoju Vecgada vakara svētku galdam! Izskatījās ļoti svinīgi un kārdinoši un...

siikuminjsh 18.08.2014. 16:28

Sātīgā aknu pastēte

Vēlos noskaidrot vai gatavojot pas†ētu pietiek tikai ar saldo krējumu, lai viņa...

bendija 14.08.2014. 17:08

Bolo de Côco

jāizmanto svaigs kokosrieksts?

krms 10.08.2014. 17:36

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos