Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē

Saldi pikantā marināde piešķir vistas gaļai īpašu garšu – katrā kumosā sajutīsi gan eksotisko un maigo kokosriekstu, gan kanēli, gan citronzāli. Lieliska alternatīva ierasto un biežāk baudīto garšu vietā.

Cepts fetas siers ar saulē kaltētu tomātu pesto

Fetas sieram ir tik izteiksmīga garša, ka to iespējams pat vienkārši izcept, pievienojot pesto ar saulē kaltētiem tomātiem, un vieglas vakariņas ir gatavas.

Karijā un zemesriekstu sviestā marinēti vistas gaļas asorti

Ļoti aromātiskā un neparastā marināde cepoties piešķirs gaļai patīkamu garoziņu un austrumniecisku garšu, bet maltīti vēl vairāk papildinās un sātīgāku padarīs svaigās un krāsainās piedevas.

Saldumi 480 lappusēs

Ja tev patīk ne tikai baudīt, bet arī gatavot franču saldumus, tad grāmata „Fine French Desserts: Essential Recipes and Techniques“ domāta tieši tev. 480 lapaspusēs ar 260 receptēm tu varēsi iemācīties pagatavot gan macarons un zemeņu zupu, gan suflē un Opera tarte tatin, lavierēt starp dažādiem aukstajiem un karstajiem desertiem vai uzcept kādu smalku kūku.

Griķu miltu maize ar halapenjo pipariem un Čedaras sieru

Atvainojamies par kļūdu receptē "Griķu miltu maize ar halapenjo pipariem un Čedaras sieru" (2015.gada APRĪĻA numurā). Receptei, papildus jau minētajām sastāvdaļām, nepieciešams vairāk ūdens (170 sākumā – rauga uzbriedināšanai un tad vēl apmēram tik pat klāt, mīcot mīklu). Un, atceramies – maizītes gatavošana jau ir “sirds” darbs, kur katram jāsajūt maize un jāskatās, ja mīkla šķiet pa sausu, pielej klāt vēl ūdeni, ja pa šķidru – tad vēl miltus.

Laiks grilēšanai

Baudot maltīti svaigā gaisā, šķiet, ka ēdiens iegūst pavisam citu garšu, un ideāls pierādījums tam ir gaļas cepšana un grilēšana brīvā dabā. Jau no seniem laikiem gaļa ir bijis galvenais produkts, ko gatavo virs oglēm vai ugunskurā. Salīdzinot ar citiem gaļas pagatavošanas veidiem, grilēšana ir vislabākā metode, jo cepšanas procesā gaļa saglabā daudz vairāk vērtīgo vielu. Lai sarīkotu ballīti vai dārza svētkus ar grilēšanu, nevajag gaidīt kādu īpašu datumu vai notikumu, pietiek ar vienu iemeslu – siltu un saulainu laiku. Lai gaļa grilējot izdotos īpaši garda un sulīga, atliek vien ievērot dažus knifiņus.

Ar citrusu un petrolejas garšas notīm – degustējam Jaunās pasaules Riesling

Vācu mantojums jeb baltvīni no dižciltīgajām Riesling vīnogām ir ļoti izteiksmīgi, ar patīkamu aromātu un senu vēsturi. Lai gan Riesling izcelsme saistīta ar vācu zemēm, šodien to aktīvi ražo daudzviet pasaulē, ne tikai Vācijā. Par Jaunās pasaules vīniem dēvē tos Riesling vīnus, kas darīti ārpus Eiropas, proti, ASV (īpaši Kalifornijā), Čīlē, Argentīnā, Dienvidāfrikā, Jaunzēlandē un Austrālijā.

Receptes bilde

Šokolādes fondants ar vaniļas mērci

"Četru Sezonu Virtuve"

Rūgtens, silts, krēmīgs un sātīgs. Vaniļas mērci labāk pagatavo iepriekš un atdzesē, bet, ja tam laika nepietiek, tad fondantu pasniedz ar siltu mērci.

1Vairāk

Receptes bilde

Saldā kukurūzas desa

Atjaunotās receptes

Lai gan mamma gatavoja dažādus ēdienus un kūkas, bērnībā nebija lielāka garduma kā saldā kukurūzas desa. Varbūt tāpēc, ka tā tika reti gatavota...

2Vairāk

Receptes bilde

Māmiņdienas īpašā kūka

Māmiņdiena

Lai izdotos šī kūka, marcipānam un cukura pastai jābūt istabas temperatūrā, tā jāpagatavo, vislabāk, divas dienas iepriekš, no kurām vienu dienu kūkai...

Vairāk

Persiku ievārījums

REIBINOŠI AROMĀTISKS

Persiku sezonā nav citu variantu ‒ ir jāvāra ievārījums. Un man vislabāk patīk persikiem pievienot kanēli, vaniļu un lavandu. Šoreiz arī vīnu, kas bija...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrie vasaras salāti ar sieru, gaļu un mellenēm

Vasarā lielākoties jācenšas ēst svaigu ēdienu un pagatavot ātri, jo tad ir vairāk laika iet ārā pastaigāties, braukt peldēties vai uz jūru. Viens no vasaras...

Vairāk

Receptes bilde

Puravu un kartupeļu krēmzupa

Klasiku klasika – puravu un kartupeļu zupa. Ideāla, silta, aromātiska un tik sātīga. Ir vērts uztaisīt vismaz reizi gadā, bet droši – arī biežāk...

2Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju zupa ar baravikām

Nereti ir situācija, kad, tuvojoties pavasarim, saldētavā lēnām atklājam to, ko esam pa vasaru sasaldējuši. Viens no produktiem noteikti ir baravikas.

2Vairāk

Receptes bilde

Briseles kāpostu lapu salāti ar anšoviem

Viegli un pavasarīgi salāti, tomēr, te ir kāda piedeva, kas piešķir tiem pavisam īpašu garšu - anšovi. Atceries, ka tie ir gana sāļi, tāpēc pārliecinies...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes cepumi

Šokolāde palīdz cīņā ar nogurumu un uzlabo garastāvokli, turklāt tās sastāvā ir viela, kas sniedz laimes sajūtu.

7Vairāk

Receptes bilde

Risoto ar baravikām

Risoto ir lielisks rudens un ziemas ēdiens, kas ne tikai „silda” un ir garšīgs, bet arī satur daudz uzturam nepieciešamo vielu un ar savu aromātu piepilda visu...

7Vairāk

Receptes bilde

Malaizijas ceptie rīsi (fried rice)

Lasītāju receptes

Šo recepti man pastāstīja mana malaiziešu paziņa Aleksa (Alexandra Chan), kas, vairākus gadus dzīvojot Latvijā, iemācījās gatavot Malaizijas receptes pēc...

3Vairāk

Receptes bilde

Akmeņasaris

AKMEŅASARI jeb jūras asari angliski pazīst ar nosaukumu sea bass. Šī zivs ir nozīmīgs olbaltumvielu, B6 vitamīna, magnija, fosfora un selēna avots, turklāt tā...

Vairāk

Receptes bilde

Čili sviests

Čili, medus un piparmētru sviests ir pārsteidzošs produkts – labs ar maizīti, bet vēl labāks ar tikko grilētu gaļu. Uzliec uz siltas gaļas piciņu sviesta,...

Vairāk

Receptes bilde

Paprikas un tomātu biezzupa

Šī ir lieliska zupa, kuru vari ēst gan karstu, gan aukstu, jo, pateicoties dārzeņu apcepšanai krāsnī, kur paprika un tomāti tiek apbērti ar pūdercukuru, tai...

3Vairāk

Skatīt visas receptes

“Četras Sezonas” decembra numurs – svinam svētkus! 20.11.14

Decembra žurnālā lasi:

  • - Idejas četrām Adventes maltītēm;
  • - Garšīgas un pašu gatavotas svētku dāvanas;
  • - Perfektie Ziemassvētki – svētku garšas, prieks un kopā būšana;
  • - Idejas gardam Ziemassvētku cepetim – no klasikas līdz eksotikai;
  • - Šampanieša patiesības jeb iepazīsti eleganto svētku dzērienu;
  • - Pavisam cita Ņujorka – Bruklina;
  • - Apmeklējam Latvijas sieru paradīzi;
  • - Eksotiskā Etiopija un tās īpašās garšas;
  • - “Mūsu Mantojums” ciemojas pie Vairas Svarenas – omītes, kas virtuvē nebaidās eksperimentēt;
  • - Kārdinošas svētku gardumu receptes no lasītāju recepšu kladēm;
  • - Labāko eklēru meklējumos Rīgā;
  • - Noslēdzas eksperiments “1 grozs, 3 cilvēki”;
  • - Vienkārši pagatavojamas maltītes katrai dienai.

Vairāk

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Vairāk

Parīze ar ko sākt - Marais un Beaubourg
2. daļa
11.04.11

Lai gan pirmajā dienā Ebreju kvartālu neatrodam, tas nekas, jo mūsu draugi tur mūs aizved dažas dienas vēlāk. Turpat netālu, kur riņķojām, tieši Marē rajonā, bet nez kāpēc mēs neatradām. Varbūt tas bija liktenis, jo paši nekad nestāvētu garajā rindā pie „Chez Marianne” (Rue des Hospitalieres S. Gervais), jo tas liktos jocīgi, bet atbraucot ar draugiem, viņu neuzkrītošs uzstādījums ir pilnīgs un noteikts: jāpamēģina.

Vairāk

Iejaucoties putnu, mākoņu, vēja un saules teritorijā. „Electrolux Cube” 04.10.12

Mākoņi skrien cits par citu ātrāk, Stokholmas karaliskās ģimenes pils jumts, uz kura pacelts karogs, viens no pilsētas kanāliem, kurā ūdens griežas virpuļos, cenšoties pierādīt savu varenību, tālumā „Viking Line” prāmis un visapkārt debesis klātas ar mākoņiem, kuriem pa spraudziņu izspīd saules stari. Es stāvu un baudu glāzi „Pol Roger” šampanieša. Jā, tas nav tikai sapnis. Tā ir realitāte, kuru varēju izbaudīt ne tikai es, bet to var ikviens...

Vairāk

Mana bloga pirmā vēstule KĀ ELECTROLUX VĒSTNESEI Latvijā 18.02.13

Man ir tas gods jums paziņot, ka šogad „Electrolux” ir izvēlējies mani par Garšīgā dizaina vēstnesi Latvijā. Kļūstot par konkursa „Electrolux Design Lab 2013” vēstnesi, turpmāk ļaušu ieskatīties konkursa norisē, manuprāt, spožākajās un praktiskākajās idejās un Latvijas dalībnieku inovācijās. Un beidzot arī es rakstīšu blogu. Tas jau vien ir kas satraucošs.
Tāpēc no šodienas līdz pat gada beigām jūs no manis par virtuvi, ēdienu, tehniku un inovācijām dzirdēsiet daudz...

Vairāk

Video pamācība "Kā pagatavot zaļo tēju" 05.09.12

Katrai tējai ir citādāks pagatavošanas process – ūdens temperatūra, ievilkšanās laiks un citi aspekti. Labs un svaigs ūdens ir jebkuras tējas pamatakmens un zaļā tēja nav izņēmums. Lai pareizi pagatavotu zaļo tēju vislabāk to darīt zemā ūdens temperatūrā. Kas jāņem vērā gatavojot zaļo tēju? Skaties šeit.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Pavasara vistas rulete

Sveiki! Kurā brīdī ir jānoņem tā pārtikas plēve?

Diana 25.05.2015. 09:57

Vistas gaļas burgers

Gribas labu receptu burgera maizītēm! Jo dievinu burgerus, bet ļoti grūti atrast...

TatjanaGaidele 22.05.2015. 08:53

Pasta ar zilā siera un valriekstu mērci

Izcili!!!

Kate.M. 07.05.2015. 18:02

„Janssons” siļķu un kartupeļu sacepums

Ļoti ātri pagatavojams vakariņu ēdiens! Un garšoja arī ļoti, ļoti labi!

Kate.M. 27.04.2015. 21:01

Pica ar salami un papriku

Ļoti garšīga!

Kate.M. 27.04.2015. 20:59

Ziņas

Miera ielas svētkos atklās Laima ražotnes atjaunoto sienu 22.05.15

Par godu saldumu fabrikas Laima 145. jubilejas gadam, Miera ielas svētku ietvaros tiks atklāta Laimas ražotnes atjaunotā siena, kas ieguvusi jaunu dizainu un funkcionalitāti. Ražotnes atjaunotā siena ir uzņēmuma dāvinājums Rīgas pilsētai, atzīmējot Laimas jubilejas gadu.

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos