Saldās bērnības atmiņas – degustējam ķiršus kompotā

Kurš gan neatceras saldos bērnības mirkļus, turpat kokā ēdot ķiršus vai ķeksējot tos no kompota burkas, ko mamma vai ome bija sarūpējusi? Ir saimnieces, kas kompotā liek ķiršus ar visiem kauliņiem, citas pirms tam veic piņķerīgo darbu, tos atkaulojot. Bez kompota ķiršiem nav iedomājama slavenā Švarcvaldes ķiršu torte un vēl daudzi citi gardi ēdieni.

Iznākusi grāmata „Mūsu Mantojums” angļu valodā

Pirmā "Mūsu Mantojums" grāmata izdota arī angļu valodā, lai ikvienam būtu iespēja to dāvāt saviem ārzemju radiem, draugiem, paziņām un vienkārši cilvēkiem, kuri jau sen kā meklē iespēju iepazīt patieso Latvijas virtuvi un tās tradīcijas. Tā ir pieejama arī tūristiem, kas paši vēlas iepazīties ar tradicionālajām Latvijas garšām.

Matcha mokas dzēriens

Matcha ir klasiska tēja no Japānas, kuru var ne tikai baudīt kā karsto dzērienu, bet arī pievienot dažādiem citiem dzērieniem un izmantot kulinārijā, piemēram, kūku, cepumu un saldējuma gatavošanā.

Universālveikalā Stockmann  - Āzijas garša.

Iedvesmojieties un ielaidiet Āziju savās mājās. Pusdienās izvēlieties rīsus, dārzeņus, dažādas gaļas un tradicionālas garšvielas, papildiniet ar salātiem, čili un sojas mērcēm. Piedāvājam ielūkoties nelielā Āzijas ēdienu vārdnīcā, lai palīdzētu orientēties dažādajās Āzijas receptēs un produktu klāstā.

Pāri tiltam

Atceros, ka pirms dažiem gadiem sajaucu nosaukumu Brooklyn ar Bronx un paziņoju, ka, lai nu kur, bet uz Bruklinu es nekādā gadījumā nebraukšu. Arī šovasar pirms došanās uz Ņujorku apgalvoju to pašu, jo, lai gan stāsti par Bruklinas šiku un Viljamsburgas kiču mani bija sasnieguši vismaz no 10 mutēm, zemapziņā bija iesēdušies skati no asiņainām filmām, kas uzņemtas vismaz pirms 10 gadiem un kurās ikviens, kas nonāk Bruklinā, tiek ievainots vai nožmiegts. Arī komentārs filmā „Sekss un lielpilsēta”, kur viena no varonēm apgalvoja, ka visi saka „Bruklina ir jaunā Manhetena”, bet otra atbildēja, ka šis cilvēks noteikti nav bijis Bruklinā, savā veidā manas bažas tikai pastiprināja, tomēr, veicot nelielu izpēti, secināju, ka Bruklinas šodienas šarms noteikti ir daudz lielāks nekā manas bailes, un to arī devāmies pārbaudīt.

Aromātiskie kļavu sīrupa rieksti

Spīdīgi un saldi, ar burvīgu aromātu, kas piepildīs visu māju. Pievienotā apelsīna miziņa un kanēlis piešķirs riekstiem īpašu garšu.

Melno rīsu pudiņš ar kokospienu

Melno rīsu pudiņu ar kokospienu var baudīt kā siltu brokastu maltīti, vai atdzesētā veidā pasniegt kā desertu. Ēdiens ir piemērots gavēņa laikam.

Receptes bilde

Piena ķīselis dzērveņu mērcē

Liene saka, ka piena ķīselis ir ideāls brīdim, kad mājās nav nekā. Dzērveņu ķīselis jau ir pēc tam. Tomēr kopā tie garšo vislabāk.

Vairāk

Receptes bilde

Grūbu un kūpinātas sviesta zivs salāti

Ja šos salātus gatavo speciāli kādam pasākumam, tad gatavošanas laikam, protams, jāpierēķina klāt grūbu vārīšanas laiks. Atceries, ka pirms vārīšanas...

Vairāk

Receptes bilde

Gorgonzola PDO

Itālija ir slavena ar sieriem – maigo bifeļpiena mocarellu, lielisko burratu, cieto Parmigiano-Reggiano, interesanto pekorīno un, protams, gorgondzolu. Šo vārdu...

Vairāk

Receptes bilde

Īru kafija ar franču presi

KARSTS PLUS AUKSTS

Īru kafija var būt perfekta un var būt izgāšanās. Viss atkarīgs no tā, kādu kafiju izmanto un cik labi saputosi saldu krējumu.

Vairāk

Tik dažādie putni – vistas jeb Vistu veidi

Produkti

Pasaulē ir apmēram 250 mājas vistu šķirņu, kas ārēji cita no citas var būt diezgan atšķirīgas. Tās var būt gan liela auguma, gan maza. Tām var būt...

Vairāk

Receptes bilde

Cepts kanēļa un kafijas pudiņš

Šim ceptajam desertam ir viegli čaugana virskārta un apakšā ir diezgan mīksts pildījums, kurā apvienojas kafija ar kanēli. Vari pievienot vēl kafiju, ja esi...

2Vairāk

Receptes bilde

Mocarellas siers ar prošuto un garšaugiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ēdiens varētu būt gan brokastu maltītes sastāvdaļa, ja pie tevis ierodas lielāks pulks ar cilvēkiem. Tikpat labi, kā piedeva pie olu kulteņa vai omletes...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī cepti kartupeļi ar kazas sieru

Pavisam neparasts salikums, kurā kartupeļi, timiāns un citrons apvienojas ar Latvijā nogatavinātu kazas sieru. Pikanti, svaigi un sātīgi.

Vairāk

Receptes bilde

Cigoriņu kafija

Dzērieni

Lielākais cilvēku vairums sāk savu rītu ar kafijas krūzi un citu dienas sākumu nevar iedomāties! Bet tiem, kuri rūpīgi seko savai veselībai, ir alternatīvs un...

Vairāk

Receptes bilde

Vienas pannas bekons ar olām krāsnī

Brokastis

Nekas nevar būt vieglāks par šo brokastu recepti. Vienu pannu izklāj ar bekonu, iesit olas, liec krāsnī iekšā, vienlaicīgi cepot grauzdiņus. 15 minūtēs,...

1Vairāk

Receptes bilde

Majonēze

Ja kaut vienu reizi pagatavosi majonēzi mājās, tad būs grūti saņemties iegādāties veikalā to, kas arī skaitās majonēze, jo tās garšas un tekstūras ļoti...

1Vairāk

Receptes bilde

Čilli želeja

Viegli pagatavojama, pikanta, krāsaina un tik garšīga. Pasniedz brokastīs kopā ar vārītu olu, pudienās ar ceptu gaļu vai vakariņās kā uzkodu kopā ar sieru.

5Vairāk

Receptes bilde

Persiku un rozmarīna ievārījums

Konservēšana

Šis ir viens no ievārījumiem, bez kuriem mana ģimene ziemā iztikt nevar, jo tas bieži papildina siera plates un vēl vairāk – dažādus cūkgaļas cepešus....

3Vairāk

Receptes bilde

Ar pelnu kārtu pa vidu. Morbier Fermier AOC

Ir sieri, kas ir balti kā lapa, dzelteni kā plūmes vai gaiši kā krēms. Tie mēdz būt ar lieliem vai maziem caurumiem, gludi un blīvi vai drupeni kā sakaltušas...

Vairāk

Skatīt visas receptes

Vistas grilēšanas tabula 10.07.11

Norādītie grilēšanas laiki ir tikai aptuveni, jo tie ir atkarīgi gan no tā, kāda ir temperatūra ārā, gan no tā, kāda ir gaļa un kāda gatavība tev patīk (tas attiecas uz jēra un liellopa gaļām). Par to, kas ir tiešā un netiešā grilēšanas metode, kā sagatavot un darboties ar grilu, skatīt šeit. Par to, kā grilēt dažādus citus gabalus un kā tos sagatavot, skatīt šeit.

Vairāk

„Stags’ Leap” 20.12.12

Esot Napas ielejā, kalnu un vīnogulāju ieskautiem, ir plašas iespējas, kādu vīna namu izvēlēties, lai izgaršotu, ko šī ieleja spēj dot. Vieniem vīns sanāk labāks, vieniem ne tik, tieši tāpēc vispirms jādodas pie tiem, kuriem izdodas labi. Viens no namiem, kas izceļas citu vidū, ir „Stags’ Leap Winery”, tomēr, pirms runāt, ir jāpatur prātā viena lieta – turpat, viena otrai tuvumā, atrodas divas darītavas ar šādu nosaukumu, tikai ar apostrofu katram savā vietā...

Vairāk

Šiki 19.09.12

Pasaulē ir produkti, kas raksturo glamūru, gurmānus, zinātājus un baudītājus. Tādu produktu nav daudz, bet, kad tos uzliekam uz šķīvja, lai ēstu, tas ir kas īpašs. Trīs no tiem ir pīles krūtiņa, foie gras jebkurā veidolā un viens no pasaules smalkākajiem sāls veidiem – fleur de sel. Taisnības labad gan laikam bija jāsaka, ka ir četri produkti – arī vīns. Īpašs, tieši tikpat īpašs cik ēdiens un tikai ar vienu mērķi – bauda...

Vairāk

Sarkanās vīnogu šķirnes
A-Z
15.09.10

Turpinot rakstīt par vīnu, mēs nevarējām izlaist tādu tēmu kā vīnogu šķirnes – jo bez vīnogām nav arī vīna. Bet zinot tās vai citas šķirnes raksturīgās īpašības, var spriest par vīnu. Jo ogu izmērs, miziņas struktūra, ogu garša, aromāts, kā arī krāsa un daudzi citi faktori ietekmē garšu, ko mēs iegūstam vīna glāzē. Turklāt viena un tā pati vīnogu šķirne...

Vairāk

Smaržo pēc gaļas 22.11.10

Šoreiz „Četru sezonu virtuves” pavārkursos smaržoja pēc gaļas. Pēc daudzām un dažādām gaļām, jo kursu tēma bija „Gaļas variācijas”, ko vadīja Gints Aizupietis. Svētdienā restorāna „Gourmand” virtuvē smaržoja pēc ķīniešu Ziemassvētkiem, jo cūkgaļai Mao gaumē, ko gatavo Ķīnā un ko gatavojām mēs, tika apvienots kanēlis, anīss, čili pipari, cukurs un vēl daudzas piedevas, ēdiens tika gatavots apmēram 2 stundas, un rezultātā...

Vairāk

Etiķis ar Itālijas raksturu – balsamico 10.10.12

Rudens pirmā degustācija ir īpaša – it kā jau rudens, bet vēl nedaudz gribas uzkavēties vasarā – gribas vēl ko saulainu, nu vismaz ēdienkartē. Baudot atvasaru un turpinot saistīt Četrassezonas.lv mēneša tēmas ar aklajām degustācijām, septembra beigās „Tallink Hotel” restorāna „Elements” telpās šoreiz dominēja izteikta Itālijas gaisotne. Kad bija novērtēti 12 saulainās Sicīlijas vīna Nero d’Avola paraugi, bijām gatavi noskaidrot – kuri tad ir labākie pie mums pieejamie aceto balsamico...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Cēzara salāti

Dievīgākie Cēzara salāti EVER...... it īpaši mērce ..... ņama ņama ņama

elina1981 26.03.2015. 18:29

Bagātīgais un sulīgais rabarberu drumstalu pīrāgs

Jau kādu laiku gribēju izcept šo rabarberu pīrāgu un, vakar izmantojot...

Kate.M. 26.03.2015. 15:39

Sāļais pilngraudu kēkss ar šķiņķi un sieru

Sanāca ļoti aromātisks, garšīgs un sātīgs sāļais kēkss!

Kate.M. 26.03.2015. 15:34

Biezpiena sieriņš ar sukādēm un šokolādi

Kāpēc biezpiena masa nesanāk cieta? Mēs ar brāli gatavojam katrs citā valstī...

-Lilija- 26.03.2015. 11:34

Kafijas krēma tarte

Labdien. Receptē pie kafijas krēma pagatavošanas minēts:abas kafijas. Kā tas domāts?

kafija74 25.03.2015. 13:33

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos