“Stirnu Buks” konkursa intervija ar Signi Meirāni

“Stirnu Buks" savos rakstos jau ir stāstījis un turpinās stāstīt par sporta uzturu un tā nozīmi taku skrējēju treniņos un sacensībās. Bet, kas notiek un kam būtu jānotiek ar mūsu ikdienas uzturu, ja esam "Stirnu Buki", piekopjam aktīvu dzīvesveidu un piedalāmies taku skriešanas sacensībās? Sāksim ar māzākajiem, ar mūsu Susuriem, Vāverēniem  un Zaķiem, ar bērniem.

Ātrā pupiņu lazanja ar rikotu

Darba dienām

Vakariņas 30 minūtēs.

Kabaču un kazas siera tarte

Bez glutēna

Bezglutēna mīklas pamatne, pildīta ar maigu kabaci, kazas sieru un nedaudz ķiploka pikantumam.

Souvlaki

Grieķu virtuve

Souvlaki var pasniegt uz iesmiņiem vai arī noņemtus no iesmiņiem, pildot pitas maizē kopā ar tzatziki mērci, tomātiem, sīpolu un pētersīļiem.

Burkānu un Indijas riekstu kārtojums

Svaigēšana

Desertu pagatavot ir ātri, tomēr jāatceras laicīgi ieplānot Indijas riekstu izmērcēšanu, kas aizņems vairākas stundas.

Pīrāgs ar rīsiem, zivi un dārzeņiem

Zandarts

Kārlis saka, ka šim pīrāgam ir krievu izcelsme, bet precīzāk nevar atcerēties...

Zaļie salāti ar siļķi un diļļu mērci

Vasaras garša

Pieminot vārdu "siļķe" vairumam prātā nāks varīts kartupelis un biezpiens, bet siļķi var pasniegt vēl citos veidos un tikpat latviski. Lai labi garšo!

Pasta ar konservētu tunci un tomātiem

Konservēts tuncis ir diezgan universāls produkts. To var pievienot salātiem, sacepumiem, kartupeļu biezputrai, brusketām un, protams, pastai.

Receptes bilde

Īsta aveņu smarža visu gadu

Arvien vairāk receptēs sastopamies ar dažādu etiķu nosaukumiem – ābolu, aveņu, balzametiķis (aceto balsamico), vīna, sidra utt. Un katrs no viņiem tik...

Vairāk

Receptes bilde

Sparģeļu krēmzupa

Šajā zupiņā jūtams pavasaris pat tad, kad ārā vēl snieg. Ne tikai maiga un garda, bet arī viegli pagatavojama...

Vairāk

Receptes bilde

Roquefort Papillon – izcils piena un nogatavināšanas rezultāts

„Fromageries Papillon” siera ražotne Francijā un nu jau visā pasaulē zināma kopš 1906. gada un ar vairāk nekā gadsimta darbu pierādījusi sevi kā lielisku...

Vairāk

Receptes bilde

Kukurūzas cālis ar citroniem un olīvām

Lai gan kukurūzas cālis nav atrodams visos veikalos, tomēr nu jau arvien vairākos. Protams, tādu neēdīsi katru dienu, bet dažreiz kukurūzas cāli ir vērts...

1Vairāk

Receptes bilde

Liellopu aknas, sautētas ar āboliem un bumbieriem

Šo sautējumu vari pasniegt kā mērci rīsiem vai kartupeļiem vai vienkārši ēst ar svaigu maizi.

Vairāk

Receptes bilde

Auzu miltu cepumi ar cidonijām un ķirbju sēklām

Spēcinošam jauna gada sākuma - auzu milti, žāvētas cidonijas un ķirbju sēklas. Un tas viss gatavots no Latvijas produktiem.

1Vairāk

Receptes bilde

Aromātiski krāsnī cepti kartupeļi

Kartupeļi ir lielisks produkts, kas sader ar daudzām garšvielām un citiem produktiem, nav dārgs un ir viegli pieejams. Pagatavo šādā veidā, un redzēsi, ka...

2Vairāk

Receptes bilde

Mozzarella di Bufala Campana DOP

Produkti

1876. gadā Luidži Gufanti (Luigi Guffanti) bija cilvēks ar gaišu galvu, jo iegādājās sudraba raktuves, kurās pēc tam, pateicoties labajai temperatūrai un...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī cepti jaunie redīsi un burkāni

Darba dienām

Darba dienās gribas gatavot vieglas, ātras, veselīgas un tai pat laikā garšīgas receptes. Krāsnī ceptie redīsi un burkāni ar sarkanajiem sīpoliem apvieno...

Vairāk

Receptes bilde

Mango un čili biezenis

Konservēšana

Mango un čili ir klasisks salikums, ko gatavo visā pasaulē un ēd kopā gan ar indiešu ēdieniem, gan grilētu vistu vai zivi. Viegli pagatavojams, pikants un tik...

5Vairāk

Receptes bilde

Smilšērkšķu “biezpiena” (curd) groziņi

Šajā receptē izmantoju “smilšērkšķu biezpienu” un tas ir pildīts smilšu mīklas groziņos - vienkārši, dabīgi, svaigi un tik garšīgi. Izmanto labas...

Vairāk

Receptes bilde

Liellopa karpačo

Liellopa fileja ir viscaur mīksta un kā radīta ēdieniem, ko gatavo no jēlas gaļas. Karpačo gatavošanai var izmantot astes daļu, jo tā būs vēl mīkstāka....

Vairāk

Ābolkūka Toskānas gaumē

Vienkārša, maiga, sulīga kūka, kuru var viegli un ātri pagatavot.Sviesta mīklā ir maz, jo itāļiem Toskānas reģionā ne īpaši patīkot, var just sviesta...

1Vairāk

Receptes bilde

Askaneli 8 Years Brandy, 40%

Pārsteidzoši maiga un izsmalcināta garša!

Vairāk

Skatīt visas receptes

„Zaļās sirds” ekspedīcija (2. daļa) 26.01.11

Celies un spīdi (angl. „rise and shine”), tā mani nākamajā rītā sveicina saule; esot gultā aiz tumšajiem slēģiem, to iedomājos tikai savās iedomās, bet, atverot slēģus, mani tiešām, no visas sirds sveicinās saule. Izskatās, ka otrā diena, lai iepazītu Umbriju, būs skaista. Pieceļos un nedaudz pēc astoņiem jau dodos uz otro stāvu, kurā rosās mājas guvernante un jau gaida mūs, lai pasniegtu svaigu kafiju, siltus kruasānus, jogurtus, džemus un mājās ceptu lauku saldo pīrāgu. Pēc brokastīm Daniela ir pakaļ un aizved Itālijas lauksaimniecības dzīvē...

Vairāk

Trīs kontinenti un deviņas garšas
Jaunzēlande, Austrālija, Dienvidāfrika
15.11.11

Trīs kontinenti, trīs vīna nami, astoņi dažādi vīni un kas īpašs – ingvera vīns. Tāds ieguvums bija ikvienam, kurš izlēma pirmdienas vakaru pavadīt nevis mājās vai lielajās darbu kaudzēs...

Vairāk

Iemesli, kādēļ kafijas cienītāji nespēj atteikties no Gran Baristo 30.09.13

Jau gandrīz 30 gadus Saeco darbojas, ticot, ka katra kafijas tasīte ir patiesu pūļu vērta. Šodien viņi iezīmē jaunu pagrieziena punktu kafijas pagatavošanas vēsturē un ar lepnumu piedāvā GranBaristo – revolucionāru veidu, kā izbaudīt Jūsu iecienītāko kafiju.

Vairāk

Atjaunots senais jeb 1904. gada „Lauksaimnieču pavārgrāmata” 14.07.11

Ir jauki, ka kāds cenšas atjaunot vecos pierakstus, vecās grāmatas un atdzīvināt to, kas jau sen piemirsts. Vai to, kas teju teju tiks piemirsts. Tāpēc prieks, ka izdevniecība „Zvaigzne ABC” ir izdarījusi labu darbu un atjaunojusi to, kas daudziem, lai cik gribētos, noteikti vairs nebija pieejams. Vecās pavārgrāmatas. Protams, no jauna izdota pavārgrāmata...

Vairāk

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Vairāk

„Electrolux Design Lab 2013” uzvarētājs ir noskaidrots! 01.11.13

Ir pagājis gandrīz gads sīvā konkurencē starp 1700 dalībniekiem no visas pasaules, lai izvēlētos labāko „Electrolux Design Lab 2013” ideju. Fināla konkursā, kas norisinājās Stokholmā, Fotogrāfijas muzejā, 8 finālistiem neklājās viegli, bet pavisam noteikti viņiem bija interesanti prezentēt savu ideju prototipus tūkstošiem skatītāju priekšā, bet, pats galvenais, – pieredzes bagātas žūrijas priekšā.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Pasta ar konservētu tunci un tomātiem

Mmmm debešķīgi!!!

Mierīgā 18.07.2016. 16:01

Citronkūka ar ogām

Fantastiski burvīga (tikai ogas vēlam izvēlēties ar mīkstu miziņu - ne upenes)...

Biba 14.07.2016. 20:22

Kabaču un kazas siera tarte

Fantastiska tarte! Maiga, sulīga - garšoja pat vīram, kurš ar kabačiem ir uz jūs....

Biba 14.07.2016. 20:18

Melleņu kēksiņi

Man gan šķita, ka kēksiņi ir pasausi un ne pārāk izteiksmīgi...

Biba 13.07.2016. 11:26

Sāļais pilngraudu kēkss ar šķiņķi un sieru

Vienreizējs kēkss, ļoti garšīgs gan silts, gan auksts, ideāla tekstūra un vispār...

Biba 06.07.2016. 11:13

Ziņas

Aicina iedod savai virtuvei brīvdienu un vairot pozitīvas emocijas 06.06.16

“Virtuves Brīvdienu” galvenais mērķis ir radīt prieku – gan tam, kurš palīdz, gan arī visiem tiem cilvēkiem, kuri palīdzību saņem. Vairot pozitīvas emocijas, darot patīkamas lietas, ir daudz vieglāk un priecīgāk. Tas arī ir iemesls, lai 9. jūnijā iesaistītos brīnišķīgajā projektā “Virtuves Brīvdienas”.

Topošie pavāri sacentīsies bioloģisko recepšu konkursā “domā Loģiski! radi Bio!” 14.04.16

Lai veicinātu topošo ēdināšanas speciālistu izpratni par mūsdienu Latvijas garšas principiem un to izmantošanu ikdienas ēdināšanā, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros izsludina konkursu “domā Loģiski! radi Bio!”. Jaunajiem pavāriem jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu ēdināšanai, kurā tiek izmantoti bioloģiski produkti. Pavāru sniegumu vērtēs Latvijas izcilākie ēdināšanas speciālisti.

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Latvija aktīvi iesaistās iniciatīvā par par godīgas tirdzniecības prakses ievērošanu 25.11.15

Kā liecina 10.novembrī, Briselē publicēts ziņojums, negodīgai tirdzniecības praksei Eiropā ir tendence arvien pieaugt. Tā rezultātā par lētu pārtiku, īpaši banāniem, samaksā audzētāji un plantāciju strādnieki jaunattīstības valstīs. Šodien Eiropas Komisijas atbildīgajai pārstāvei Elžbetai Beņkovskai nodota petīcija ar vairāk nekā 61 000 savāktu parakstu par godīgu tropisko augļu tirdzniecību. Iniciatīvā par godīgu tropisko augļu tirdzniecību aktīvi iesaistījusies arī Latvija, savācot vairāk nekā 1400 iedzīvotāju parakstu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos