Ar “Četru Sezonu” augusta numuru vasara turpinās!

Augusta žurnālā lasi:

  • Receptes ar sezonas aktuālajiem produktiem;
  • Melleņu garšīgais uznāciens;
  • Astoņas dažādas plātsmaizes – vasaras must-have;
  • Pašu gatavoti dzirkstošie dzērieni;
  • Garšīgākās pieturvietas Kopenhāgenā;
  • Sešu produktu receptes – ātri un vienkārši;
  • Krāsainā paprika ne tikai uz grila – idejas dažādām receptēm;
  • Vieglas un veselīgas receptes ikdienai un receptes bez piena;
  • Siera rubrikā šoreiz halumi;
  • Receptes tavām darba dienām.

Teļa karbonāde zaļā rīvmaizē

Teļa gaļa

Teļa gaļu bieži vien nepelnīti ignorē, uzskatot par pārāk diētisku, kurai pietrūkst savas garšas un ko grūti gatavot.

Ar savu grozu pēc ogām!

Siltās vasaras dienas, kuras visi tik ļoti gaidām un beidzot esam sagaidījuši, nav iedomājamas bez svaigām ogām!

Grilētas dateles ar rikotu

Grils

Gatavojot šo uzkodu, pats svarīgākais ir izvēlēties mīkstas un sulīgas dateles, kā arī pietiekami treknu speķi, lai galarezultāts izdotos gards un pilnīgs.

Kambadosas zivs

Spānijas virtuve

Šis ēdiens ir pieejams visā Galisijā, bet, neticami gardi to gatavo Kambadosas restorāniņā „Ribadomar”, tāpēc nosaukums ir tieši Kambadosas zivs.

Līdakas kotletes ar salātiem

Līdaka

Kāds varbūt teiktu, ka šis ir moderns skatījums uz līdakām, bet arī zvejnieki slavējuši, ka tās ir ļoti, ļoti labas. Viegli pagatavojamas un ļoti gardas.

Spinātu un skābeņu zupa

Viegli un veselīgi

Īsts vitamīnu sprādziens bļodā - Ļoti vasarīga un ļoti garšīga zupa!

Cukīni un sakņu kārtojums

Svaigēšana

Lazanjas mēdz būt dažādas un šī ir pavisam kas cits. Svaiga, ar daudz dārzeņiem un uzturvielām. Bauda vasaras karstajās dienās.

Receptes bilde

Mille feuille ar ziemas augļiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Mille feuille ir ļoti klasiska franču kūka, kuras izdošanās pamatā ir divas lietas – labi un kvalitatīvi produkti un no tiem pašu izgatavota mīkla un krēms....

1Vairāk

Receptes bilde

Bērzu sulas granita

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan agrā pavasarī ārā vēl nav silti, tomēr ar intensīvajiem saules stariem ik pa laikam sagribas kaut ko vēsu, un tāpēc labi noder sezonālās bērzu sulas...

Vairāk

Bûche de Reims

„Bûche de Reims”, kas nozīmē „Reimsas pagale”, ir klasiska Šampaņas galvaspilsētas Reimsas kūka, kuru gatavo no „Rose Biscuit de Reims”. Cepumi ir...

2Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena Eton mess ar divkrāsu kivi

Kivi

Eton mess ir tradicionāls britu deserts ar neskaitāmām mūsdienu variācijām. Latvieši mīl biezpienu, tādēļ šajā receptē putukrējumam jāpievieno mums tik...

Vairāk

Receptes bilde

Sarkano kāpostu, bumbieru un ābolu salāti

Šie kāpostu salāti, pēc garšas pikanti saldeni, lieliski saderēsies ar ceptu pīles vai vistas gaļu. Izmanto mūsu pašu vēl labi saglabājušos kāpostus un...

Vairāk

Receptes bilde

Castillo de Molina Chardonnay

IETEICAMAIS VĪNS 5-10 LVL

Vīnogas šim vīnam tiek lasītas Viña San Pedro vīnoglaukos Kasablankas ielejas nogāzēs, kur gaisa plūsmas no jūras atnes vīnogulājiem mitrumu un vēsumu.

Vairāk

Receptes bilde

Siera un plūmju salāti ar riekstiem

Svaigi, saldi, pikanti un sāļi. Viss kopā. Tāpat kā visas krāsas – sarkana, balta un zaļa. Lieliska vasaras saskaņa. Tiem, kam patīk pikantāks, var pievienot...

Vairāk

Receptes bilde

Pildītie Ziemassvētku kanēļa cepumi

Skaisti, lieli un pildīti cepumi. Tieši tādi, kas jācep un jāēd Ziemassvētku laikā, kad māja ir pilna ar bērniem, skan svētku dziesmas un eglē deg svecītes....

2Vairāk

Receptes bilde

Tariquet Dernières Grives

Vīns „Les Dernières Grives” ir viens no īpašajiem vīniem, kas izceļas ar savām garšas un aromātu niansēm. Tas ir elegants, pilnīgs, jau aromātā...

Vairāk

Pannā cepta pikša ar pavasara salātiem un krēmīgu putru

Vēls pavasaris un vasara ir laiks, kad ir jāzimanto iespēja un jāēd viegli un svaigi ēdieni. Kaut vai tapēc, ka visu rudeni, ziemu un lielāko daļu pavasara...

Vairāk

Receptes bilde

Kazas siera un olīvu mafini

Šie mafini būs laba ballītes sastāvdaļa, kur tos droši vari pasniegt ar kādu kazas siera krēmu vai sviestu. Vai arī vari tos ņemt līdzi uz darbu un notiesāt...

1Vairāk

Receptes bilde

Burkānu un šokolādes kūka

SALDĀKAI IKDIENAI

Jau kādu ilgāku laiku burkānkūka un ķirbju kūka ir vienas no manām mīļākajām kūkām. Parasti es tās gatavoju bez šokolādes un kakao, bet ir izņēmumi,...

18Vairāk

Receptes bilde

Zigrīdas siers

Latviski

Zigrīda Jasineviča gatavo pavisam citādu sieru - tikai no piena un ar etiķi. Un jāsaka - šis ir tik labs. Pavisam atšķirīgs, bet tik labs.

Vairāk

Receptes bilde

Gurķu bole

Dzērieni vasarai

Mana mamma šāda veida boli taisīja, kopš es sevi atceros. Maziņa būdama gan to nedzēru, bet tagad tas ir viens no mūsu vasaras svētku dzērieniem.

Vairāk

Skatīt visas receptes

Laikam pa priekšu skriet nevajag 14.04.10

Reti var sastapt produktu, kas tevi pārņem tā, ka visiem paziņām un draugiem, visiem, kurus pazīsti, kādu laiku stāsti tikai un vienīgi par to. Un šis ir viens no tiem produktiem, ar kuru iepazīstoties, to gribas ne tikai ēst, bet arī slavināt tuvu un tālu. Mainoties laikiem un ekonomiskajai situācijai Latvijā un pasaulē, ir apbrīnojami, ka ir cilvēki, kuri uzņemas vēl lielāku risku gan naudas, gan idejas ziņā. Šādu risku pirms nepilna gada uzņēmās arī Andis Vītolbergs kopā ar savu lielāko balstu – savu ģimeni – un izdomāja no piena pārstrādātājiem kļūt par Latvijā vēl nebijuša siera ražotājiem...

Vairāk

Grūti aizsniedzamais un pārsteidzošais Austrijas Grüner Veltliner
Kādu pirkt Latvijā?
07.10.11

Ikviens vīna baudītājs un pārzinātājs, lai kādā līmenī, pārsvarā zina, kas ir Grüner Veltliner un ka tieši Austrija bez šīs vīnogas nav iedomājama. Šodien tā ir vispopulārākā Austrijas balto vīnogu šķirne, no kuras ražo svaigus un nedaudz pikantus vīnus ar balto piparu notīm...

Vairāk

Vasaras mērce – pesto 15.06.11

Lai gan pesto mērce ir viegli izmantojama visu gadu un bieži tieši ziemas vidū mājās ienes vissiltākās un aromātiskākās vasaras emocijas, tomēr visvairāk šo mērci lieto tieši vasarā un, protams, vienā no klasiskajām receptēm – kopā ar mocarellas sieru un pašmāju tomātiem. Bet ar to gan nevajadzētu aprobežoties, jo ir daudz citu iespēju, kā pielietot pesto mērces – salātos ar jaunajiem kartupelīšiem, kopā ar vistas, tītara un truša gaļu...

Vairāk

Šiki 19.09.12

Pasaulē ir produkti, kas raksturo glamūru, gurmānus, zinātājus un baudītājus. Tādu produktu nav daudz, bet, kad tos uzliekam uz šķīvja, lai ēstu, tas ir kas īpašs. Trīs no tiem ir pīles krūtiņa, foie gras jebkurā veidolā un viens no pasaules smalkākajiem sāls veidiem – fleur de sel. Taisnības labad gan laikam bija jāsaka, ka ir četri produkti – arī vīns. Īpašs, tieši tikpat īpašs cik ēdiens un tikai ar vienu mērķi – bauda...

Vairāk

Lepna! 09.04.13

Man ir lieliskas ziņas. Kolosālas, jo starptautiskajā konkursā „Electrolux Design Lab 2013” no 1700 pieteikumiem otrajā kārtā iekļuvuši divi Latvijas konkursanti, kas piedāvā savas konceptu idejas – „SAMAG” un „COCO”. SKAISTI.

Vairāk

Ceļojums ar astoņiem Austrālijas vīniem un vēl vairāk ēdieniem 17.05.12

Nav viegli vienā ēdienu un dzērienu kartē iekļaut visu Austrāliju, un varbūt tas nemaz nav nepieciešams, lai garšas kārpiņas nepiekustu, bet mēs patīkami baudītu un salīdzinātu dažādās garšas un to saskaņu. Lai arī astoņi ēdieni izklausās ievērojami daudz, taču, pateicoties šefpavāru maģiskajam darbam un lielajām zināšanām, tie nerada smaguma sajūtu, un mazās porcijas tika uzņemtas ar sajūsmu cita pēc citas...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Paprikas pastēte

Cik ilgi pastēti var glabāt?

IlzeV 21.06.2017. 13:43

Lieliskās burkānkūciņas

Ņēmu vērā komentārus un
1) kūkai pievienoju ~300 ml cukura (izmantoju tikai...

Glamorous 14.05.2017. 22:23

"Oreo" braunijs

Cukura daudzums ir pareizs? Izskatās diezgan daudz.

michux 03.05.2017. 23:23

Citronpīrāgs (tarte au citron)

Sakiet lūdzu, kādā sastāvā jābūt novārītajai citrona mizai? Tā jāsarīvē uz...

moniko 03.05.2017. 14:30

Salāti ar siera bumbām un greipfrūtiem

Ļoti garšīgi! Taisīšu atkārtoti. Vienīgi 4 greipfrūti ir stipri par daudz. Man...

dzhii 02.05.2017. 11:34

Ziņas

Uzsākot labdarības kampaņu, RITO aicina ziedot traukus 05.04.17

Trauku veikalu tīkls „RITO” sadarbībā ar labdarības organizāciju „Palīdzēsim.lv” arī šogad turpina labdarības kampaņu, aicinot iedzīvotājus ziedot traukus un virtuves piederumus - katlus, pannas, galda piederumus, šķīvjus, glāzes un citas noderīgas lietas virtuvei un mājai, lai sniegtu atbalstu sociālajam riskam pakļautajām ģimenēm. Ziedot traukus iedzīvotāji aicināti no 1. aprīļa līdz 30. aprīlim visos „RITO” tīkla veikalos Rīgā, Liepājā un Ventspilī.

Aicina iedod savai virtuvei brīvdienu un vairot pozitīvas emocijas 06.06.16

“Virtuves Brīvdienu” galvenais mērķis ir radīt prieku – gan tam, kurš palīdz, gan arī visiem tiem cilvēkiem, kuri palīdzību saņem. Vairot pozitīvas emocijas, darot patīkamas lietas, ir daudz vieglāk un priecīgāk. Tas arī ir iemesls, lai 9. jūnijā iesaistītos brīnišķīgajā projektā “Virtuves Brīvdienas”.

Topošie pavāri sacentīsies bioloģisko recepšu konkursā “domā Loģiski! radi Bio!” 14.04.16

Lai veicinātu topošo ēdināšanas speciālistu izpratni par mūsdienu Latvijas garšas principiem un to izmantošanu ikdienas ēdināšanā, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros izsludina konkursu “domā Loģiski! radi Bio!”. Jaunajiem pavāriem jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu ēdināšanai, kurā tiek izmantoti bioloģiski produkti. Pavāru sniegumu vērtēs Latvijas izcilākie ēdināšanas speciālisti.

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Latvija aktīvi iesaistās iniciatīvā par par godīgas tirdzniecības prakses ievērošanu 25.11.15

Kā liecina 10.novembrī, Briselē publicēts ziņojums, negodīgai tirdzniecības praksei Eiropā ir tendence arvien pieaugt. Tā rezultātā par lētu pārtiku, īpaši banāniem, samaksā audzētāji un plantāciju strādnieki jaunattīstības valstīs. Šodien Eiropas Komisijas atbildīgajai pārstāvei Elžbetai Beņkovskai nodota petīcija ar vairāk nekā 61 000 savāktu parakstu par godīgu tropisko augļu tirdzniecību. Iniciatīvā par godīgu tropisko augļu tirdzniecību aktīvi iesaistījusies arī Latvija, savācot vairāk nekā 1400 iedzīvotāju parakstu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos