Mini Crème brûlées au Foie Gras

Francijas virtuve

Crème brûlée ir vēl viena no franču kulinārijas klasiskajām vērtībām, ko var nobaudīt teju katrā restorānā, bet ne visos tas ir tiešām gards, un tikai retajā to pasniedz ar foie gras. Šos gatavo ļoti mazos trauciņos, jo tas tomēr ir foie gras – uzkoda, ko izbaudīt nelielos daudzumos.

Gailenes ar melnajām lēcām un zaļajiem zirnīšiem

Aktuāli sezonā

Pie saulainās krāsas gailenēm tā vien piestāv tumšās lēcas, ka radīs ne vien vizuāli labu kontrastu, bet arī garšu savienojums būs patīkams un interesants, turklāt veselīgs.

Vīnogu pīrāgs

Aktuāli sezonā

Rudens ir visīstākais laiks, lai ceptu tartes, kuru pamatnēm izmanto smilšu mīklu un tad pievieno visu, ko sirds kāro. Kamēr ir vīnogas, tikmēr liec tās un arī mandeles. Uzmanies, jo būs grūti apstāties, šo baudot!

Plūmju krēms

Pavisam vienkāršs un dievīgi gaisīgs.

Trusis ar bumbieriem

Aktuāli sezonā

Bumbieris ir ideāls auglis, jo iederas gan sāļos, gan saldos ēdienos un, manuprāt, īpaši labi sader ar balto gaļu.

Sēklu maize ar gailenēm

Aktuāli sezonā

Tikko no meža salasītas gailenes un sēklu maizīte, vai kas var būt labāks? Gaileņu sezonā, diez vai!

Spinātu un tunča podiņi ar paipalu olām

Aktuāli sezonā

Man šis ēdiens vairāk asociējas ar brīvdienu brokastīm vai branča maltīti, kad laiks it kā apstājas un tu baudi kaut ko tādu, kas ikdienai nemaz nepiestāvētu.

Mūzikas izglītība ar skatu nākotnē

Mūzikas skola

1954. gadā Japānā tika izveidota mūzikas izglītības sistēma, kas nes „Yamaha” vārdu. 1967. gadā „Yamaha” mūzikas skolas sāka savu darbību Vācijā, pēc tam arī citās pasaules valstīs. Šobrīd visā pasaulē ir vairāk nekā 6000 šo mūzikas skolu 40 valstīs. „Yamaha” mūzikas skolu pamatā ir unikāla metodika, kas nodrošina muzikālo attīstību visas dzīves garumā.

Maskarpones un ķiršu kūka

Ķiršu sezonā šo kūku vari pasniegt ar savārītiem skābajiem ķiršiem vai ēst kopā ar saldajiem. Bet nesezonā – ar ķiršu kompotu vai vienkārši tāpat....

5Vairāk

Receptes bilde

Domaine William Fevre Chablis

„Domaine William Fevre Chablis” vīna dārzu (kopējā platība – 20 ha, Premier Cru) augsne ir bagāta ar minerālvielu un austeru fosiliju krājumiem,...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes kraukšķis ar leite creme

Leite creme ir tipisks portugāļu deserts, kaut kas starp creme brule un vārīto krēmu. Pagatavots iepriekš, tas vēlāk lieliski noder kopā ar šokolādes...

Vairāk

Vistas satē ar zemesriekstu mērci

Satē – liellopa, vistas, kazas, cūkas gaļas vai zivs iesmiņi marinādē – cēlies no Indonēzijas, un tā variācijas pieejamas teju vai visā Indonēzijas...

3Vairāk

Receptes bilde

Château Rives-Blanques Blanquette de Limoux

Šis dzirkstošais vīns no Limū komūnas tiek gatavots no klasisku šķirņu vīnogām, kuras ievāktas no 25‒35 gadus veciem vīnogulājiem.

Vairāk

Receptes bilde

Bulgurs ar sarkanajiem sīpoliem un aprikozēm

Šo ēdienu var gatavot gan tad, ja bulgurs palicis pāri no iepriekšējās dienas, gan tad, ja to uzvāra uzreiz, kamēr pannā gatavojas sīpoli ar baklažāniem, jo...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēts pavasara cālis ar čili un citronu

Mazie pavasara un kukurūzas cāļi ir ideāli lēnai grilēšanai. Ja šis ir vienīgais ēdiens, tad viens cālis, pasniedzot tikai ar salātiem, jārēķina uz divām...

Vairāk

Kečups

Konservēšana

Kečupi ir dažādi, un pārsvarā visi komerciālie brendi ir tādi, kādi tie ir. Tāpēc, lai būtu drošs par to, ko ēd, uzvāri pats savu kečupu – kas ir ne...

9Vairāk

Receptes bilde

Ātrie vasaras salāti ar maizi

Salāti, kuros uz šķīvja ir viss. Viss, kas vasarai tik raksturīgs un gards. Plus ‒ vakardienas maizīte, kas piedod īpašu garšu.

Vairāk

Receptes bilde

Olu kulteņa un sparģeļu maizītes

Sparģeļu laikā jācenšas tos izbaudīt visos iespējamos veidos – gan brokastu ēdienos ar olām, gan pusdienu ēdienos ar gaļu. Šajā variācijā – ar olu...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju, kartupeļu un ķiploku zupa

Zupa no visslavenākajiem sezonas dārzeņiem, kas papildināta ar zilo sieru. Un nekas vairāk nav vajadzīgs.

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī cepta paprika ar mocarellu un lazdu riekstu eļļu

Aktuāli sezonā

Lazdu riekstu eļļa ir piemērota arī cepšanai augstās temperatūrās. Tā piešķir neatkārtojami riekstainu garšu un sevišķi labi iederēsies vasarīgos...

Vairāk

Receptes bilde

Itāliskā zaļumu mērce

Šis ir kas līdzīgs pesto, bet nav pesto, jo izmantots gan baziliks, gan pētersīļi un mērcei nav pievienots siers. Mērce garšos pat tiem, kuriem negaršo...

Vairāk

Receptes bilde

Īpašā šokolādes kūka ar apelsīnu marmelādi un marcipānu

Šīs kūkas recepte tapa uz pasākumu, kurā bija jānošauj trīs zaķi ar vienu šāvienu – jāapmierina trīs cilvēku garšas kārpiņas, kuriem visiem garšo...

2Vairāk

Skatīt visas receptes

Viena diena, kas rāda piemēru citām 10.02.10

Kad vieni svētki seko otriem un tad trešiem seko ceturtie, varētu gadīties, ka normālam cilvēkam aptrūkstas ideju, ko un kā svētkos darīt un kā pārsteigt to, kuru gribas pārsteigt. Lai gan Valentīndiena liekas mums vēl samērā nesaistoši un sveši svētki, tomēr vai tad nav burvīgi, ja ir iemesls otram dāvāt vairāk mīlestības, nekā mēs to atceramies darīt ikdienā? Jā, protams, ka daudz labāk ir to darīt katru dienu, nevis reizē ar visu pasauli, bet, ja katru dienu nesanāk, tad kāpēc ne tad, kad kāds...

Vairāk

Burbulīšu virtenes un elegance – degustējam Demi-Sec šampanieti 10.12.14

Ar vārdu “šampanietis” daudzi saprot visus dzirkstošos vīnus, taču par šampanieti drīkst saukt tikai Šampaņas (Champagne) reģionā Francijā darītu dzirkstošo vīnu. Saskaņā ar likumu tā ražošanā atļauts izmantot 7 vīnogu šķirnes, no kurām populārākās ir baltā Chardonnay un sarkanās Pinot Noir un Pinot Meunier, bet ir ražotāji, kas izvēlas arī Arbane, Petit Meslier, Pinot Blanc, Pinot Gris, kas gan nav tik slavenas un veido 1% no kopējiem vīnogu laukiem.

Vairāk

Francija. Île de la Cité – vieta, kur dzimusi Parīze 14.04.11

Île de la Cité patiesībā bija Parīzes pats sākums. Te piedzimusi Parīze, jau 300 gadus pirms Kristus dzimšanas, kad to izveidoja ķeltu cilts parisii. Kopš tā laika te lēnām veidojusies pilsēta, izaugot ap to, kas šobrīd atrodas uz divām nelielām salām – skaistām, staltām un īsteni franciskām.  Nākot no centra un pārejot pāri Pont Notre Dame, Pont Neuf vai Pont au Change, pa vidu ir neliels, bet skaists puķu tirdziņš ar daudzām...

Vairāk

Kalvadoss 04.10.12

Ar šo dzērienu visu pasauli iepazīstinājis slavenais XX gadsimta vācu rakstnieks Ērihs Marija Remarks, gandrīz katrā viņa darbā grāmatas varonis mīlēja izdzert kādu mēriņu „sapņu dzēriena” – kalvadosa („Triumfa arka”). Daudziem šis nosaukums ir dzirdēts, bet ne katrs zina, no kā un kur šo dzērienu ražo. Kalvadoss ir alkoholisks dzēriens, kas tiek ražots no āboliem jeb, precīzāk sakot, destilējot sidru, Normandijā...

Vairāk

Vakariņas tumsā 20.03.13

Nebūs melots, ja teiksim – 13. marta vakariņas, kuru organizēšanā piedalījās „Četras Sezonas”, „Blind Dreams”, „SPI Group” un jūgendstila restorāns „Ambiente”, bija ļoti īpašas. Īpašas tādēļ, ka mēs visi, kas piedalījāmies, kaut ko savā dzīvē izdarījām pirmoreiz. Šis bija piedzīvojums, kurš satuvina, jo, lai arī kā mēs iedomātos vakariņošanu tumsā – tas izvērtās citādi, jo to, kā reaģēsim mēs, mūsu garšas kārpiņas un citas maņas, paredzēt nav iespējams. Katram nedaudz citādi, bet tomēr – aizraujoši un pārsteidzoši...

Vairāk

Tipiskākie austrāliešu ēdieni 28.05.12

Jau iepriekšējā rakstā par Austrālijas virtuves vēsturi un mūsdienām noskaidrojām, ka Austrālijas virtuvi būtiski ietekmējušas visdažādākās pasaules tautas. Pirmkārt, britu kolonisti, kas 18.–19. gs., kad uz Austrāliju regulāri tika izsūtīti noziedznieki, atveda arī savas iecienītākās preces: tēju ar pienu un cukuru, kartupeļus, maizi, sieru, pupiņas, bekonu u.c. Otrkārt, imigranti no visas pasaules pēc Otrā pasaules kara, kas savās...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Trusis ar baltvīnu un rozmarīnu

Vīna bija palicis tikai 100 ml, tāpēc nolēmu pievienot mammas gatavoto tomātu sulu....

ainanemiro 25.09.2016. 14:16

Melleņu jogurta mafini

Superīgi! Tik pūkaini, ka pilnīgi kūst mutē!

Biba 13.09.2016. 16:17

Veselīgie brokastu mafini

Lieliski mafini!

Biba 13.09.2016. 16:15

Banānu ‒ apelsīnu mafini

Kaut kā īsti nesanāca, izmantoju apelsīnu marmelādi, bet apelsīnu garšu vispār...

Biba 02.09.2016. 11:38

Bûche de Reims

Iespējams, ka jāizmanto tieši rožu cepumi, jo ar "parastajiem" sanāk neizteiksmīga...

Biba 01.09.2016. 11:07

Ziņas

Aicinām uz Pirtnieku festivālu! 10.08.16

Aicinām ieplānot 12. – 13. augustu kā enerģētiski spēcīgas un noderīgas dienas pavadīšanai Jelgavas novada Nākotnē, kur Pirtnieku festivālā varēs gan atpūsties, gan “uzlādēties”, gan izzināt ko jaunu par sevi pašu, ja vien piemeklēsi sev vajadzīgās nodarbes festivāla programmā vai apciemosi kluso pirts un SPA zonu.

Aicina iedod savai virtuvei brīvdienu un vairot pozitīvas emocijas 06.06.16

“Virtuves Brīvdienu” galvenais mērķis ir radīt prieku – gan tam, kurš palīdz, gan arī visiem tiem cilvēkiem, kuri palīdzību saņem. Vairot pozitīvas emocijas, darot patīkamas lietas, ir daudz vieglāk un priecīgāk. Tas arī ir iemesls, lai 9. jūnijā iesaistītos brīnišķīgajā projektā “Virtuves Brīvdienas”.

Topošie pavāri sacentīsies bioloģisko recepšu konkursā “domā Loģiski! radi Bio!” 14.04.16

Lai veicinātu topošo ēdināšanas speciālistu izpratni par mūsdienu Latvijas garšas principiem un to izmantošanu ikdienas ēdināšanā, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros izsludina konkursu “domā Loģiski! radi Bio!”. Jaunajiem pavāriem jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu ēdināšanai, kurā tiek izmantoti bioloģiski produkti. Pavāru sniegumu vērtēs Latvijas izcilākie ēdināšanas speciālisti.

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Latvija aktīvi iesaistās iniciatīvā par par godīgas tirdzniecības prakses ievērošanu 25.11.15

Kā liecina 10.novembrī, Briselē publicēts ziņojums, negodīgai tirdzniecības praksei Eiropā ir tendence arvien pieaugt. Tā rezultātā par lētu pārtiku, īpaši banāniem, samaksā audzētāji un plantāciju strādnieki jaunattīstības valstīs. Šodien Eiropas Komisijas atbildīgajai pārstāvei Elžbetai Beņkovskai nodota petīcija ar vairāk nekā 61 000 savāktu parakstu par godīgu tropisko augļu tirdzniecību. Iniciatīvā par godīgu tropisko augļu tirdzniecību aktīvi iesaistījusies arī Latvija, savācot vairāk nekā 1400 iedzīvotāju parakstu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos