Laša rulete

Pikniks

Pagatavo ruleti iepriekšējā dienā un, pirms dodies uz pikniku, sagriez, sakārto aizvākojamā traukā un liec piknika grozā, lai vēlāk baudītu ar citām uzkodām.

Grilētas arbūza šķēlītes ar kazas sieru

Arbūzs

Arbūza svaigums lieliski sader ar kazas siera svaigumu. To visu papildina bietes, cukīni un tomātiņi. Vasaras kombinācija, kas jāpamēģina.

Scalopina al limone

Itālijas virtuve

Klasisks Kampānijas reģiona ēdiens. Viegli pagatavojams, turklāt tajā izmanto vienu no Kampānijā iecienītākajiem augļiem – citronu.

Itālija. Sempre bello*

Pasaules garšas

Tiem, kuri bijuši Sicīlijā, neradīsies jautājums – kāpēc Itālija, kāpēc Sicīlija. Kaut gan atbildes var atšķirties. Mēs to izvēlējāmies tāpēc, ka tā ir fantastiska vieta vēstures dēļ. Uzreiz varu teikt, ka nav iespējams 2 nedēļu laikā apskatīt visu Sicīliju – šķiet, ka pietrūka vēl kādas 10 dienas, iespējams, pat vairāk.

Dzirkstošā arbūzu zupa ar ledus ogām un piparmētrām

Arbūzs

Kad gribas pārsteigt vai piešķirt dzirksti ikdienai!

Kamambērs ar bumbieriem

Pikniks

Maigs, viegli pikants kamambērs ideāli sader ar šo maigi pikanto bumbieru ievārījumu.

Pasta ar svaigiem cukīni un brinzu

Cukīni

Kad parādās pirmie cukīni – zaļi, maigi un kraukšķīgi, kad tomāti tik kārdinoši smaržo, bet virtuvē pavadītais laiks ir tieši proporcionāls dienas garumam, tad tās ir pazīmes, ka vasara ir pašā plaukumā.

Torta Capresa

Itālijas virtuve

Receptes un vīns ir veids, kā Kristaps Itāliju var atvest arī uz Latviju.

Receptes bilde

Plakanmaize ar mocarellu un tomātiem

Pašu gatavota maizīte, kuru patiesībā var cept gan uz pannas, gan ārā uz grila. Tik vienkārši un tik garšīgi. Bet vēl garšīgāk, kad vasarā pasniedz ar...

2Vairāk

Receptes bilde

Laiks kaņepēm

Visa mūsu ikdiena pārsvarā sastāv no stereotipiem un cīņas ar tiem. Esam pieraduši pie kaut kā viena un pie tā arī turamies. Tomēr bieži vien, ielūkojoties...

Vairāk

Receptes bilde

Saint Clair Marlborough Pinot Noir

IETEICAMAIS VĪNS VIRS 10 LVL

Šis ir Saint Clair Family Estate Premium Range kategorijas sarkanvīns, kas atspoguļo ražotāju principu – augstvērtīgs vīns par labu cenu. Šim vīnam tiek...

Vairāk

Receptes bilde

Piparmētru un citrona dzēriens

VASARĪGA LIMONĀDE

Kas gan ir vasara bez limonādes. Īpaši bērniem, kā tas bija man. Es atceros, kā mamma vārīja šo piparmētru un citronu limonādi, atdzesēja, atšķaidīja ar...

Vairāk

Receptes bilde

Masala Chai Latte

„Chado” veikalu piedāvājumā ir vairāk kā 100 zaļās, melnās, augļu, oolong, mate, rooibos, pu-erh, baltās un zāļu tēju šķirnes, kā arī klasiskās un...

Vairāk

Receptes bilde

Sarkanvīnā glazētu sīpolu tarte tatin

"Četru Sezonu Virtuve"

Ir dažādas tarte tatin, un jebkurā gadījumā tā mums asociējas ar ko saldu, bet šis ir pārsteidzošs izņēmums, jo pildījumā ir sīpoli – saldi, maziņi...

Vairāk

Receptes bilde

Sodas maize ar kamas miltiem

NEPARASTA MAIZE

Sodas maizes gatavošanai kama ir ideāli piemērota, jo tā klasiskajai maizei, ko gatavo ar kviešu miltiem, piešķir dziļāku un izteiksmīgāku garšu, tumīgumu...

Vairāk

Receptes bilde

ZONIN Prosecco Special Cuvée

Viegls, patīkami dzirkstošs, pussausais vīns.Aromāts ir viegls, svaigs un augļains. Garša atsvaidzinoša labi strukturēta un sabalansēta.

Vairāk

Receptes bilde

Stonehedge 2008 California Zinfandel “Old Vines”

„Stonehedge” iecere ir ražot vīnus, kas nelīdzinās lielo ražotāju vīniem. „Stonehedge” filozofija ir veikt elegantu roku darbu...

Vairāk

Āboli apvalkā

Atjaunotās receptes

Noderīga recepte, ja gribas dažādot ierastās kotletes. Šādā variantā var pasniegt arī aukstas, aukstajā galdā. Labi garšo ar svaigiem salātiem.

Vairāk

Receptes bilde

Biešu kūka ar baltās šokolādes krēmu

Mēs esam pieraduši bietes izmantot tikai sāļajos ēdienos, bet velti, jo kūkā bietes iegūst otru elpu. Tās atveras un skaisti parāda savu saldumu, bet nav...

9Vairāk

Receptes bilde

Ķemmītes

"Četru Sezonu Virtuve"

Ķemmītes ir ļoti izsmalcināts jūras produkts. Tām jāmāk piemeklēt gana spēcīgas, bet tomēr neuzbāzīgas garšas, kas neliek pazust pašam galvenajam...

Vairāk

Receptes bilde

Bruschetta alla Napolitana (brusketa neapoliešu gaumē)

Klasiskā neapoliešu uzkoda, kurā mocarellas maigums mijas ar anšovu pikantumu. Pārsteigums, kas vēl papildināts ar piparmētru. Izmanto pēc iespējas labāku...

Vairāk

Receptes bilde

Jauno vasaras dārzeņu sautējums

Darba dienām

Aizej uz tirgu, sapērc pilnu grozu ar tikko izaudzētiem dārzeņiem un pagatavo šo tik vienkāršo, bet garšīgo sautējumu. Vēl labāk, ja dārzeņi ir no tava vai...

Vairāk

Skatīt visas receptes

Ēdienkarte pareizticīgo Ziemassvētkos 05.12.12

Pareizticīgie atzīmē Kristus dzimšanu naktī no 6. uz 7. janvāri. Tas ir viens no svarīgākajiem un gaišākajiem svētkiem pareizticībā. Pirms šiem svētkiem ir 40 dienu ilgs Ziemassvētku gavēnis, tā laikā cilvēki sevi ierobežo ēšanā un ir pieticīgi sadzīvē. Bet paši svētki tiek svinēti  pie bagātīgi klāta galda ar dažādiem garšīgiem un sātīgiem ēdieniem, ievērojot senkrievu tradīcijas un ticējumus. Mana mamma stāstīja, ka laukos viņas vecāmāte...

Vairāk

Mīksts un kūstošs – tādam tam būtu jābūt. Mocarella 15.08.11

Pasaulē pazīst dažādus mocarellas sierus, bet tikai vienu uzskata par īsto – tas ir no bifeļa piena un ražots Itālijā, Kampānijas un Lacio reģionos. Īsta un laba augstas kvalitātes mocarella, šeit domāts bifeļpiena, ir maiga, krēmīga, mīksta. Viegli graudaina un slāņaina. To pārgriežot, no vidus būtu jāiztek baltām, krēmīgām sūkalām. Tam jāgaršo kā labi izturētam pienam...

Vairāk

„Fiskars Edge” nažu komplekts 11.06.13

Fiskars Edge nažu komplektā ietilpst mizojamais nazis, tomātu nazis, maizes nazis, lielais pavāra nazis un santoku nazis. Fiskars Edge nažu klāsts ir antīka darbarīka moderna interpretācija. Edge progresīvais dizains ir vienkāršības, plūdlīnijas formu un spēcīgas funkcionalitātes apvienojums, ko iedvesmojušas labākās Fiskars dizaina tradīcijas...

Vairāk

Gran Baristo kafijas aparāti
30.09.13

Jau gandrīz 30 gadus Saeco darbojas, ticot, ka katra kafijas tasīte ir patiesu pūļu vērta. Šodien viņi iezīmē jaunu pagrieziena punktu kafijas pagatavošanas vēsturē un ar lepnumu piedāvā GranBaristo – revolucionāru veidu, kā izbaudīt Jūsu iecienītāko kafiju.

Vairāk

Itālijas garšas, kuras iedvesmo
Vakariņas restorānā „Amarone”
28.01.13

Ir vakari, kad siltums jārada pašiem, bet vēl labāk, ja var izbaudīt, kā to mūsu vietā izdara kāds cits. Šoreiz par silto vakaru ledainajā janvārī parūpējās jaunatvērtā restorānā „Amarone” komanda – īpašnieks Guntars, pavāre Iveta, someljē Kalvis un, protams, galvenais vakara stāstnieks – Ernests. Jācer, ka pēc vakariņām 3,5 stundu garumā mājupceļš bija siltāks visiem, kas piedalījās. Vienalga, vai sasildīja vīns, ēdiens, atmosfēra vai visi trīs elementi kopā...

Vairāk

Portvīns 07.03.13

Stiprināts vīns ar bagātu vēsturi un plašu garšas paleti – no viegla baltvīna līdz piesātinātam, vecam vintāžas/izturētam portvīnam. Šis dzēriens sagādājis slavu Portugālei visā pasaulē. Tā senās gatavošanas tradīcijas padara šo dzērienu par valsts bagātību. Portvīns, porto jeb vinho do Porto, kā to sauc pašā Portugālē, savu nosaukumu ieguvis nevis no vietas, kur ražots, bet no ostas (pazīstamas arī kā Oporto), kurā senāk stipro vīnu krāva kuģos un sūtīja uz citām valstīm.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Cannelloni ar dārzeņiem un divu veidu sieriem

Kaut kas fantastisks! Tik sierīgs, maigs un reizē pikants, un ēdot neviens nevarēja...

Biba 24.08.2016. 09:32

Torta Capresa

Man kā iesācējai kūku cepšanā - šī kūka sanāca lieliska. Mitra. Šokolādīga....

ZandaŠmat 20.08.2016. 16:17

Tomātu ievārījums

Viens no maniem mīļākajiem ievārījumiem. Vāru to jau ceturto gadu, lai gan ķēpa...

kkkat 17.08.2016. 15:00

Kamambērs ar bumbieriem

Pipari - rupja maluma.

ČetrasSezonas redakcija 16.08.2016. 01:14

Īpaši sulīgā ābolkūka (Gateau aux pommes extra-moelleux)

Ļoti, ļoti, ļoti laba! Tik vienkāršs sastāvs, bet tāds rezultāts! Fantastiski...

Biba 12.08.2016. 16:00

Ziņas

Aicinām uz Pirtnieku festivālu! 10.08.16

Aicinām ieplānot 12. – 13. augustu kā enerģētiski spēcīgas un noderīgas dienas pavadīšanai Jelgavas novada Nākotnē, kur Pirtnieku festivālā varēs gan atpūsties, gan “uzlādēties”, gan izzināt ko jaunu par sevi pašu, ja vien piemeklēsi sev vajadzīgās nodarbes festivāla programmā vai apciemosi kluso pirts un SPA zonu.

Aicina iedod savai virtuvei brīvdienu un vairot pozitīvas emocijas 06.06.16

“Virtuves Brīvdienu” galvenais mērķis ir radīt prieku – gan tam, kurš palīdz, gan arī visiem tiem cilvēkiem, kuri palīdzību saņem. Vairot pozitīvas emocijas, darot patīkamas lietas, ir daudz vieglāk un priecīgāk. Tas arī ir iemesls, lai 9. jūnijā iesaistītos brīnišķīgajā projektā “Virtuves Brīvdienas”.

Topošie pavāri sacentīsies bioloģisko recepšu konkursā “domā Loģiski! radi Bio!” 14.04.16

Lai veicinātu topošo ēdināšanas speciālistu izpratni par mūsdienu Latvijas garšas principiem un to izmantošanu ikdienas ēdināšanā, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros izsludina konkursu “domā Loģiski! radi Bio!”. Jaunajiem pavāriem jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu ēdināšanai, kurā tiek izmantoti bioloģiski produkti. Pavāru sniegumu vērtēs Latvijas izcilākie ēdināšanas speciālisti.

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Latvija aktīvi iesaistās iniciatīvā par par godīgas tirdzniecības prakses ievērošanu 25.11.15

Kā liecina 10.novembrī, Briselē publicēts ziņojums, negodīgai tirdzniecības praksei Eiropā ir tendence arvien pieaugt. Tā rezultātā par lētu pārtiku, īpaši banāniem, samaksā audzētāji un plantāciju strādnieki jaunattīstības valstīs. Šodien Eiropas Komisijas atbildīgajai pārstāvei Elžbetai Beņkovskai nodota petīcija ar vairāk nekā 61 000 savāktu parakstu par godīgu tropisko augļu tirdzniecību. Iniciatīvā par godīgu tropisko augļu tirdzniecību aktīvi iesaistījusies arī Latvija, savācot vairāk nekā 1400 iedzīvotāju parakstu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos