Cepti banāni ar šokolādi

Vienkārši un ātri pagatavojams deserts, ko var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila. Vari to pasniegt šādi vai ar saldējumu.

Virtuāls ceļojums pa krāšņākajām Amerikas pilsētām

Teju pirms gadsimta Mičiganas štata Džeksonas (Jackson) pilsētā darbību sāka maza, taču plaukstoša ģimenes maiznīca, bet nu jau „Dawn Food Products Inc.” trīs paaudžu laikā ir izaudzis par starptautisku konditorejas izstrādājumu piegādātāju ar ievērojamu pieredzi. Čaklais un uzticīgais kolektīvs, lieliskie produkti un klientu augstais novērtējums vairāk nekā 90 gadu garumā „Dawn” zīmolu ir padarījuši par izcilības simbolu savā jomā.

Unikāla dabas dāvana cilvēcei – „CucuCoco”

Jaunie, zaļie „CucuCoco” kokosrieksti, kas atšķiras no jau zināmajiem brūnajiem un spalvainajiem augļiem, ir pilni gardas sulas (bet atceries, ka sula nav tas pats, kas kokosriekstu piens), to mīkstums ir maigs un krēmīgs. Kamēr Latvijā tas ir jaunums, citviet pasaulē šis labums burtiski tiek izķerts no veikalu plauktiem, jo tas ir 100% dabīgs un neticami veselīgs produkts. Iespējams, pats veselīgākais enerģijas dzēriens pasaulē, varētu pat teikt – jaunās paaudzes „superdzēriens” tiem, kuriem apnicis viss ķepīgais.

Rikotas un kafijas deserts

Maigs, krēmīgs, aromātisks, gaisīgs un burtiski uz mēles kūstošs deserts, kas liks iemīlēties ne tikai kafijas baudītājiem, bet arī tās nedzērājiem. Tā kā deserta pagatavošana neprasa daudz iemaņu, nav iemeslu to nepagatavot!

Jēra karē zaļumu–alus garoziņā ar pērļu kuskusu

Sulīga, krāsaina un ļoti garda maltīte. Šajā receptē galvenais ir ievērot proporcijas un ļauties procesam, jo, lai arī izskatās ļoti smalka, receptes pagatavošana nemaz nav tik grūta.

„Maiami cepumu festivāls”

Kaut kas nebijis - ne tikai konfektes var būt uz kociņa, bet arī lieli, kraukšķīgi un krāsaini cepumi. Šo cepumu lielākais pluss - tie ļauj variēt ar sastāvdaļām un izskatu, tikai ļaujies izdomai, pamaini piedevas un tev jau būs jauna garša!

Ņujorkas iedvesmots, spilgts un garšīgs ‒ “Četras Sezonas” septembra numurs

Septembra žurnālā lasi:

  • Gardas receptes ar sezonas produktiem;
  • “Četru Sezonu” komanda degustē tomātu pastas;
  • Ņujorkas garšu karuselis;
  • Garšīgi un bez miega – piedzīvotais Ņujorkā;
  • Lidojums biznesa klasē;
  • Svaigas un seksīgas receptes no Sarmas Melngailis;
  • Ballīte Ņujorkas stilā;
  • Grēcīgi kārdinošie burgeri;
  • Fantastiski gardi deserti amerikāņu stilā;
  • Eksperimentā “1 grozs, 3 cilvēki” piedāvājam Amerikas iedvesmotas receptes;
  • Projekta “Izgaršo Latviju!” ietvaros ceļojam pa Vidzemes skaistākajām vietām;
  • “Mūsu mantojums” – Annas Steriņas stāsti par dzīvi pie jūras un viņas gardās zivju receptes;
  • Dīva arī virtuvē – Linda Leen piedāvā savu oriģinālrecepti;
  • Vienkāršas un garšīgas receptes darba dienām.

Spageti ar tomātiem un kukurūzu

Spageti vai jebkuras citas formas pasta ir diezgan viegli pagatavojams ēdiens. Tikai kā lieliem, tā mazākiem pavāriem ir jāuzmanās, lai neapplaucētos ar karsto ūdeni. Pārējais jau ir viegli – apcep tomātus, pievieno krēmsieru, un gatavs. Vieniem pašiem šo ēdienu ieteicams gatavot tiem, kuri jau sasnieguši 16 gadu vecumu.

Receptes bilde

Rudenīgā lazdu riekstu kūka

Kūkas garšo visiem. Nu labi, ja ne visiem, tad ļoti daudziem. Ja vasara ir ogu un svaigo kūku laiks, tad rudenī prasās ko siltāku un sātīgāku, kaut ko, kas...

14Vairāk

Receptes bilde

Plūmju liķieris ar armanjaku

Šim aromātiskajam plūmju liķierim piemīt patīkams plūmju aromāts un maiga garša. Viegls skābums, kas nāk no plūmēm, ideāli kombinējas ar ozolkoka mucā...

Vairāk

Receptes bilde

Rīsu nūdeles ar krāsainajiem dārzeņiem

AUSTRUMU GARŠAS

Ja gribas pikantākas – liec vairāk čili. Ja ne, mazāk. Bet kopumā rēķinies – te mijas svaigais mango ar kraukšķīgajiem dārzeņiem un saldeni skābeno...

Vairāk

Receptes bilde

Pētersīļi – vai tikai dekoram?

Pētersīļi (Petroselinum sativum) ir visiem pazīstams garšaugs. Tas ir viens pasaulē populārākajiem augiem. Pētersīļi savu nosaukumu ieguvuši no grieķu...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī sautētas teļa ribiņas ar pupiņām

Atceries, ka pirms vārīšanas vai šajā gadījumā sautēšanas pupiņas noteikti vienu nakti jāizmērcē. Šis ir veselīgs un liess sautējums, kura...

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu plātsmaize

No klasiskajām receptēm iedvesmota, tikai ar nelielu ingvera un kanēļa daudzumu un mandeļu skaidiņām. Vienkārša, sulīga un ne pārāk salda. Savukārt no...

1Vairāk

Receptes bilde

Melones un ingvera ievārījums

Netipisks un tik īpašs ievārījums. Nav tā, ka ingveru varētu ļoti just, bet tas piedod tādu tikko manāmu pikantumu, garšas dziļumu. Un vaniļa, protams,...

Vairāk

Receptes bilde

Bumbieru un apelsīnu ievārījums

Rudenī, kad bumbieru pilni koki, tā vien gribas tos saglabāt ziemai – vienalga kā, bet lai ziemā ir. Un šī ir lieliska recepte, kuras ideju aizguvu Portugālē,...

Vairāk

Receptes bilde

Ogas ar siera krēmu un alus mērci

Garšas, kas katra par sevi jau ir baudāmas un īpašas, kopā sajaucoties rada ko patiesi interesantu. Ogu svaigums, svaigā siera maigums un kviešu alus kā punkts...

Vairāk

Receptes bilde

Salds, saldāks, vissaldākais

Cik sen cilvēks ir tiecies pēc saldākas dzīves, nekad nevarēs precīzi noskaidrot, bet varētu pieļaut domu, ka tā tas ir bijis kopš pašiem pirmsākumiem, kad...

Vairāk

Receptes bilde

„Levoni” Parma Pelatello

Jau ceturtajā paaudzē „Levoni” kompānijai pats svarīgākais, kad patērētājs pagaršo viņu produktus, ir dzirdēt, ka viņi ir „quelli buoni” – „tik...

Vairāk

Receptes bilde

Cūkgaļas un sēņu pīrāgs

Sulīgs, pilnīgs un krēmīgs. Tieši tāds, kādu prasās kādā no vēsajiem ziemas vakariem. Lai gan izskatās, ka panna ir neliela un rezultāts mazs, tomēr pēc...

3Vairāk

Receptes bilde

Zeļanik

"Četru Sezonu Virtuve"

Klasisks serbu pīrāgs, ko pasniedz uzreiz siltu – vislabāk kopā ar glāzi jogurta. Mīkla un pildījums viegli pagatavojami, gana interesanti, un viss kopā –...

1Vairāk

Receptes bilde

Riekstainā „Philadelphia Milka” kūka

Lai kūka izdotos skaista un tiešām ideāla, es produktus, kā krēmsieru, maskarponi un olas, vienmēr no ledusskapja izņemu vismaz 12 h pirms kūkas gatavošanas,...

4Vairāk

Skatīt visas receptes

Vasara. Salāti. Vīni 18.07.12

Vasara, vasara un vēlreiz – vasara! Svaigu un aromātisku zaļumu, salātu, tomātu, gurķu, kabaču un cukīni, jauno kartupeļu un, protams, ogu sezona! Vasaras tirdziņi jau sen “sazaļojuši” un piedāvā daudzveidīgu produktu klāstu vasaras salātiem! Lūk, daži ieteikumi, kā bagātināt tavu ikdienas maltīti ar glāzi vīna, tikpat aromātisku un vasarīgās noskaņās. Galvenais pamata princips vīna saderībai ar salātiem ir – jo svaigāki un aromātiskāki ir salāti, jo svaigākam un jaunākam jābūt vīnam...

Vairāk

Diena, kurā ir prieks
Grāmatas „Ēdiena un vīna harmonija” prezentācija
19.12.11

Lai gan katra diena paiet kārtīgā un kaislīgā darbā, ir dienas, kurās, liekas, visas šīs dienas sastājas kopā un notiek kas īpašs. Kas – pirms tam vēl nezini, bet zini, ka tas būs kaut kas tāds, kas pacels spārnos un liks aizdomāties. Viena no tādām dienām bija mūsu dzīvē....

Vairāk

Lai kurš arī nāktu, viņam patiks
Lieldienu pusdienas
18.04.11

Lieldienas ir laiks, kad satikties. Kāds pa ilgiem laikiem satiek savu ģimeni, kāds pusdieno kopā ar draugiem, kāds – ar visiem kopā. Lai vai kā, tā ir vēl viena iespēja satikties un parunāt, padalīties tajā, kas noticis, un, protams, kopā ar bērniem meklēt olas, šūpoties un darīt vēl visu ko. Ir dažādas tradīcijas, kuras nosaka, kurā laikā, cikos cilvēki pulcējas un vai pulcējas ēst pusdienas...

Vairāk

Ko ēdam šomēnes 05.07.11

Jūlijs. Izcils mēnesis. Laikam visbagātākais Latvijas mēnesis, kad uz tirgus galdiem pārpilnībā guļ gan svaigas ogas, gan augļi un, protams, dārzeņi. Kad bērni lavās omes dobēs, lai sarautu zirņus, vēl zemenes, atrastu kādu aveni un izrautu pat super maziņu burkānu. Bet lai to izdara pats, un lai tas būtu svaigs. Šis ir visbagātākais mēnesis no visiem divpadsmit, kas mums doti, jo jūlijā sākas un beidzas tik daudz kas...

Vairāk

Noslēgusies recepšu bildēšana jaunajai grāmatai 01.10.12

Ir liels gandarījums un prieks jums paziņot, ka Četrassezonas.lv grāmatas laikietilpīgākie darbi – recepšu pagatavošana un fotografēšana – ir beigusies. Posms, kurā katru pirmdienu Signe pirka visus nepieciešamos produktus un turpmākās četras darba dienas no tiem pagatavoja 8–10 receptes dienā, bet Armands Meirāns tās visas iemūžināja, meklējot piemērotākos aksesuārus un labāko kadru, un vīnzinis Jānis Kaļķis piemeklēja vispareizākos vīnus, ir beidzies...

Vairāk

Pagaidām vienīgais 23.10.09

Vēl nav pagājis gads, un Sidrabjērs jau ir iekarojis patērētāju sirdis, jo piedāvā augstas kvalitātes un bioloģiskus jērus, kautus Latvijā vienīgajā mobilajā kautuvē, kas, samazinot kaujamo jēru stresu, veido labāku gaļu. Un vēl Nītaures saimniecībā viņiem aug caram veidotās jēra šķirnes „Romano” aitas, kuras ik pa laikam Imants Dzelme, tirgojoties zaļajos tirdziņos, piedāvā pircējiem. Ja vēlaties kādu no Sidrabjēra gardajām gaļām, tad uz tirdziņiem jādodas agri, jo pēc pircēju...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Jaunākie komentāri

Biezpiena kūka ar karameli

kad liet virsū karameli?

IlzeV 14.09.2014. 00:08

Cukini un brī siera krēmzupa

brī vietā pieliku to, kas tobrīd bija pieejams ledusskapī, proti, fetu, un sanāca...

IlzeV 13.09.2014. 10:51

Gaisīgā biskvītkūka ar āboliem un ābolu krēmu (bez glutēna)

ābolu biezenis ir veikalā pirkts, vai tādu var pagatavot pats, vienkārši no āboliem?

IlzeV 10.09.2014. 11:07

Pilngraudu spinātu pīrāgs

Cik ilgi šādu mīklu var uzglabāt ledusskapī?

IlzeV 08.09.2014. 18:18

Pilngraudu karaša

Vai var izmantot svaigo raugu nosauktā rauga vietā?

IlzeV 08.09.2014. 15:27

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos