Dzirkstošā arbūzu zupa ar ledus ogām un piparmētrām

Arbūzs

Kad gribas pārsteigt vai piešķirt dzirksti ikdienai!

Kamambērs ar bumbieriem

Pikniks

Maigs, viegli pikants kamambērs ideāli sader ar šo maigi pikanto bumbieru ievārījumu.

Pasta ar svaigiem cukīni un brinzu

Cukīni

Kad parādās pirmie cukīni – zaļi, maigi un kraukšķīgi, kad tomāti tik kārdinoši smaržo, bet virtuvē pavadītais laiks ir tieši proporcionāls dienas garumam, tad tās ir pazīmes, ka vasara ir pašā plaukumā.

Torta Capresa

Itālijas virtuve

Receptes un vīns ir veids, kā Kristaps Itāliju var atvest arī uz Latviju.

Grilētas arbūza šķēlītes ar kazas sieru

Arbūzs

Arbūza svaigums lieliski sader ar kazas siera svaigumu. To visu papildina bietes, cukīni un tomātiņi. Vasaras kombinācija, kas jāpamēģina.

Scalopina al limone

Itālijas virtuve

Klasisks Kampānijas reģiona ēdiens. Viegli pagatavojams, turklāt tajā izmanto vienu no Kampānijā iecienītākajiem augļiem – citronu.

Itālija. Sempre bello*

Pasaules garšas

Tiem, kuri bijuši Sicīlijā, neradīsies jautājums – kāpēc Itālija, kāpēc Sicīlija. Kaut gan atbildes var atšķirties. Mēs to izvēlējāmies tāpēc, ka tā ir fantastiska vieta vēstures dēļ. Uzreiz varu teikt, ka nav iespējams 2 nedēļu laikā apskatīt visu Sicīliju – šķiet, ka pietrūka vēl kādas 10 dienas, iespējams, pat vairāk.

Forele ar pastu, cukīni un lakšu pesto

Forele

Latvijas ūdeņos dzīvo samērā daudz foreļu, taču tas nenozīmē, ka visi makšķernieki tās ķer vai vispār zina, kur atrodas labākās foreļu vietas.

Receptes bilde

Brown Brothers Shiraz 2009

„Brown Brothers” vīndarītavas pamatus 1885. gadā lika Džons Frānsiss Brauns (John Francis Brown), kopā ar tēvu viņš iestādīja pirmos vīnogulājus...

Vairāk

Receptes bilde

Penne ar ķirbi un vistu

Rudenīgākā no pastām kopā ar samtaini miltainu ķirbi un kraukšķīgu vistiņu. Atliek vienu pannu ielikt krāsnī un gaidīt, līdz gatavs, tikmēr uzvārot...

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu krēma tarte

Skābena, samtaina, krēmīga, atsvaidzinoša un kārdinoša. Vienkārši pamēģini, jo no šīs dievīgās tartes nav iespējams atteikties. Tiešām!

3Vairāk

Krostīni ar olīvu tapenādi un tomātu konfī

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan process liekas ilgs tik mazu maizīšu gatavošanai, tomēr ir tā vērts. Iegādājies labus, saldus ķiršu tomātiņus, lai izcepoties tiem...

Vairāk

Receptes bilde

Tortiļas garšaugu čipsi

Nedaudz olīveļļas, siers un īstās garšvielas – tas ir viss, kas vajadzīgs, lai tortiļa pārvērstos par garšīgu uzkodu, kas būs gan laba piedeva pie kāda...

Vairāk

Receptes bilde

Plānās pankūkas

Atjaunotās receptes

Šo pankūku pagatavošanas veids aizgūts no 1937. gada grāmatas „Pavāru māksla”, kuru sastādījusi Minjona, un, lai gan mīklas pagatavošanas veids netipisks,...

3Vairāk

Receptes bilde

Vistas un ķimeņu siera karstmaizes

Pēc svētkiem (Jāņiem) visbiežāk paliek pāri ķimeņu siers, žāvēta vista vai kāda cita žāvēta gaļa. Tad to atliek vien sajaukt ar olu, un tev iznāks...

Vairāk

Žāvētu ābolu dzēriens

Atjaunotās receptes

Labs veids, kā izmantot iepriekšējā gada žāvētos ābolus. Dzēriens sanāk diezgan spēcīgs un salds. Lielisks aukstā rudens dienā kopā ar žāvētiem...

Vairāk

Dzeltenā karija voks ar garnelēm

Īsts garšu ceļojums uz  ziju. Pateicoties karijam un garšvielu maisījumam ar laimu, šis voks ieguvis mazliet pikantu garšu.

Vairāk

Receptes bilde

Saldās kukurūzas tāfelītes

Šīs tāfelītes tapušas, iedvesmojoties no manā bērnībā bieži gatavotās kukurūzas-īrisu desas un no nejaušas viesošanās „Laimas” veikalā, kur acu...

4Vairāk

Receptes bilde

Pastinaku un ķiploku krēmzupa

Svētku idejas

Nedaudz saldeni pikanta zupa, kam pikantumu dod čili un ķiploks. Noteikti vāri visu noteikto laiku un arī izberz caur sietu, jo pastinaks ir šķiedrains un tik labi...

Vairāk

Receptes bilde

Fritētas reņģes ar raudeni

Personīgi man ļoti garšo reņģes, bet mulsina fakts, ka tās jāēd vai nu sālītas, vai kūpinātas eļļā. Tāpēc tiem, kam ir tādas pašas sajūtas, iesaku...

Vairāk

Receptes bilde

Grilā gatavotas tīģergarneles ar zaļumu „gremolata”

"Četru Sezonu Virtuve"

Neskaitot to, ka garnelēm jāizņem melnā cīpsla un tas prasa sava veida iemaņas, šis ir ļoti viegli pagatavojams, sulīgs, aromātisks un pikants ēdiens.

Vairāk

Receptes bilde

Auglis vai dārzenis? Rabarbers

Bieži vien, kamēr apkārt zāle vēl nedīgst, rabarbers jau ir pamodies, un, lai arī vēl līdz ražai ir jāgaida, tas tomēr ir ātrāks par zāli. Rabarbers ir...

Vairāk

Skatīt visas receptes

Spilgti, pavasarīgi un ar noskaņu – Lieldienu brokastis 15.04.11

Lieldienu svinēšanai pasaulē ir ļoti daudzas un dažādas nozīmes un arī svinēšanas iespējas. Tās var būt ļoti tradicionālas, ļoti reliģiskas un tajā pašā laikā vieglas un modernas, tādas, kas galvenokārt pulcē kopā ģimeni un radiniekus, tādas, kas neizraisa nevēlēšanos svinēt vai neuzliek liekus pienākumus. Lieldienas var svinēt divos vai pat trīs veidos un formās...

Vairāk

Kas lācītim vēderā jeb – Vai visi patiešām ir anšovi? 08.03.11

Šoreiz aklajā degustācijā līdz ar viskijiem degustatori ienira nedaudz pikantā un sāļā, bet ļoti pārsteidzošā zivju pasaulē. Degustējām anšovus, turklāt ne tikai tos, kurus pasaulē uzskata un sauc par īstiem anšoviem, bet arī tādus paraugus, kuriem uz iepakojuma ir rakstīts „anšovi”, bet tādi tie patiesībā nav. Lai saprastu, kāda ir atšķirība starp tiem, kurus dēvē par īstajiem, un tiem...

Vairāk

Iznākusi Signes Meirānes jaunā pavārgrāmata „Laiks gatavot” 16.11.15

Mums ir patiess prieks paziņot, ka klajā nākusi Signes Meirānes jaunā pavārgrāmata „Laiks gatavot”. Grāmata ir bagāta ar Signes Meirānes brīnišķīgajām receptēm un izzinošajiem pieredzes stāstiem, Armanda Meirāna fantastiskajām bildēm un divu profesionālu ekspertu viedokļiem – izcilie vīnziņi Raimonds Tomsons un Andreas Larsson dalījās pieredzē, piemeklējot receptēm atbilstošākos dzērienus.

Vairāk

Ar krūzi, bļodiņu un dakšiņu rokās 30.07.13

Nekas tik ļoti neiepriecina siltā vasaras dienā kā iespēja pasēdēt terasē vai dārzā, malkojot labu brokastu kafiju vai tēju, ēdot gardas un veselīgas brokastis, zinot, ka vakarā varēsi ar dakšiņu „ienirt” šķīvī ar risoto, kurš pilnīgi noteikti iepriecinās ar katru apēsto kumosu.

Vairāk

Sarkanās un sviesta – konservētu pupiņu degustācija 05.04.13

27. marta vakarā „Tallink Hotel” restorāna „Elements” telpās pēc tikko nobaudītiem 12 dažādiem Kalifornijas Zinfandel paraugiem sekoja otrā daļa – pupiņas. Pākšaugs, kura izmantošanai receptēs ir neskaitāmas variācijas. Tās labi der sautējumiem, zupām, salātiem un vēl... Ja tās ir konservētas, tad gatavošanu padara ne tikai aizraujošu, bet arī ātru. Un laiks, ko pavadām virtuvē, bieži vien ir tik ļoti svarīgs...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Jaunākie komentāri

Torta Capresa

Man kā iesācējai kūku cepšanā - šī kūka sanāca lieliska. Mitra. Šokolādīga....

ZandaŠmat 20.08.2016. 16:17

Tomātu ievārījums

Viens no maniem mīļākajiem ievārījumiem. Vāru to jau ceturto gadu, lai gan ķēpa...

kkkat 17.08.2016. 15:00

Kamambērs ar bumbieriem

Pipari - rupja maluma.

ČetrasSezonas redakcija 16.08.2016. 01:14

Īpaši sulīgā ābolkūka (Gateau aux pommes extra-moelleux)

Ļoti, ļoti, ļoti laba! Tik vienkāršs sastāvs, bet tāds rezultāts! Fantastiski...

Biba 12.08.2016. 16:00

Kamambērs ar bumbieriem

Vai 1 tējk. rozā piparu jāpievieno maltā veidā jeb pipara graudiņos?

apsaloneb 12.08.2016. 12:48

Ziņas

Aicinām uz Pirtnieku festivālu! 10.08.16

Aicinām ieplānot 12. – 13. augustu kā enerģētiski spēcīgas un noderīgas dienas pavadīšanai Jelgavas novada Nākotnē, kur Pirtnieku festivālā varēs gan atpūsties, gan “uzlādēties”, gan izzināt ko jaunu par sevi pašu, ja vien piemeklēsi sev vajadzīgās nodarbes festivāla programmā vai apciemosi kluso pirts un SPA zonu.

Aicina iedod savai virtuvei brīvdienu un vairot pozitīvas emocijas 06.06.16

“Virtuves Brīvdienu” galvenais mērķis ir radīt prieku – gan tam, kurš palīdz, gan arī visiem tiem cilvēkiem, kuri palīdzību saņem. Vairot pozitīvas emocijas, darot patīkamas lietas, ir daudz vieglāk un priecīgāk. Tas arī ir iemesls, lai 9. jūnijā iesaistītos brīnišķīgajā projektā “Virtuves Brīvdienas”.

Topošie pavāri sacentīsies bioloģisko recepšu konkursā “domā Loģiski! radi Bio!” 14.04.16

Lai veicinātu topošo ēdināšanas speciālistu izpratni par mūsdienu Latvijas garšas principiem un to izmantošanu ikdienas ēdināšanā, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros izsludina konkursu “domā Loģiski! radi Bio!”. Jaunajiem pavāriem jāizstrādā vienas nedēļas ēdienkarte sākumskolas skolēnu ēdināšanai, kurā tiek izmantoti bioloģiski produkti. Pavāru sniegumu vērtēs Latvijas izcilākie ēdināšanas speciālisti.

Santa Maria aicina pievienoties izaicinājumam ik dienu radīt daudzveidīgu un aizraujošu maltīti! 21.01.16

Ir tik neticami viegli ļauties rutīnai. Strādāt, ēst, gulēt un tā visu laiku no jauna. Ļaut vienai dienai saplūst ar nākamo. Ļaut katrai ēdienreizei kļūt par izdzīvošanas, nevis baudas mirkli.  Mēs pierodam gatavot pēc sen zināmām receptēm, un katra ēdienreize kļūst teju par refleksu. Pat nepamanot, ka ik dienas gatavojam vienu un to pašu.  Daudzi no mums atzīst, ka trūkst iztēles un iedvesmas, kad jāizlemj, ko konkrēti  gatavot pusdienām vai vakariņām.

Latvija aktīvi iesaistās iniciatīvā par par godīgas tirdzniecības prakses ievērošanu 25.11.15

Kā liecina 10.novembrī, Briselē publicēts ziņojums, negodīgai tirdzniecības praksei Eiropā ir tendence arvien pieaugt. Tā rezultātā par lētu pārtiku, īpaši banāniem, samaksā audzētāji un plantāciju strādnieki jaunattīstības valstīs. Šodien Eiropas Komisijas atbildīgajai pārstāvei Elžbetai Beņkovskai nodota petīcija ar vairāk nekā 61 000 savāktu parakstu par godīgu tropisko augļu tirdzniecību. Iniciatīvā par godīgu tropisko augļu tirdzniecību aktīvi iesaistījusies arī Latvija, savācot vairāk nekā 1400 iedzīvotāju parakstu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos