Par Mums

ČetrasSezonas?

Patiesībā četrassezonas.lv ir radies vairāku gadu gaitā izsāpēto problēmu dēļ. Ko tas nozīmē? To, ka, lai gan esmu rakstījusi un vēl arvien rakstu žurnāliem, strādājusi nozares uzņēmumos, man un ne tikai man vienmēr ir akūti pietrūkusi informācija par to, kā izskatās, kā garšo un kur nopērkams kāds no receptēs aprakstītajiem produktiem. Bijusi nesaprotama cenu politika veikalos un jautājums par to, kāpēc viena kafija maksā vairāk un otra – mazāk, kāpēc divi vienādu nosaukumu sieri ir tik dažādi garšā un cenā, par to, kāpēc ārvalstīs pildīti konservi var tik saukti par Latvijā ražotiem, un šo sarakstu varētu turpināt un turpināt. Un šo informāciju mums veikalu pārdevējas ne īpaši vēlas sniegt – viņām zināmu iemeslu dēl. Tāpēc, lai, aizejot uz veikalu, nejustos kā muļķis, uzdodot patiesībā pavisam elementārus (tā ikviens tirgotājs domā) jautājumus un nesaņemtu neapmierinātu pārdevējas skatienu, radās ideja šo visu man un tev tik nesaprotamo informāciju apvienot vienā lielā, interesantā portālā, kurš ne tikai parādīs, kā pagatavot, bet arī paskaidros, kā to vislabāk izdarīt mājas apstākļos (jo pavāri savās pavārgrāmatās bieži piemirst, ka cilvēks nemaz nezina, kas ir tarte un kā to vieglāk izklāt, lai gala rezultātā kūka sanāktu skaista).

Vēl svarīgi ir saprast, ka četrassezonas.lv komanda ir par to, lai tu savā ēdienkartē izmantotu pēc iespējas vairāk vietējo, sezonālo produktu, lai tev veidotos tieša saikne ar savu pārdevēju, lai tu vari aizbraukt pie kāda zemnieka un nopirkt preci par labu, nevis pārspīlētu cenu, par to, lai tu dotos ne tikai uz lielveikaliem, bet apmeklētu arī mazos, interesantos veikalus, kur klāsts un cenas ir daudz draudzīgākas. Jo tu esi tas, ko tu ēd, un ir jāatceras – lai cik pievilcīgas ir akcijas cenas un daudzumi, kvalitātei ir daudz lielāka nozīme – ja ne šodien, tad ilgtermiņā gan – īpaši bērniem.

Lai tev vieglāk būtu orientēties, te būs neliels ieskats un izklāstījums par to, ko sagaidīt no katras sadaļas:

  • Receptes – daudzas un dažādas, pārsvarā mūsu komandas radītas, bet kādu dienu var būt arī tavas. Pamanīsi, ka būs arī kādas no citām slavenību pavārgrāmatām – tas tāpēc, ka ne visi ir gatavi pasūtīt grāmatas no Anglijas, Amerikas un vēl dažādām pasaules valstīm, bet to ir tik daudz un tās ir tik interesantas, ka gribam ar tām dalīties.
  • Produkti – sadaļa, kurā atradīsi visdažādākos produktus, sākot no dārzeņiem līdz pat miltiem, sinepēm, gaļām un visam citam, kas pieejams veikalos. No sākuma neliels apraksts par to, kāds ir attiecīgais produkts – sastāvs, izcelsme, vēsture un izmantojamība. Vēlāk jau konkrēti par kādu no mūsu tirgū pieejamajiem zīmoliem. Ja tevi kas interesē un liekas, ka tas būtu aprakstīšanas vērts, – raksti mums uz redakcijas e-pastu, un mums būs par ko uzrakstīt.
  • Garšvielas – viss par garšvielām. Svaigām, sausām un maisījumiem, lai nākamreiz nesamulsti, izdzirdot vārdu „timiāns”, „karijs” vai „baltie pipari”.
  • Dzērieni – vīns, stiprie, stiprinātie utt. Kā garšo konkrēts vīns vai viskijs, lai zini ko gaidīt, kad iegādāsies. Savukārt pie katra dzēriena neaizmirsti apskatīt saiti uz rakstu par šī dzēriena ražotāja vēsturi.

Apskati:

  • dažādu notikumu apskati – vai tas ir jauns restorāns, vai izstāde, vai kas cits;
  • pie restorāniem – konstruktīva kritika, kad netiek slēpts sliktais un labais. Par to, kā tam jābūt, jo beidzot mums ir jāsaņem tas, par ko maksājam;
  • veikali – mazie un interesantie, kur ir kas īpašs un kur ir labas cenas. Tie, kuriem ikdienā skrienam garām, bet velti;
  • dzērienu ražotāji – par to, kāda ir vēsture un kāds ir stāsts kādam konkrētam ražotājam;
  • grāmatas – par to, vai cena attaisno rezultātu;
  • pasūti ārzemēs – par tiem, kuri sūta arī uz Latviju, jo tādu jau nav daudz, bet kas meklē, tas atrod, un, lai nav jāmeklē visiem, atstāj to mūsu ziņā;
  • internets – saites, kas mums patīk;
  • izstādes – pārtikas izstādes pasaulē. Lai zini, kurā mēnesī uz kuru pasaules valsti doties;
  • dāvanas – par to, kur ielikt pagatavoto, kur to nopirkt un kā iesaiņot;
  • praktiskas lietas – viss, kas palīdz virtuvē;
  • galda klājumi – no papīra krūzīšu ballēm līdz dārgām vakariņām divatā.
  • Ceļojumi – viss caur ēdiena un dzēriena prizmu. Ja tev ir kāds interesants ceļojums, mēs labprāt iepazīsimies un, ja mums patiks, ieliksim tavu rakstu un bildes.
  • Bērniem – ballīšu idejas, receptes un praktiskas lietas, utt.
  • Intervijas – galvenokārt ar mūsu zemniekiem un ražotājiem, kuri ir mums Latvijai svarīgi.