Konservēšanas padomi Pektīna daudzums ogās un augļos

Konservēšanas padomi
Pektīna daudzums ogās un augļos 29.07.12

Šī ir neliela tabula ar visvairāk izmantotajiem augļiem un ogām. Tabula sadalīta trīs daļās, lai parādītu, kurā no kategorijām ietilpst tavs iecienītais auglis un oga un kā rīkoties, to vārot, lai pārvērstu ievārījumā, džemā vai želejā.

„Daudz” nozīmē, ka, gatavojot ar šiem produktiem, tu vari nepievienot pektīnu vai cukuru ar pektīnu, jo augstais pektīna saturs pašā produktā ļaus tam labi saželēt.

„Vidēji” – ilgāk vārot, pektīnu vari nepievienot, bet, ja gribi vārīt īsāku laiku, tad pievieno gan skābi, gan pektīnu vai daļēji cukuru ar pektīnu.

„Maz” – vārot ievārījumu vai želeju ar šiem augļiem, ieteicams pievienot cukuru ar pektīnu, tīru pektīnu, lai vārītu īsāku laiku un saglabātu kādu daļu krāsas un vitamīnu, vai arī tev būs jāvāra ļoti ilgi. Turklāt noteikti pievieno arī kādu skābumu – citrona sulu vai citronskābi.

Daudz Vidēji Maz
Skābi vai negatavi āboli Gatavi āboli Saldie ķirši
Stingras upenes Gatavas upenes Nektarīni
Dzērvenes Skābie ķirši Persiki
Ērkšķogas Plūškoka augļi Aprikozes
Dārza vīnogas Pīlādži Mellenes
Cidonijas Mellenes Zemenes
Stingras plūmes Kazenes Avenes

Citrusaugļi KOPĀ ar mizām
(pašiem augļiem – vidēji)

Citrusaugļi bez mizām Meža zemenes
Jāņogas   Plūmes
Aronijas   Bumbieri
Brūklenes   Vīģes
    Lācenes


Autors: Signe Meirāne

Citi raksti

Piena ceļš 14.03.14

Jau no bērnības zinām, ka piens ir veselīgs un ka piena produkti ir jālieto uzturā, jo tie satur daudz kalcija un dažādus vitamīnus. Šodien nekas nav mainījies ‒ piena produkti ir nepieciešami ikdienas uzturā, taču svarīga ir arī produktu kvalitāte, tāpēc labākā izvēle ir lietot bioloģiskus piena produktus.

Vairāk

Simts tūkstoši sauļu 23.09.11

Runā, ka Amalfi iedzīvotāji nenokļūst paradīzē, jo viņi jau tajā dzīvo: caurspīdīgas jūras zilgme, saule, bugenvilejas un bezgalīgie citronu dārzi. Citroni šeit ir īstas laimes simboli un bagāts avots kulināriem eksperimentiem. Amalfi piekraste aptver salīdzinoši nelielu teritoriju. No Salerno provinces Vietri sul Mare pilsētiņas, kas ir slavena ar saviem rokām veidotajiem keramikas izstrādājumiem...

Vairāk

Nepazīstamais aristokrāts – Franciacorta 06.12.11

Daudziem šī vīna nosaukums neko neizsaka, un maz ir tādu, kuri zina, ka Itālijas ziemeļos, Lombardijas provincē, ražo dižciltīgu un izsmalcinātu dzirkstošo vīnu Franciacorta. Kas ir šis svešinieks? Nosaukums Franciacorta ir radies no „curtes francae”, ko no latīņu valodas tulko kā „atbrīvotie no nodokļiem”, jo benediktiešu mūki, kuri apstrādāja vīnogulājus, XI gadsimtā labdarības dēļ bijuši atbrīvoti no nodokļiem, no tā arī radās nosaukums...

Vairāk

Labas izvēles 07.06.13

Veikalos vienmēr atrodami produkti, kuri uzrunā vairāk par citiem un šķiet - tie jāpamēģina. Un, kad pamēģināti, tie sagādā baudu un rodas prieks par pirkumu. Tāds, ka gribas tos ieteikt arī citiem. Pagatavo brokastu auzu piena kokteili, konfektes, kuras uzdāvināt kādam svētkos, vakariņās pasniedz sviestā ceptu pikšu ar salviju un pērļu kuskusu un baudi...

Vairāk

Svaigēšana (Raw Food) 03.03.13

Svaigēšana (Raw Food), iespējams, ir viena no ekstremālākajām diētām, kas šobrīd pasaulē gūst arvien lielāku popularitāti. To izmanto kā attīrīšanās programmu ķermeņa svara noregulēšanai, veselības nostiprināšanai un sakopšanai un vienkārši kā veselīga un dabiska dzīvesveida sastāvdaļu. Tās popularitāte aug līdz ar interesi un rūpēm par ekoloģiski tīru vidi un tai atbilstošu dzīvesveidu. Vadoties pēc savām interesēm, daži pievēršas tai periodiski uz neilgu laiku, citi savukārt iekļauj to savā ikdienā...

Vairāk

Padomi sarkanvīna izvēlē 13.01.12

Ja esi dzimis valstī, kurā vīns tiek darīts, – vīna izvēle ir dabīgs un viegli saprotams process, kurš nav jāiemācās, bet gan tas nāk dabīgi. Tomēr ne visiem ir tāda laime, un tāpēc bieži vien jautājums par to, kas ir katrā pudelē (te es nerunāju par niansēm, kuras apskata vīnziņi un vīna zināšanu apsēsti cilvēki), ir nedaudz jāiemācās, lai veikalā nesanāk „gribēju kā labāk, bet sanāca kā vienmēr”. Šo ceļu var veikt dažādi...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos