Konservēšanas padomi Pektīna daudzums ogās un augļos

Konservēšanas padomi
Pektīna daudzums ogās un augļos 29.07.12

Šī ir neliela tabula ar visvairāk izmantotajiem augļiem un ogām. Tabula sadalīta trīs daļās, lai parādītu, kurā no kategorijām ietilpst tavs iecienītais auglis un oga un kā rīkoties, to vārot, lai pārvērstu ievārījumā, džemā vai želejā.

„Daudz” nozīmē, ka, gatavojot ar šiem produktiem, tu vari nepievienot pektīnu vai cukuru ar pektīnu, jo augstais pektīna saturs pašā produktā ļaus tam labi saželēt.

„Vidēji” – ilgāk vārot, pektīnu vari nepievienot, bet, ja gribi vārīt īsāku laiku, tad pievieno gan skābi, gan pektīnu vai daļēji cukuru ar pektīnu.

„Maz” – vārot ievārījumu vai želeju ar šiem augļiem, ieteicams pievienot cukuru ar pektīnu, tīru pektīnu, lai vārītu īsāku laiku un saglabātu kādu daļu krāsas un vitamīnu, vai arī tev būs jāvāra ļoti ilgi. Turklāt noteikti pievieno arī kādu skābumu – citrona sulu vai citronskābi.

Daudz Vidēji Maz
Skābi vai negatavi āboli Gatavi āboli Saldie ķirši
Stingras upenes Gatavas upenes Nektarīni
Dzērvenes Skābie ķirši Persiki
Ērkšķogas Plūškoka augļi Aprikozes
Dārza vīnogas Pīlādži Mellenes
Cidonijas Mellenes Zemenes
Stingras plūmes Kazenes Avenes

Citrusaugļi KOPĀ ar mizām
(pašiem augļiem – vidēji)

Citrusaugļi bez mizām Meža zemenes
Jāņogas   Plūmes
Aronijas   Bumbieri
Brūklenes   Vīģes
    Lācenes


Autors: Signe Meirāne

Citi raksti

Ēdiens – leģenda, kam, šķiet, par maz būtu ar vienu atsevišķu rakstu. Kimči 29.02.12

Pat ja Korejas virtuve kā tāda tev ir pilnīga terra incognita, par kimči, iespējams, būsi dzirdējis. Tātad kimči – īpašā veidā marinēti dārzeņi, korejiešu „īstenā maize”, ko viņi ēd „rītos, pusdienās un vakarā”. Kimči gatavošanas un ēšanas tradīcijas tiek nodotas no paaudzes paaudzē jau tūkstošiem gadu (senākās liecības ir aptuveni 3 tūkstošus gadu vecas)...

Vairāk

Vasara. Salāti. Vīni 18.07.12

Vasara, vasara un vēlreiz – vasara! Svaigu un aromātisku zaļumu, salātu, tomātu, gurķu, kabaču un cukīni, jauno kartupeļu un, protams, ogu sezona! Vasaras tirdziņi jau sen “sazaļojuši” un piedāvā daudzveidīgu produktu klāstu vasaras salātiem! Lūk, daži ieteikumi, kā bagātināt tavu ikdienas maltīti ar glāzi vīna, tikpat aromātisku un vasarīgās noskaņās. Galvenais pamata princips vīna saderībai ar salātiem ir – jo svaigāki un aromātiskāki ir salāti, jo svaigākam un jaunākam jābūt vīnam...

Vairāk

Konservēšanas padomi
Kā vārīt ievārījumu
18.07.12

Daži padomi, kas jāievēro, lai izdotos lielisks ievārījums vai džems...

Vairāk

Rīgas garšu „Piramīda” 19.03.13

Ir restorāni, kuri Rīgas restorānu kartē ir nemainīgi, un tik nemainīgi, ka par tiem pat piemirstam, un viens no tādiem ir jau labi zināmais restorāns „Piramīda”. Pārdzīvojis daudzus īpašniekus un viesnīcu nosaukumu maiņu, kā arī labu daļu lielisku šefpavāru, restorāns „Piramīda” šodien slēpjas zem viesnīcu ķēdes “Radisson Blu” vārda. Lai gan nav iemesla tā apgalvot, man ir pamats domāt, ka, kā jau daudziem restorāniem, arī šim atrašanās viesnīcas paspārnē ne vienmēr nāk par labu, jo pārāk bieži mūs pārņem stereotipi...

Vairāk

Vistas grilēšanas tabula 10.07.11

Norādītie grilēšanas laiki ir tikai aptuveni, jo tie ir atkarīgi gan no tā, kāda ir temperatūra ārā, gan no tā, kāda ir gaļa un kāda gatavība tev patīk (tas attiecas uz jēra un liellopa gaļām). Par to, kas ir tiešā un netiešā grilēšanas metode, kā sagatavot un darboties ar grilu, skatīt šeit. Par to, kā grilēt dažādus citus gabalus un kā tos sagatavot, skatīt šeit.

Vairāk

Kas bija pirmais – vista vai ola? 28.03.11

Mājas vista jeb vienkārši vista (latīniski: Gallus gallus domesticus) ir fazānu dzimtas (Phasianidae) sarkanās savvaļas vistas (Gallus gallus) viena no pasugām. Vista ir viens no visizplatītākajiem mājdzīvniekiem pasaulē, kā arī visdaudzskaitlīgākais putns pasaulē. Pēc statistikas datiem, pasaulē 2003. gadā bija 24 miljardi vistu. Pasaulē ir apmēram 250 vistu šķirņu. Vistas tiek galvenokārt audzētas, lai cilvēks iegūtu pārtikas produktus...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Brančs

Gribu ar ģimeni (bērni, vecvecāki) nosvinēt svētkus kādā foršā vietā ar...

Samanta 15.07.2014. 13:08

Ideāla karamele

Domāju tas ir atkarīgs no pannas kādu izmantojat ,temperatūras ,un ilguma .......

Jānis 10.05.2014. 01:46

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Rītiņš un Sirmais Rīgas svētkos aicina uz lielāko restorānu Rīgā 22.07.14

Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs tādi populāri Latvijas šefpavāri kā Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Ingmārs Ladigs, Māris Astičs, Valters Zirdziņš un citi.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Vēsturiskajā „RĪGAS” dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols – „RĪGAS Prestige Cuvée 21.07.14

Sekojot alkoholisko dzērienu inovācijām un tendencēm pasaulē, vēsturiskajam dzirkstošā vīna zīmolam “RĪGAS’’, kas uzņēmumā “Latvijas balzams’’ tiek ražots jau kopš 1952. gada, tehnologi radījuši jaunu līnijas paplašinājumu – „RĪGAS Prestige Cuvée’’.

Šefpavārs Raimonds Zommers radījis savu alus šķirni 21.07.14

Populārā raidījuma Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs un restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar alus darītavas Aldaris galveno alus meistaru Valdi Čunku radījis jaunu gaišā alus šķirni – Zommer’s. Jaunais alus brūvēts Aldara vēsturiskajā alus darītavā un būs pieejams ierobežotā daudzumā – pārdošanā būs vien 10 000 pudeļu, kuras varēs iegādāties tikai Rimi veikalu tīklā un restorānā Kaļķu vārti. Tas ir pirmais kāda šefpavāra alus Latvijā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos