Grāmatas

Jauna Signes Meirānes recepšu un ceļojumu grāmata

Jauna Signes Meirānes recepšu un ceļojumu grāmata "Ceļot. Gatavot. Ēst."

10 / 11 / 2016

Šī pavārgrāmata nav tikai pavārgrāmata. Tas ir dzīves stāsts, caur ceļojumiem un receptēm, jo Signe nemāk dzīvot, lai vienkārši ēstu. Viņa grib ēst garšīgi un veselīgi. “Ceļot. Gatavot. Ēst.” ir grāmata, kas iedvesmo, izglīto, priecē un iemāca gatavot neskaitāmas receptes  ikdienai un īpašiem mirkļiem.

Iznākusi

Iznākusi "Četras Sezonas" recepšu grāmata "365 receptes katrai dienai"

30 / 06 / 2016

Ir pagājuši vairāk nekā trīs gadi, kopš žurnālā „Četras Sezonas” dalāmies ar receptēm, kuras ir sezonālas, aktuālas un garšīgas, papildinot tās ar iedvesmām no ceļojumiem, stāstiem par produktiem un pasākumiem. Novērtējot mūsu darbu un saņemot dārgāko atzinību – tavējo, sapratām, ka šis gads ir īstais, lai izvēlētos un apkopotu vismaz 300 īpašākās, mīļākās un interesantākās receptes.

Iznāk oriģinālrecepšu grāmata bērniem – „Bērni ēd! Brokastis. Pusdienas. Vakariņas.”

Iznāk oriģinālrecepšu grāmata bērniem – „Bērni ēd! Brokastis. Pusdienas. Vakariņas.”

18 / 04 / 2016

„Bērni. Prieks un rūpes katru dienu. Būt vecākiem – labākais un grūtākais, interesantākais un neparastākais, neprognozējamākais un iedvesmojošākais darbs pasaulē. Kāpēc darbs? Ne jau tāpēc, ka var kādu komandēt, bet tāpēc, ka šodien, kad skrienam, neveltot laiku sev un bērniem, mēs nepadomājam, ko viņiem dodam, aizmirstot, ka tās mazās atkāpes šodien var būt sekas nākotnē. Būt vecākiem nav tikai darbs attiecībā pret bērniem, bet arī pret sevi.

Gardākais plānotājs 2016.gadam

Gardākais plānotājs 2016.gadam "Virtuves gadagrāmata"

11 / 12 / 2015

Must have plānotājs visiem gardēžiem, bet ne tikai! Pēdējās lapas būs īpaši noderīgas vīna cienītājiem.

"Mūsu Mantojums" 2.daļa

25 / 11 / 2015

Šogad Signes Meirānes sapnis ir izsapņots, jo oktobrī izdevām otro un noslēdzošo "Mūsu Mantojums" grāmatu. Arī šajā grāmatā turpinājām apkopot vērtīgos un gardos dārgumus, kas stāsta ne tikai par Latvijas tradicionālajām garšām, bet arī notikumiem, kas piedzīvoti un ietekmējuši dažu labu recepti. Citu omju un opju receptes un stāsti, kas izturējušas daudzu gadu rūdījumu un saglabājušas vēsturiskās Latvijas virtuves garšas, apkopotas grāmatā "Mūsu Mantojums" 2.daļa.

Iznākusi Signes Meirānes jaunā pavārgrāmata „Laiks gatavot”

Iznākusi Signes Meirānes jaunā pavārgrāmata „Laiks gatavot”

16 / 11 / 2015

Mums ir patiess prieks paziņot, ka klajā nākusi Signes Meirānes jaunā pavārgrāmata „Laiks gatavot”. Grāmata ir bagāta ar Signes Meirānes brīnišķīgajām receptēm un izzinošajiem pieredzes stāstiem, Armanda Meirāna fantastiskajām bildēm un divu profesionālu ekspertu viedokļiem – izcilie vīnziņi Raimonds Tomsons un Andreas Larsson dalījās pieredzē, piemeklējot receptēm atbilstošākos dzērienus.

Saldumi 480 lappusēs

Saldumi 480 lappusēs

08 / 05 / 2015

Ja tev patīk ne tikai baudīt, bet arī gatavot franču saldumus, tad grāmata „Fine French Desserts: Essential Recipes and Techniques“ domāta tieši tev. 480 lapaspusēs ar 260 receptēm tu varēsi iemācīties pagatavot gan macarons un zemeņu zupu, gan suflē un Opera tarte tatin, lavierēt starp dažādiem aukstajiem un karstajiem desertiem vai uzcept kādu smalku kūku.

Kokteiļu varā

Kokteiļu varā

22 / 04 / 2015

Kokteiļi, lai vai kādi būtu laiki, ir un paliek nemainīga vērtība klasiskos un šikos restorānos, vienkāršos bāros, mājas viesībās un kur tik vēl ne. Kurš gan nezina slaveno Džeimsa Bond Martin kokteili, kam jābūt samaisītam, nevis sakratītam, vai Cosmopolitan, ko bija iecienījušas „Sekss un lielpilsēta” galvenās varones, un vēl daudzus citus kārdinošus kokteiļus!

<em>An com, an qua, an choi</em>

An com, an qua, an choi

08 / 04 / 2015

Šie vārdu salikumi ir pirmie, kurus uzzinu, atverot grāmatu „The Vietnamese Market Cookbook”, kuras autori ir Van Tran un Anh Vu. Izrādās, ka Vjetnamā ēdienreizes iedala trīs tipos.

Pa Parīzes garšīgajām pēdām

Pa Parīzes garšīgajām pēdām

17 / 03 / 2015

Triša Desīna pavisam noteikti ir padarījusi lepnu ne vienu vien īru, jo tieši Īrijā viņa ir dzimusi, bet pēc pārcelšanās uz Parīzi 1987. gadā sarakstījusi vairākas pavārgrāmatas, sākot no šokolādei un karamelei veltītām līdz dažādu ēdienu grāmatām, kuras pasaulē pārdotas vairāk nekā miljons eksemplāros.

Iznākusi grāmata „Mūsu Mantojums” angļu valodā

Iznākusi grāmata „Mūsu Mantojums” angļu valodā

12 / 03 / 2015

Pirmā "Mūsu Mantojums" grāmata izdota arī angļu valodā, lai ikvienam būtu iespēja to dāvāt saviem ārzemju radiem, draugiem, paziņām un vienkārši cilvēkiem, kuri jau sen kā meklē iespēju iepazīt patieso Latvijas virtuvi un tās tradīcijas. Tā ir pieejama arī tūristiem, kas paši vēlas iepazīties ar tradicionālajām Latvijas garšām.

"Kviešu vēderiņi"

18 / 02 / 2015

Izlasot šo nosaukumu, kāds, iespējams, sāks smieties, bet kāds uzreiz zinās, par ko ir runa. Jā, runa ir par kviešu produktiem un to ietekmi uz mūsu vēderiem, par ko pat bieži vien nenojaušam.

15 minūtes, un gatavs

15 minūtes, un gatavs

13 / 02 / 2015

Viena no jaunākajām Džeimija Olivera grāmatām nu ir iztulkota arī latviski. Džeimija vārds daudz komentāru neprasa – traks cilvēks. Viens no šodien pasaulē zināmākajiem pavāriem un pavārgrāmatu autoriem.

Mūsu vēsture ir dārgums, kas jāsaglabā.<br>Meklējam omes un opjus, kuriem patīk gatavot.

Mūsu vēsture ir dārgums, kas jāsaglabā.
Meklējam omes un opjus, kuriem patīk gatavot.

06 / 01 / 2015

Ir labas ziņas! Nekas nav beidzies. Top otrā Mūsu Mantojums grāmata un turpinās tradicionālo recepšu apkopošana!

Signes Meirānes recepšu grāmata „Sezonas virtuvē. Receptes  katrai dienai”.

Signes Meirānes recepšu grāmata „Sezonas virtuvē. Receptes katrai dienai”.

11 / 11 / 2013

Grāmatā ir ietvertas vairāk nekā 100 unikālas Signes Meirānes receptes, kas tapušas gada garumā. Tā kā ēdiens ir Signes kaislība, tad šī grāmata arī tevi rosinās izbaudīt nebeidzamo prieku, kopā gatavojot, runājoties, ar lielu cieņu baudot pat visvienkāršākos ēdienus un ļaujot vaļu fantāzijām.

Mūsu vēsture ir dārgums, kas jāsaglabā!

Mūsu vēsture ir dārgums, kas jāsaglabā!

07 / 11 / 2013

Mūsu vēsture ir dārgums, kas jāsaglabā! No paaudzes paaudzē nodotās receptes, kuras zina tikai mūsu vecmāmiņas, mēdz aiziet nebūtībā līdz ar viņām. Tāpēc esam ķērušies pie recepšu glābšanas plāna un aicinām arī Jūs sniegt savu artavu šajā projektā – mazbērni būs mums pateicīgi!

„Baking for Baby”

„Baking for Baby”

22 / 10 / 2013

Liekas, ka apkārt vienam pēc otra tūdaļ dzims bērniņš un, lai gan ir forši uzdāvināt dāvanas, dažreiz viena kārba skaisti izceptu saldumu iedvesmos un pateiks vairāk nekā bezpersoniska dāvana, par kuru nezini, vai otram to vajag. Grāmata „Baking for Baby” ir bagāta ar idejām, kā pagatavot dažādus ar bērna piedzimšanu vai gaidīšanu dekorētus gardumus. Tie iederēsies nu jau lielāku slavu ieguvušajos baby shower pasākumos, kā arī, ejot ciemos, lai apsveiktu – gan pirms, gan pēc lielā notikuma. Un būs ideāla dāvana jaunajai mammai (pašai sev vai no draugiem), kur smelties iedvesmu pirmajām jubilejām...

„The Pie Book”

„The Pie Book”

14 / 10 / 2013

No vienas puses, pīrāgs ir ēdiens, ko bieži cepam vasarā, kad lielajos smilšu, kārtainās vai kādas citas mīklas groziņos un formās iegulst mūsu mīļās zemenes, rabarberi, mellenes un citi vasarīgi labumu. Bet tad, ja loģiski padomā, ziema un rudens tomēr ir īstā pīrāgu seozna, jo tie paši sviesta mīklas pīrāgi pildās gan rudenīgi aromātiskiem ābolem un bumbieriem,  gan sulīgām plūmēm, arī pīlādžiem, smitsērkšķiem, cidonijām un, ko tik vēl ne. Bet, kad kārojas kādu sātīgāku kumoiņu, tad pildījumā tiek likts bekons, lasis vai siers, kas sajaukts ar pesto, jo viegli pagatavojamais pīrāgs vai tarte ir viens no iedvesmas pilniem ēdieniem, kas paver bezglīgas iespējas improvizēt un, kurš vienmēr garšo tik labi, pasniegts ar svaigiem salātiem, kas aplaistīti ar eļļu.

„30 minūtes virtuvē”

„30 minūtes virtuvē”

19 / 09 / 2013

Nu ko, atkal jau Džeimija Olivera ēdienu grāmata, bet kāpēc ne – jo viņa spars, aktivitāte un kaislība uz ēdienu, liekas, ir jūtama katrā grāmatas receptē, tāpat ikreiz, kad viņš runā. Šī ir viņa nevis pēdējā, bet priekšpēdējā grāmata, kas izdota arī latviešu valodā. Un, tieši tāpat kā ikvienā viņa grāmatā, Džeimijs savā draudzīgajā tekstā, liekas, uzrunā ikvienu – to, kas gatavojis vienreiz, un to, kurš gatavo katru dienu...

„Kāpēc itāļiem patīk runāt par ēdienu”

„Kāpēc itāļiem patīk runāt par ēdienu”

17 / 09 / 2013

Pirmajā mirklī, rokās paņemot Jeļenas Kostjukovičas grāmatu „Kāpēc itāļiem patīk runāt par ēdienu”, sajūtas ir divējādas – kā gan kāds cits, nevis itālis varētu uzrakstīt labu grāmatu par Itālijas kultūru? Taču, izskatot to kaut vai pavisam pavirši, ir skaidrs, ka autore grāmatā ieguldījusi milzum lielas zināšanas un darbu, kas sakārtot šajās 520 lapaspusēs. Un, ja parakājas vēsturē, skaidrs...

Sarkanvīna diēta

Sarkanvīna diēta

16 / 09 / 2013

Kāds, izlasījis nosaukumu, droši vien teiks – nevar būt nekā trakāka. Bet tie, kas par vīnu interesējas vairāk un to neuzskata par kārtējo alkohola devu, lai kļūtu jautrāk, zina, ka ir zinātniski pētījumi, kas pierāda, ka glāze vīna dienā nevis rada atkarību un liek tevi saukt par alkoholiķi, bet gan papildina ēdienkarti, tā saucamo Vidusjūras uzturu, un arī uzlabo garastāvokli.

„The Vegetarian Pantry”

„The Vegetarian Pantry”

06 / 09 / 2013

Veģetārisms mūsdienās ir plaši izplatīta parādība. Kādam dzīves veids, kādam modes ieta, bet, lai kurš tu arī būtu, šī grāmata tev patiks. „The Vegetarian Pantry” ir tik garda, ka liekas – pat gaļēdāji kādu laiku varētu pārtikt no šiem ēdieniem, jo receptes ir ne tikai labi nobildētas, bet arī modernas un iedvesmojošas. Grāmatas autore uzaugusi veģetāriešu ģimenē un ar šo grāmatu grib pievērst cilvēkus sezonalitātes  principam un veģetāru ēdienu plašajai pasaulei...

THE COMPLETE BOCUSE

THE COMPLETE BOCUSE

27 / 05 / 2013

Vai tu gatavo franču ēdienus vai ne, tas nav svarīgi, jo šai grāmatai ir jābūt virtuvē, ja tu gatavo. Kāpēc? Atbilde ir pavisam vienkārša. Pols Bokīzs (Paul Bocuse) ir viens no slavenākajiem franču pavāriem, un ne jau bez iemesla. Viņš ir licis fundamentālus pamatus franču mūsdienu virtuvē. Šodien viņa kontā ir vairākas lieliskas un iedvesmojošas grāmatas, Michelin zvaigžņu apveltīts restorāns, apbalvojumi un kas tik vēl...

FAVIKEN

FAVIKEN

21 / 05 / 2013

„Phaidon” izdevējs vienmēr izcēlies ar to, ka atrod cilvēkus, pavārus, restorānus un idejas grāmatām, par kurām daudzi nezina. Šī grāmata „Faviken” ir viens no pierādījumiem, jo te ir stāsts nevis par pasaules slavenu šefpavāru kādā no pasaules metropolēm, bet gan par jaunu puisi, vārdā Magnuss Nilsons, kurš kādā tālā Zviedrijas nostūrī atvēris fantastisku mājīgu restorānu, gatavojot tikai ēdienus no produktiem...

AK, LADURÉE

AK, LADURÉE

15 / 05 / 2013

Pirmais, kas nāk prātā, dzirdot vārdu „Laduree”, ir slavenie macarons – mandeļu, olu baltuma un dažādu piedevu filigrānie cepumiņi. Patiesībā tie, kas mīl macarons, jūt tādu kā nelielu aizvainojumu, kad dzird brīnišķos konditorejas izstrādājumus nosauktus par cepumiņiem, bet atklāti – no cepumiņu dzimtas tie ir. Tikai daudz īpašāki...

The Guilt-free Gourmet

The Guilt-free Gourmet

15 / 04 / 2013

Ir grāmatu vāki, kas burtiski nohipnotizē ar savu skaistumu un sulīgumu, un šīs grāmatas vāks ir viens no tiem. Tikai kādam tas var likties maldinošs, jo uz vāka esošās sulīgās šokolādes kūciņas nebūt nenozīmē, ka grāmatas saturs ir tikai salds. Vēl labāk – tas ir ļoti dažāds, no sāļa līdz saldam, ceļojot starp salātiem, zupām, uzkodām, zivīm un gaļām.

Igauņu, latviešu, lietuviešu ēdieni

Igauņu, latviešu, lietuviešu ēdieni

05 / 04 / 2013

Bieži liekas, ka mēs paši par sevi zinam vislabāk, bet tad ir jauki, ja kāds atnāk ar savu skatījumu, savām zināšanām un pastāsta ko vairāk. Tā ir izdarījusi Centrālās un Austrumu Eiropas virtuves eksperte Silvena Johana Lauta, kas, pētot mūsu reģiona virtuves iezīmes un kultūras atšķirības, ir sarakstījusi grāmatu ar trīs Baltijas valstu virtuves stāstiem un receptēm. 60 receptēs ir iekļautas mums tik zināmās receptes, kā bļinas, nātru zupa...

Celebrate

Celebrate

28 / 03 / 2013

Pipas Midltones vārds laikam šodien vairs neprasa komentārus, bet, ja tomēr prasa, tad Pipa ir Keitas Midltones māsa (tās pašas, kas apprecējusies ar princi Viljamu). Bet ne jau tas ir īpašais, kāpēc Pipa ir pieminēšanas vērta, bet gan tas, ka viņai tikko iznākusi lieliska un iedvesmojoša grāmata ar idejām, kā pašam mājās skaisti noorganizēt ballītes. Grāmata sadalīta četrās daļās – sezonās, un katrā sezonā tiek ietverti dažādi svētki ar visu tiem piederošo – dekorācijas un kā tās pagatavot, ko ēst un receptes, un daudz kas cits.

POP bakery

POP bakery

26 / 03 / 2013

Ja mēs gribam, lai mazā paaudze izaug par ļoti zinošiem, gudriem un pastāvīgiem cilvēkiem, tad viens no veidiem, kā to panākt, ir – ar viņiem darboties virtuvē, kamēr paši gatavojam ēst. Nekas bērnu tā neuzrunā kā iespēja pagatavot kaut ko pašam, un, ja vēl tas tiek darīts ar interesantiem stāstiem un radošu darbošanos, tad tas ir ideāli.

„Jamie’s 15-Minute Meals”

„Jamie’s 15-Minute Meals”

02 / 01 / 2013

Džeimija Olivera vārds lielākajai daļai cilvēku komentārus neprasa, jo pat tie, kas gatavo maz, zina – viņš ir viens no šodien pasaulē viszināmākajiem grāmatu autoriem, cilvēks, kurš iedvesmo pārmaiņām ne tikai savā dzimtajā Apvienotajā Karalistē, bet arī Amerikā, Austrālijā un kur tik vēl. Nu jau autors vairāk nekā piecām grāmatām, pēdējā no tām ir veltīta īpaši steidzīgajiem, kuri maltītes pagatavošanai ir gatavi veltīt tikai 15 minūtes...

„Gatsby Cocktails”

„Gatsby Cocktails”

03 / 12 / 2012

Laikā, kad Amerikā bija sausais likums, cilvēku vēlme baudīt dzīvi noveda pie alkohola gatavošanas mājās, vēlāk alkoholu baudīja kokteiļos saviesīgos pasākumos. Tas bija laiks, kad dāmas tērpās vienkāršās, bet skaistās kleitās, mazās cepurītēs, pīpēja cigaretes ar skaistu, elegantu iemuti un metās dejās ar galantiem kungiem...

„Gatavot un baudīt”. Jaunā Signes Meirānes grāmata

„Gatavot un baudīt”. Jaunā Signes Meirānes grāmata

22 / 11 / 2012

Šodien ir tā diena, kad varam pateikt – ir iznākusi nu jau otrā Signes Meirānes recepšu grāmata „Gatavot un baudīt”, kas ir loģisks turpinājums 2011. gadā iznākušajai grāmatai „Ēdiena un vīna harmonija”, kā arī nu jau teju trīs gadus jaunajam kulinārijas portālam www.cetrassezonas.lv. Grāmata Latvijas grāmatu piedāvājumā ir unikāla ar vairākām iezīmēm...

Minjonas pavārniecības māksla

Minjonas pavārniecības māksla

26 / 04 / 2012

Grāmata “Minjonas pavārniecības māksla” nav vienkārši kārtējā pavārgrāmata. Lai arī tā ir zeltaini brūnos vākos un tās lappusēm piemīt svaiga drukas smarža, tā ir īstena vēstures lieciniece, ko apliecina jau pirmā atvērtā lapa. Pārdzīvojusi Pirmā pasaules kara grūtības, tā pirmoreiz iznākusi 1921. gadā, paredzētā 1914. gada vietā, un vēlreiz pārizdota šodien, 2012. gadā, lai kalpotu par sava laika un vēstures liecinieci un būtu par plašu praktisku zināšanu avotu arī mums...

Iznākusi Signes Meirānes un cetrassezonas.lv grāmata

Iznākusi Signes Meirānes un cetrassezonas.lv grāmata

19 / 12 / 2011

2011. gada decembra pirmajās dienās iznākusi grāmata „Ēdiena un vīna harmonija”, kas ir loģisks turpinājums nu jau divus gadus jaunajam kulinārijas portālam www.cetrassezonas.lv. Tā aptver visas četras sezonas, un katras sezonas nodaļā ir 15 recepšu. Grāmata veidota tā, lai tiktu izmantoti pēc iespējas vairāk dažādu produktu, kuri ir arī viegli pieejami lielākajos veikalos...

Cepetis katrai dienai

Cepetis katrai dienai

19 / 08 / 2011

Manā amazon.co.uk un arī Amerikas un citos vēlmju sarakstos ir daudz grāmatu, un ik pa laikam es tās arī pērku. Protams, cenšos iegādāties grāmatas ar atlaidēm, jo, kā zināms, labas un kvalitatīvas grāmatas ir dārgas vai vismaz noteikti nav lētas. Tad nu lūk, man jau kādu gadu sarakstā stāvēja grāmata „Rotis. Roasts for Every Day of the Week”...

Marija Feldmanis – par auksto galdu un veģetārajiem ēdieniem

Marija Feldmanis – par auksto galdu un veģetārajiem ēdieniem

19 / 07 / 2011

Sērija „Latvijas kulinārais mantojums”, ko izdod „Zvaigzne ABC”, ir viena no grāmatu sērijām, kam būtu jābūt katra latvieša grāmatu plauktos. Pat ja neesi liels gatavotājs, kas zina, – varbūt tieši tavi bērni būs tie, kas gribēs zināt kaut ko par latviešu ēdienu gatavošanas paradumiem 20. gs. sākumā, un tad ikviena šāda grāmata būtu lielisks bibliotēkas papildinājums...

Atjaunots senais jeb 1904. gada „Lauksaimnieču pavārgrāmata”

Atjaunots senais jeb 1904. gada „Lauksaimnieču pavārgrāmata”

14 / 07 / 2011

Ir jauki, ka kāds cenšas atjaunot vecos pierakstus, vecās grāmatas un atdzīvināt to, kas jau sen piemirsts. Vai to, kas teju teju tiks piemirsts. Tāpēc prieks, ka izdevniecība „Zvaigzne ABC” ir izdarījusi labu darbu un atjaunojusi to, kas daudziem, lai cik gribētos, noteikti vairs nebija pieejams. Vecās pavārgrāmatas. Protams, no jauna izdota pavārgrāmata...

„Saldējums. Deserti un kokteiļi”

„Saldējums. Deserti un kokteiļi”

29 / 06 / 2011

Jāsaka uzreiz, šī pavisam nelielā grāmata ar nosaukumu „Saldējums. Deserti un kokteiļi” nederēs tiem, kuri iedomājas, ka grāmata būs pārpildīta ar dažādu pašu gatavotu saldējumu receptēm un derēs, lai atklātu jaunus saldējuma gatavošanas noslēpumus. Jo grāmatā ir tikai viena pašu gatavota saldējuma recepte. Grāmata derēs tiem, kuriem saldējums pats par sevi ir mīļš un gards produkts, to ēdot vienu pašu vai arī dažādos salikumos...

Grāmata par vīnu „VĪNS”

Grāmata par vīnu „VĪNS”

10 / 05 / 2011

Grāmatu par vīnu ir daudz, un katra no tām ir savā ziņā interesanta un laba, bet latviešu autoru grāmatu par vīnu praktiski nav. Pamatā plauktos ir tulkoti ārzemju autoru izdevumi. 1998. gadā Latvijā tika izdota Akseļa Riteņa pirmā grāmata „Vīna pasaule”, un daudziem tajā laikā tas bija vienīgais informācijas avots par vīnu. Šogad izdevniecība „JUMAVA” izdevusi šo grāmatu atkārtoti, bet nu jau kopā ar līdzautoru Valentīnu Grandāni...

Lielā bāra grāmata

Lielā bāra grāmata

16 / 12 / 2010

Prieks par to, ka beidzot arī Latvijā ir pieejama labas kvalitātes, mūsu pašu valodā lasāma grāmata, kas nav tikai par vīnu, bet tiešām par gandrīz visiem pasaulē iespējamajiem stiprajiem dzērieniem un to, kā tos izmantot, kā tie top, nedaudz par vēsturi un par to, kam jābūt mājās, lai bāra darbs un kokteiļu jaukšana izdotos. Grāmatas autors ir Andrē Dominē. Šajā grāmatā atradīsiet ļoti noderīgu informāciju par...

Veidi un piederumi

Veidi un piederumi

07 / 12 / 2010

Pavisam nesen izdevniecība „Zvaigzne” laidusi klajā jaunu grāmatu tiem, kuri vai nu pilnīgi neko nesaprot no tā, kas jādara virtuvē, vai arī vēlas uzzināt kaut ko vairāk par dažādām tehnikām, kuras visu laiku tiek pieminētas dažādās receptēs. Šī ir gana apjomīga grāmata, kas sastāv no nedaudz vairāk nekā 350 lapām, kuras sadalītas divās lielās daļās – „Virtuves piederumi” un „Gatavošanas metodes”...

Grāmata ar formiņu

Grāmata ar formiņu

11 / 11 / 2010

Apgāds „Jānis Roze” ir izdevis grāmatu „Gardie cepumi”. Grāmata ir īpaša ar to, ka tajā ir ne tikai receptes, bet līdzi nāk cepumu formiņas. Respektīvi, iegādājoties grāmatu, tu par vienu cenu („Jāņa Rozes” grāmatu veikalos – zem 5 Ls) dabūsi gan 34 cepumu receptes, gan formu. Daļu no receptēm var pagatavot, izmantojot pievienoto formu, bet daļu varēsi pagatavot tāpat, bez formas palīdzības.

Pirms gatavošanas – glāze vīna jeb Jūlijas Visockas „Ēdam mājās”

Pirms gatavošanas – glāze vīna jeb Jūlijas Visockas „Ēdam mājās”

24 / 09 / 2010

Liekas, ka Jūlija Visocka savā grāmatā „Ēdam mājās” atspoguļo sevi daudz harmoniskāk un nosvērtāk, nekā tas tiek darīts sērijās, kuras pārraida pa TV, kur aktīvā darbība un runāšana reizēm traucē uztvert recepšu tapšanas secību. Šeit visu var izskatīt lēnām, pārlasot, ja kas ir neskaidrs, un ķerties pie darba.  Tā kā grāmatas mūsdienās izdod ļoti daudzi (cits labākā un cits – ne tik labā kvalitātē), priecē tas, ka autore...

Jauns skatījums uz aromātu un garšas pasauli

Jauns skatījums uz aromātu un garšas pasauli

12 / 08 / 2010

Cik patīkami, ka pēdējā laikā parādās arvien vairāk un vairāk grāmatu – pārtulkoti ārzemju autoru darbi latviešu valodā. Tagad vairs nevajag tērēt laiku internetā bestsellera meklējumos un gaidīt, kad kārotā grāmata tiks atsūtīta pa pastu, vai mēģināt tikt skaidrībā ar svešvalodu tekstiem, sēžot ar vārdnīcu. Viens no šādiem piemēriem ir izdevniecības „Zvaigzne ABC” grāmata „Vīni un ēdieni". Pirmām kārtām šī grāmata domāta tiem, kuri nolēmuši atklāt sev vīna un ēdiena pasauli, izzināt visus ēdienu un šī dzēriena saderības...

Pasaules sieru grāmata (<em>World cheese book</em>)

Pasaules sieru grāmata (World cheese book)

24 / 01 / 2010

Pūdēts, zils, izturēts vai svaigs. Aitas, govs vai kazas piena. Oranžs, balts, tumši vai gaiši dzeltens. Ja esi siera mīļotājs vai arī par tādu vēlies kļūt, ja vēlies saprast, kā garšo un kā lietot to, ko ieraugi veikalā lielajā siera klāstā, un ja gribi zināt, ko nobaudīt un ko atvest no kāda ceļojuma, tad šai grāmatai jābūt tavā bibliotēkā.

100 lieliskas maizes (<em>100 Great Breads</em>)

100 lieliskas maizes (100 Great Breads)

23 / 12 / 2009

Mēs, www.cetrassezonas.lv, esam par to, lai katra maltīte būtu pēc iespējas veselīgāka, arī pilnvērtīgāka un tajā tiktu izmantots maksimāli daudz vietējo izejvielu. Lai cik vilinoša ir preču kvantitāte, tomēr daudz svarīgāka ir to kvalitāte. Tāpēc šoreiz par grāmatu „100 lieliskas maizes” (100 Great Breads), kura gan būs jāpasūta no Amazon.co.uk, jo Latvijā tāda grāmata nav pieejama...