Receptes

Receptes bilde

Garneļu un laša žuljēns

Garneļu un laša žuljēns ir viegli pagatavojams un pasakaini garšīgs ēdiens. Lai jūs nenobiedē mazo trauciņu tilpums, jo žuljēns ir ļoti sātīgs. Un, ēdot...

Vairāk

Receptes bilde

Kāpostu krēmzupa ar āboliem un kanēļa grauzdiņiem

Vācu virtuvē, tāpat kā latviešu tradicionālajās maltītēs, daudz tiek izmantoti trekni un sātīgi produkti – speķis, kāposti, maize un krējums, bet šajā...

Vairāk

Receptes bilde

Ceptā garšaugu un siera polenta ar ķiršu tomātiņiem

Darba dienām

Ēdiens, kurā ir daudz sviesta, nevar būt negaršīgs. Bet, ja pievieno parmezāna sieru un aromātiskus garšaugus, tas kļūs vēl vismaz divreiz garšīgāks. Un...

Vairāk

Receptes bilde

Rīsu pudiņš ar aivu

Samaisi, lej formā un izbaudi atelpas brīdi, kamēr pudiņš krāsnī gatavojas. Pasniedz karstu.

Vairāk

Receptes bilde

"French 69"

Mazliet saldens, pateicoties sīrupam, bet reizē arī svaigs un ar "raksturiņu", pateicoties džinam un citrona sulai. Un visam pāri – šampanietis! Īsts svētku...

Vairāk

Receptes bilde

Fenheļa un pekanriekstu pasta

Nepelnīti svešais fenhelis, kas daudziem joprojām raisa izbrīnu, ir pelnījis nokļūt mūsu maltītē, jo tas sniedz ilgu mūžu un uzlabo omu.

1Vairāk

Receptes bilde

Teļa aste ar krāsainajiem biezeņiem

Buļļa aste ir produkts, kura uz kopējās kaulķermeņa masas būtībā ir ļoti maz, tomēr daudzās pasaules valstīs tas ir ļoti iecienīts. Tas ir subprodukts,...

2Vairāk

Receptes bilde

"Cheesecake"

Salds, gaisīgs un neparasts kokteilis, kurā apvienojas dažādas garšas un tekstūras. Īsts baudījums tiem, kam patīk izmēģināt ko jaunu.

Vairāk

Receptes bilde

Svētku muslis

Visa burvība slēpjas niansēs un pareizajos akcentos. To pierāda šis gardais muslis, kur nekas nav pārspīlēts un kriukšķīgie rieksti karamelizētās...

Vairāk

Receptes bilde

"Vesper"

Jans Flemings šo kokteili aprakstīja jau 1953. gadā romānā „Casino Royale”, taču plašāka sabiedrība par to uzzināja tikai 2006. gadā, kad uz kino...

Vairāk

Receptes bilde

Kebabs ar vistu latviešu gaumē

Svaigi dārzeņi un vistas gaļa kopā ar zaļumu mērci būs viegli un ātri pagatavojama uzkoda, ko vari apēst uzreiz vai ērti paņemt līdzi savās ikdienas gaitās.

Vairāk

Receptes bilde

Steiks ar piedevām

Gatavojot gaļu, svarīgi ievērot laika un temperatūras attiecību, kas mainās atkarībā no konkrētā gaļas gabala un tā izmēra. Tomēr, lai gaļa būtu sulīga...

Vairāk

Receptes bilde

Citrusu kūka

Ziemā saule no mums slēpjas, tāpēc C vitamīnu gribam uzņemt ar ēdiena palīdzību. Citrusa smarža apvienojumā ar vaniļas garšu lieliski iederas aukstajā...

Vairāk

Receptes bilde

Cūkas cepetis ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

Pipari un gaļa vienmēr ir lieliska kombinācija. Nedaudz piparu maisījuma garšai, čili pikantumam, un tas ir viss, kas nepieciešams, lai gaļa iegūtu vajadzīgos...

Vairāk

Receptes bilde

"Old Fashioned"

Īsts vīriešu dzēriens ar rūgteni saldu garšu, kurā vajadzīgo garšas līdzsvaru veido rums ar šokolādi. Lai vēl vairāk paspilgtinātu dzēriena raksturu,...

Vairāk

Receptes bilde

Alus–maskarpones krēms ar piparkūkām

Klāt decembris, un tas nozīmē, ka virtuvē atkal smaržo pēc piparkūkām. Šo desertu var pasniegt gan svētkos, gan ikdienā - tas būs lielisks maltītes...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas cepetis ar rupjmaizes un speķa pildījumu

Tradicionālos svētkos ir jāgatavo tradicionāli ēdieni, tāpēc šis vistas cepetis lieliski atbilst visiem noteikumiem, jo sastāvdaļās ir ļoti klasiski...

Vairāk

Divkrāsainās siera standziņas

Krāsainas un kraukšķīgas siera standziņas būs garda uzkoda, ar ko pacienāt viesus.  tri un vienkārši pagatavojamas, un, pateicoties krāsainajam sieram, tās...

Vairāk

Receptes bilde

Staipīgie svētku cepumi

Pēc nesteidzīgām svētku pusdienām vai vakariņām vienmēr kārojas kāds salds našķis, un tādos brīžos pie tējas vai kafijas tases piestāv šie staipīgie...

1Vairāk

Receptes bilde

Trīs zivju sacepums ar kartupeļu un fenheļa biezeni

Šis sacepums būs īsts baudījums visiem zivju mīļotājiem, jo tas sastāv no trīs dažādām zivīm, kas viena otru lieliski papildina un bagātina kopējo garšo.

Vairāk

Receptes bilde

Vistas cepetis ar bumbieriem un rozmarīnu

Šis cepeša pildījums tiek veidots tā, lai rezultātā nebūtu ne mazāko pārpratumu – tas ir īsts svētku cepetis. Sulīgs, gards, sildošs un ar Ziemassvētku...

Vairāk

Receptes bilde

Mini siera uzkodas

Ziemīgas mini uzkodas, kas lieliski saderēs gan ar glāzi dzirkstošā dzēriena, gan krūzi siltas tējas. Lai kuru no tiem tu izvēlētos, vari būt drošs, ka...

Vairāk

Receptes bilde

Čili–medus burkāni

Košajos burkānos savienojas divas kontrastainas garšas – saldais medus un asais čili. Galvenais, lai viss ir balansā un abas garšas viena otru papildina, nevis...

Vairāk

Receptes bilde

Cepetis ar apelsīniem un krustnagliņām

Cepetis ar īstu Ziemassvētku garšu – krustnagliņas, apelsīni, dzērvenes un kanēlis ir tikai daži no elementiem, kas gatavojot šo cepeti radīs mājīgu un...

1Vairāk

Receptes bilde

Svētku maizes zupa

Kas gan var būt labāks par maizes zupu? Sulīga, krēmīga, ar augļu gabaliņiem, un tāda, lai arī bērniem gribētos papildporciju. Ziemassvētki ir pelnījuši,...

Vairāk

Receptes bilde

Bagātīgā brokastu omlete

Sātīga, gaisīga un krāsaina omlete, kas bagātinās tavu brokastu galdu gan pirms, gan pēc svētkiem.

Vairāk

Receptes bilde

Austrumnieciskais Ziemassvētku cepetis

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte ir viens no veidiem kā pagatavot sulīgu...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar aso tomātu–alus mērci

Nemaz nav nepieciešama gaļa, lai kārtīgi paēstu un maltīte būtu pilnīga. Sātīga un pikanta mērce apvienojumā ar pastu noteikti būs izvēle, kas neliks...

Vairāk

Receptes bilde

Saldās kukurūzas un vistas zupa

Šī būs īstā recepte, kad gribas siltu un sātīgu zupu ar vistiņu. Turklāt šī nav parasta vistas zupa, jo tai pievienota kukurūza, kas piešķir neparastu...

Vairāk

Receptes bilde

Šokolādes un pistāciju muss

Gaisīgais un šokolādīgais muss ir kā radīts svētku saldajām maltītēm, un pasniedzot tās skaistās kristāla glāzes, garša kļūst divtik garda.

Vairāk

Receptes bilde

Pildītās plakanmaizes

Plakanmaizes var papildināt ar jebko. Šoreiz tās ir ar spinātiem un kazas sieru, bet tikpat labi vari uzbērt plānu kārtu cietā siera, tad plānā kārtiņā...

Vairāk

Receptes bilde

Alū karamelizēti pildītie āboli

Alus ir lieliska piedeva, ja vēlies pagatavot karamelizētu ēdienu, turklāt kopā ar cukuru vai medu tas veido lielisku garšu.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Rīgā atvērts pirmais skandināvu zīmola "Iittala" veikals 18.12.14

Iittala ir skandināvu dizaina leģenda un daļa no uzņēmuma Fiskars Group. Pirmais zīmola veikals durvis vēra tieši laikā pirms strauji tuvojošās svētku sezonas, pašā Latvijas galvaspilsētas centrā – pretī Latvijas Nacionālajai operai, Aspazijas bulvārī 24. 120 kvadrātmetrus lielajā veikalā ir pieejama plaša Iittala dizaina objektu kolekcija, tajā skaitā, slaveno Somu dizaineru Kaja Franka (Kaj Franck) un Alvara Ālto (Alvar Aalto) meistardarbi.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos