Receptes

Receptes bilde

Puravu un kartupeļu terīne

Mums gribējās to nosaukt par „mazbudžeta“ ēdienu. Bet labākais ir tas, ka mazbudžeta ēdienam tas ir vairāk nekā gards.

Vairāk

Receptes bilde

Siera salāti ar diedzētiem kviešu graudiem

Pirmais pavasara mēnesis ir vēl nabadzīgs ar jaunajiem, sulīgajiem dārzeņiem un zaļumiem. Tāpēc ieteicams ēdienkarti papildināt ar svaigi diedzētiem graudiem...

Vairāk

Receptes bilde

Matcha mokas dzēriens

Matcha ir klasiska tēja no Japānas, kuru var ne tikai baudīt kā karsto dzērienu, bet arī pievienot dažādiem citiem dzērieniem un izmantot kulinārijā,...

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskie kļavu sīrupa rieksti

Spīdīgi un saldi, ar burvīgu aromātu, kas piepildīs visu māju. Pievienotā apelsīna miziņa un kanēlis piešķirs riekstiem īpašu garšu.

Vairāk

Receptes bilde

Melno rīsu pudiņš ar kokospienu

Melno rīsu pudiņu ar kokospienu var baudīt kā siltu brokastu maltīti, vai atdzesētā veidā pasniegt kā desertu. Ēdiens ir piemērots gavēņa laikam.

Vairāk

Receptes bilde

Tortiļas garšaugu čipsi

Nedaudz olīveļļas, siers un īstās garšvielas – tas ir viss, kas vajadzīgs, lai tortiļa pārvērstos par garšīgu uzkodu, kas būs gan laba piedeva pie kāda...

Vairāk

Kafijas krēma tarte

Svaiga un garšām bagāta tarte, ko pasniegt, sagaidot viesus vai lutinot savējos laiskā brīvdienu rītā.

1Vairāk

Receptes bilde

Vaniļas un vīģu mafini

Gaisīgie un sulīgie mafini, kas gatavoti bez olām, garšos ikvienam. Aromātiskā, kārdinošā vaniļa perfekti sader ar vīģēm un riekstiem.

Vairāk

Receptes bilde

Dzirkstošais dzēriens ar „Safari” tēju

Banāni, kokosrieksti, ananāsi, papaija – īsti tropi tavā tējas krūzē. Aromātiska un garda augļu tēja, kas vienlīdz labi garšos gan silta, gan atdzesēta....

Vairāk

Receptes bilde

Pilngraudu pasta ar pašgatavotu tomātu mērci

Šīs maltītes trīs stūrakmeņi ir pašu gatavota mērce, pilngraudu pasta un īsts garšvielu karuselis. Lieliska kombinācija, kur viens komponents papildina otru,...

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu‒greipfrūtu želejas gabaliņi

Nedaudz neierasti, bet tik gardi, viegli un maigi apelsīnu un greipfrūtu želejas gabaliņi.

Vairāk

Receptes bilde

Cepta feta ar apelsīna fenheļiem

Cepta feta ir kas tāds, ko ikdienā reti kad iekļaujam maltītēs, bet, pamēģinot šo recepti, vairs nav saprotams, kāpēc, jo tā garšo tik labi. Fetas sāļumu...

Vairāk

Receptes bilde

Rikotas un citronu mafini

Ar izteiktu citrusu garšu, gaisīgi, poraini un krēmīgi – tādi ir šie maigie citronu mafini.

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu salāti ar riekstiem

Šie salāti ir lieliski paši par sevi, bet ar glazētajiem riekstiem tie ir pati pilnība. Turklāt riekstus vari pasniegt arī kā uzkodu, likt uz karameļu...

Vairāk

Receptes bilde

Ķirbju–bumbieru zupa ar pupiņām

Sātīga, ļoti aromātiska, nedaudz neparasta, bet ļoti ziemīga zupa, kas sasildīs aukstajās dienās. Vari pasniegt arī ar tofu sieru.

Vairāk

Receptes bilde

Medus un citronu tarte ar timiānu

No medus var pagatavot ne tikai medus kūku, bet arī sildošu un aromātisku medus tarti, kurā medus saldumu līdzsvaro citrona skābums, bet īpašu akcentu piešķir...

Vairāk

Receptes bilde

Masala Chai Latte

„Chado” veikalu piedāvājumā ir vairāk kā 100 zaļās, melnās, augļu, oolong, mate, rooibos, pu-erh, baltās un zāļu tēju šķirnes, kā arī klasiskās un...

Vairāk

Receptes bilde

Chai kokteilis

Mazliet neparasts, bet tik gards, veselīgs un sātīgs kokteilis, turklāt tas nesatur piena produktus.

Vairāk

Receptes bilde

Charolais liellopa filejas steiks

Lai pagatavotu labu steiku, galvenais priekšnoteikums ir kvalitatīva gaļa. Tad seko pareiza pagatavošana un, protams, pati baudīšana.

Vairāk

Receptes bilde

Saldskābais voks ar cūkgaļas kotletītēm

Biežāk ierasts, ka voku pasniedz ar jūras veltēm vai strēmelītēs sagrieztu gaļu, bet šajā receptē tiek piedāvāta alternatīva – mini gaļas bumbiņas....

Vairāk

Receptes bilde

Apelsīnu‒vaniļas trifeles

Piesātināti melnas trifeles, kas bagātinātas ar vaniļas pāksts sēkliņām un apelsīna miziņām. Bet atceries, ka vislabāk tās garšos pēc 12 stundām.

Vairāk

Receptes bilde

Liellopa karpačo

Liellopa fileja ir viscaur mīksta un kā radīta ēdieniem, ko gatavo no jēlas gaļas. Karpačo gatavošanai var izmantot astes daļu, jo tā būs vēl mīkstāka....

Vairāk

Receptes bilde

Branča muslis ar kafijas‒šokolādes mērci

Šis ir īsts branča muslis, ko var pasniegt ar un bez mērces. Bet mērce ir tik laba, ka vari to pasniegt, ar ko vien vēlies, – ar saldējumu, pankūkām,...

Vairāk

Dzeltenā karija voks ar garnelēm

Īsts garšu ceļojums uz  ziju. Pateicoties karijam un garšvielu maisījumam ar laimu, šis voks ieguvis mazliet pikantu garšu.

Vairāk

Receptes bilde

Dateļu sodas maize ar uzkodām

Maize ir dārgums, kas mijas cauri paaudžu paaudzēm un latviešiem tā ir svēta lieta. Ikdienas dažādībai piedāvājam izmēģināt savienot saldenās dateles ar...

Vairāk

Receptes bilde

Garneļu un laša žuljēns

Garneļu un laša žuljēns ir viegli pagatavojams un pasakaini garšīgs ēdiens. Lai jūs nenobiedē mazo trauciņu tilpums, jo žuljēns ir ļoti sātīgs. Un, ēdot...

Vairāk

Receptes bilde

Kāpostu krēmzupa ar āboliem un kanēļa grauzdiņiem

Vācu virtuvē, tāpat kā latviešu tradicionālajās maltītēs, daudz tiek izmantoti trekni un sātīgi produkti – speķis, kāposti, maize un krējums, bet šajā...

Vairāk

Receptes bilde

Ceptā garšaugu un siera polenta ar ķiršu tomātiņiem

Darba dienām

Ēdiens, kurā ir daudz sviesta, nevar būt negaršīgs. Bet, ja pievieno parmezāna sieru un aromātiskus garšaugus, tas kļūs vēl vismaz divreiz garšīgāks. Un...

Vairāk

Receptes bilde

Rīsu pudiņš ar aivu

Samaisi, lej formā un izbaudi atelpas brīdi, kamēr pudiņš krāsnī gatavojas. Pasniedz karstu.

Vairāk

Receptes bilde

"French 69"

Mazliet saldens, pateicoties sīrupam, bet reizē arī svaigs un ar "raksturiņu", pateicoties džinam un citrona sulai. Un visam pāri – šampanietis! Īsts svētku...

Vairāk

Receptes bilde

Fenheļa un pekanriekstu pasta

Nepelnīti svešais fenhelis, kas daudziem joprojām raisa izbrīnu, ir pelnījis nokļūt mūsu maltītē, jo tas sniedz ilgu mūžu un uzlabo omu.

1Vairāk

Receptes bilde

Teļa aste ar krāsainajiem biezeņiem

Buļļa aste ir produkts, kura uz kopējās kaulķermeņa masas būtībā ir ļoti maz, tomēr daudzās pasaules valstīs tas ir ļoti iecienīts. Tas ir subprodukts,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos