Receptes

Receptes bilde

Bonet

Bonet itāļu valodā nozīmē "sveicienā noņemt un uzlikt cepuri". Šis deserts ir gluži kā punkts uz "i" jeb "Cepuri nost!" maltītes nobeigumā.

Vairāk

Receptes bilde

Spageti ar ziedkāpostiem un mandelēm

Daudzi uzskata spageti par "smagu" ēdienu, jo papildina to ar sātīgu gaļas mērci. Bet, tu vari pagatavot spageti arī šādā variācijā un tā būs daudz...

Vairāk

Receptes bilde

Griķu miltu maize ar halapenjo pipariem un Čedaras sieru

Atvainojamies par kļūdu receptē "Griķu miltu maize ar halapenjo pipariem un Čedaras sieru" (2015.gada APRĪĻA numurā).
Receptei, papildus jau minētajām...

Vairāk

Receptes bilde

Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē

Saldi pikantā marināde piešķir vistas gaļai īpašu garšu – katrā kumosā sajutīsi gan eksotisko un maigo kokosriekstu, gan kanēli, gan citronzāli. Lieliska...

Vairāk

Receptes bilde

Cepts fetas siers ar saulē kaltētu tomātu pesto

Fetas sieram ir tik izteiksmīga garša, ka to iespējams pat vienkārši izcept, pievienojot pesto ar saulē kaltētiem tomātiem, un vieglas vakariņas ir gatavas.

Vairāk

Receptes bilde

Karijā un zemesriekstu sviestā marinēti vistas gaļas asorti

Ļoti aromātiskā un neparastā marināde cepoties piešķirs gaļai patīkamu garoziņu un austrumniecisku garšu, bet maltīti vēl vairāk papildinās un sātīgāku...

Vairāk

Receptes bilde

Charles Smith Kung Fu Girl Riesling

Tieši Riesling varētu padarīt Vašingtonas vīna reģionu pamanāmu pasaules kartē. Piecus gadus pēc kārtas šis vīns ieguvis 90+ atzīmi no Wine Enthusiast, Wine...

Vairāk

Receptes bilde

Framingham Classic Riesling 2009

Intensīva un koncentrēta garša, taču reizē saglabājot delikātumu. Labi jūtams sulīgais skābenums, kas perfekti sabalansēts ar vīna saldajām notīm.

Vairāk

Receptes bilde

Viena blendera kēksiņi

Svaigi maltu miltu šarms šajā receptē ir nenoliedzams. Tie izceļ tik daudz griķu labo īpašību, ka kēksiņi iegūst pavisam citu garšu.

Vairāk

Receptes bilde

Zaļais kokteilis

Zaļš, svaigs un, protams, veselīgs. Kokteiļa zaļā krāsa ne tikai simbolizē dzīvību, bet arī uzmundrina agrā rīta stundā vai atsvaidzina pusdienlaikā....

Vairāk

Receptes bilde

Vistas gaļas burgers

Maigais ķiploku, citrona miziņu, fenheļa un garšaugu maisījums vistas gaļai piešķir īpaši izteiktu un pikantu garšu. Garšas nianses, ko sajutīsi, būs tik...

1Vairāk

Receptes bilde

Ribiņas pikantajā marinādē

Ribiņas pašas par sevi ir tik pilnīgas, ka neprasa nekādas sarežģītas piedevas un papildinājumus. Ar kraukšķīgu garoziņu, aromātiskas un pikantas – tieši...

Vairāk

Receptes bilde

Pavasara vistas rulete

Garšīga, nav vairāk ko teikt. Vienkārši garšīga rulete, kas iederēsies vīna ballītē gan karsta, gan auksta.

Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena bumbas ar žāvētiem augļiem

Zem kraukšķīgas rīvmaizes kārtas slēpjas maigs biezpiens, bet, pārkožot uz pusēm, var atrast īstu dārgumu, saldu un žāvētu. Tas pagaidām, kamēr nav...

Vairāk

Receptes bilde

Turku zirņu pankūkas ar sēnēm un bez čaumalām vārītu olu

Turku zirņu miltu pankūkas ir elementāras, jo kas var būt vienkāršāks par miltiem un ūdeni? Tādās pankūkās nav jāliek ola, mīkla labi turēsies kopā....

Vairāk

Receptes bilde

Ātes fileja vaniļas sviesta mērcē

Lai pagatavotu zivs fileju, dažreiz pietiek ar rīvmaizi, karstu eļļu, sāli, pipariem un citronu. Bet, ja iegādājies skaistu un svaigu ātes fileju, negribas to...

Vairāk

Receptes bilde

Kartupeļu un kaņepju mafini

Lai gan reti kad izmantojam kartupeļus kūkās un citos konditorejas izstrādājumos, tie piedod īpašu un maigu garšu, un pat nav ne jausmas, ka mīklā ir...

Vairāk

Receptes bilde

Kinojas salāti ar zaļajiem dārzeņiem

Šie salāti īpaši labi iederas laikā, kad organismam sāk trūkt vitamīnu un pēc garās ziemas spēki ir izsīkuši. Viegli pagatavojami, veselīgi un garšīgi.

Vairāk

Receptes bilde

Briseles kāpostu lapu salāti ar anšoviem

Viegli un pavasarīgi salāti, tomēr, te ir kāda piedeva, kas piešķir tiem pavisam īpašu garšu - anšovi. Atceries, ka tie ir gana sāļi, tāpēc pārliecinies...

Vairāk

Receptes bilde

Tortiļas ar grilētiem dārzeņiem un pikantajām tītara akniņām

Tortiļa, kuru katrs maltītes baudītājs pilda ar paša izvēlētu pildījumu un pēc tam satin rullītī, būs ērta un garda uzkoda visām gaumēm. Šoreiz tā...

Vairāk

Receptes bilde

Karaliskais liellopa gaļas burgers „Saulcerīšu” gaumē

Bieži nācies dzirdēt sūdzības par to, ka kotletes, frikadeles vai burgeri, kas gatavoti no liellopa gaļas, neesot izdevušies, ka tie esot cieti un gumijoti. Līdz...

Vairāk

Receptes bilde

Tako groziņi ar vistas gaļas krēmu un ananāsu salsu

Vienalga, vai gaidāmi ciemiņi vai vienkārši gribas kādas nelielas uzkodas vakariņu galdā, šī varētu būt lieliska ideja. Kraukšķīgie tako kopā ar krēmīgo...

Vairāk

Receptes bilde

Puravu un kartupeļu terīne

Mums gribējās to nosaukt par „mazbudžeta“ ēdienu. Bet labākais ir tas, ka mazbudžeta ēdienam tas ir vairāk nekā gards.

Vairāk

Receptes bilde

Siera salāti ar diedzētiem kviešu graudiem

Pirmais pavasara mēnesis ir vēl nabadzīgs ar jaunajiem, sulīgajiem dārzeņiem un zaļumiem. Tāpēc ieteicams ēdienkarti papildināt ar svaigi diedzētiem graudiem...

Vairāk

Receptes bilde

Matcha mokas dzēriens

Matcha ir klasiska tēja no Japānas, kuru var ne tikai baudīt kā karsto dzērienu, bet arī pievienot dažādiem citiem dzērieniem un izmantot kulinārijā,...

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiskie kļavu sīrupa rieksti

Spīdīgi un saldi, ar burvīgu aromātu, kas piepildīs visu māju. Pievienotā apelsīna miziņa un kanēlis piešķirs riekstiem īpašu garšu.

Vairāk

Receptes bilde

Melno rīsu pudiņš ar kokospienu

Melno rīsu pudiņu ar kokospienu var baudīt kā siltu brokastu maltīti, vai atdzesētā veidā pasniegt kā desertu. Ēdiens ir piemērots gavēņa laikam.

Vairāk

Receptes bilde

Tortiļas garšaugu čipsi

Nedaudz olīveļļas, siers un īstās garšvielas – tas ir viss, kas vajadzīgs, lai tortiļa pārvērstos par garšīgu uzkodu, kas būs gan laba piedeva pie kāda...

Vairāk

Kafijas krēma tarte

Svaiga un garšām bagāta tarte, ko pasniegt, sagaidot viesus vai lutinot savējos laiskā brīvdienu rītā.

1Vairāk

Receptes bilde

Vaniļas un vīģu mafini

Gaisīgie un sulīgie mafini, kas gatavoti bez olām, garšos ikvienam. Aromātiskā, kārdinošā vaniļa perfekti sader ar vīģēm un riekstiem.

Vairāk

Receptes bilde

Dzirkstošais dzēriens ar „Safari” tēju

Banāni, kokosrieksti, ananāsi, papaija – īsti tropi tavā tējas krūzē. Aromātiska un garda augļu tēja, kas vienlīdz labi garšos gan silta, gan atdzesēta....

Vairāk

Receptes bilde

Pilngraudu pasta ar pašgatavotu tomātu mērci

Šīs maltītes trīs stūrakmeņi ir pašu gatavota mērce, pilngraudu pasta un īsts garšvielu karuselis. Lieliska kombinācija, kur viens komponents papildina otru,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas godalgas 15.04.15

Šajā nedēļas nogalē Frankfurtē, Vācijā, norisinājās 7. starptautiskā ābolu vīna izstāde – festivāls Apfelwein Weltweit, kas vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules. Viens no centrālajiem izstādes notikumiem ir konkurss Pomme d'Or, kurā šogad laurus plūca arī ģimenes vīna darītava ABAVAS, saņemot divus Zelta Ābolus – par Sauso Ābolu vīnu un Pussauso Sidru.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos