Vācu siera nūdeles

Vācu siera nūdeles

Šīs nūdeles ir "komforta" ēdiens ne tikai Vācijā, jo tās garšo tik lieliski!

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 500 g kviešu miltu
  • 5 olas
  • 150 g ūdens
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

 

  • 1 l ūdens
  • jūras sāls pēc garšas
  • 60 g sviesta cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots, sagriezts smalkos kubiņos
  • 250 g Ementāles siera, sarīvēts

Pagatavošana:

  1. Gatavo mīklu. Virtuves kombainā* ieber miltus, pievieno olas, ūdeni, muskatriekstu un kul, līdz izveidojas mīklas konsistence.
  2. Katlā uzkarsē ūdeni un pieber sāli. Liec mīklu speciālajā nūdeļu aparātā** un caur to sālsūdenī iespied nūdeles. Vāri 3–4 minūtes. Tad pārliec tās aukstā ūdenī, lai atdziest, un izņem ārā.
  3. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, izkausē sviestu un nedaudz apcep sīpolus. Kad sīpoli nedaudz apcepušies, pievieno tiem nūdeles un maisot cep apmēram 4 minūtes. Tad pievieno lielāko daļu sieru, maisot pacep, uzber vēl nedaudz siera un liec pannu krāsnī. Cep apmēram 10 minūtes, līdz virskārta sāk apbrūnēt. Izņem no krāsns un pasniedz karstu.

Recepte: Daniels Jāns
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

* Ja tev nav virtuves kombaina, tad visu jauc ar rokām.
** Ja tev nav šāda aparāta, liec mīklu uz ieeļļota dēlīša, ar nazi strauji it kā nošķel pa garenām strēmelītēm un slidini tās ūdenī.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Receptes