Pilngraudu tarte ar dārzeņu un olu pildījumu

Pilngraudu tarte ar dārzeņu un olu pildījumu

Šī ir nedaudz veselīgāka dārzeņu tartes versija, jo cepta no pilngraudu miltiem. Baudi to brokastīs vai cel galdā viesībās!

Sarežgītība
vidēja
Personas
8
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1,20h

Sastāvdaļas:

pamatnei:

  • 300 g pilngraudu miltu
  • jūras sāls pēc garšas
  • 200 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos, + nedaudz formas ietaukošanai
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. saldā krējuma

pildījumam:

  • 50 g sviesta
  • 120 g franču pupiņu
  • 5 olas
  • 50 g saldā krējuma
  • 1 vidēji liels cukīni, sagriezts šķēlītēs
  • 200 g krēmsiera
  • 120 g ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Pamatnei traukā iesijā miltus ar sāli un samaisi. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno olu, saldo krējumu un samīci viendabīgu mīklu. Tad izveido mīklas bumbu un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu tartes formu 24 cm diametrā. Izrullē mīklu un ieklāj formā, piespiežot maliņas.
  3. Pannā izkausē sviestu un apcep franču pupiņas apmēram 6 minūtes.
  4. Pildījumam bļodā liec 4 olas, saldo krējumu, sāli un piparus un ar dakšiņu sakul viendabīgā masā. Lej uz tartes pamatnes. Pa virsu izkārto cukīni šķēlītes.
  5. Bļodā liec 1 olu un krēmsieru un kārtīgi visu sakul, lai ir viendabīga masa. Masu ieklāj virs cukīni. Tad tartes virsmu izklāj ar ceptām franču pupiņām un ķiršu tomātiņiem. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Liec krāsnī cepties 30 minūtes, līdz tarte ir zeltaina. Izņem ārā, mazliet atdzesē un pasniedz siltu. Vari arī pilnībā atdzesēt ledusskapī un pasniegt vēlāk.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Receptes