Burkānu un citrusu muss

Burkānu un citrusu muss

Burkāni, citrons, apelsīns un pavisam nedaudz vaniļas - garšu kombinācija, ko atcerēties!

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 75 g piena
  • 1 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 60 g baltā cukura
  • 250 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 350 g saldā krējuma
  • 15 g želatīna
  • 250 g burkānu sulas
  • 1 citrona sula
  • 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas

dekorēšanai:

  • garās strēmelēs sagriezts burkāns

 

Pagatavošana:

  1. Mazā katliņā ielej pienu, pievieno vaniļas sēkliņas, olu dzeltenumus, cukuru un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, uz lēnas uguns karsē apmēram 8 minūtes, līdz masa sāk palikt tumīga, bet nav vēl omlete. Masu pārliec bļodā, pievieno krēmsieru un samaisi ar putojamo slotiņu.
  2. Saputo saldo krējumu stingrās putās. Mazā bļodiņā uzbriedini želatīnu ar 75 g auksta ūdens.
  3. Citā katliņā ielej burkānu sulu, pievieno citrona sulu un apelsīna miziņas un uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Pievieno uzbriedināto želatīnu un samaisi. Uzsildīto burkānu sulu pievieno krēmsiera masai un samaisi. Pievieno saputotu saldo krējumu un samaisi ar putojamo slotiņu. Sagatavoto masu liec trauciņos vai lej visu lielā bļodā un liec ledusskapī sastingt uz aptuveni 2 h. Dekorē musu ar burkānu strēmelītēm un pasniedz.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Receptes