Rīsu-mandeļu pudiņš ar datelēm

Rīsu-mandeļu pudiņš ar datelēm

Nez kāpēc rīsu pudiņš ir daudzu bērnu iemīļotākais ēdiens. Varbūt krēmīguma dēļ, varbūt rīsu apaļuma dēļ, bet tas noteikti ir viens 
no brokastu top ēdieniem. Un, lai bērni uzņemtu maksimāli daudz uzturvielu, izmanto riekstu pienus, bet kā saldinātāju – karameļainās dateles, savukārt bumbieri piedod pudiņam patīkamu svaigumu.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 100 g apaļgraudu pudiņa rīsu
  • 500 ml mandeļu piena*

  • 50 g dateļu bez kauliņiem
  • nedaudz svaigi malta muskatrieksta
  • nedaudz kanēļa

  • 1 liels, nemizots bumbieris, sarīvēts uz rupjās rīves

Pagatavošana:

  1. Katliņā ieber rīsus, pievieno pienu, dateles, muskatriekstu, kanēli un vāri uz nelielas liesmas 15–20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz pudiņš ir gatavs. Pirms pasniegšanas iemaisi pudiņā rīvētos bumbierus.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

* Var gadīties, ka vajadzēs vairāk šķidruma. Es parasti pievienoju ūdeni, bet tikpat labi var pieliet vēl mandeļu pienu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Receptes