Tagliatelle al pesto genovese

Tagliatelle al pesto genovese

Kā zināms, Itālijā pasta ir lielā cieņā – katram reģionam raksturīgi savi pastas veidi un pildījumi. Receptes autors Franko Viņjoli stāsta, ka itāļi pastai pievieno kartupeļus, lai padarītu maigāku izteikto pesto garšu, bet pupiņas – aromātam.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 360 g tagliatelle pastas
  • 1 kartupelis, novārīts, nomizots un sagriezts kubiņos
  • 150 g saldētu pākšu pupiņu
  • 200 ml extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 40 g pesto genovese

pasniegšanai:

  • 1/2 tomāta, sagriezts gabaliņos
  • 1 sauja bazilika, lapiņas atdalītas
  • 10 g Grana Padano tipa siera, smalki sarīvēts

 

Kā zināms, Itālijā pasta ir lielā cieņā – katram reģionam raksturīgi savi pastas veidi un pildījumi. Receptes autors Franko Viņjoli stāsta, ka itāļi pastai pievieno kartupeļus, lai padarītu maigāku izteikto pesto garšu, bet pupiņas – aromātam. Interesanti, ka, gatavojot ēdienu, Franko nekad to nepagaršo, bet tas nudien nav obligāti, jo, jau sajūtot dievīgos aromātus, iztēle uzbur brīnišķīgas vīzijas un mutē saskrien siekalas.

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāri ūdeni, liec vārīties pupiņas, kartupeļus un vāri aptuveni 5–7 minūtes. Tad pievieno pastu, eļļu, sāli, piparus un vāri saskaņā ar instrukciju uz paciņas. Nokās ūdeni, atstājot 100 ml rezervē.
  2. Pannā ielej 100 ml ūdens ar visām pupiņām un kartupeļa gabaliņiem, pievieno pesto un samaisi. Pievieno pannas saturam katliņa saturu, kas palika sietiņā, un samaisi.
  3. Bļodā liec pastu, dekorē ar tomātiem, baziliku, pārkaisi ar sieru un pasniedz.

Recepte: Franko Viņjoli
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Pasta