Vistas gaļas un ķirbju lazanja ar spinātu pesto

Vistas gaļas un ķirbju lazanja ar spinātu pesto

Lazanja piestāv ziemai un aukstajam laikam. Šis nav ātri pagatavojams ēdiens un prasa zināmas pūles, bet katrs kumoss būs šī darba vērts.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

vistas pildījumam:

  • 1/2 vistas vai 2 vistu kājas
  • 1 purava zaļā daļa, sagriezta lielos gabalos
  • 1 burkāns, nomizots, sagriezts lielos gabalos
  • 2 seleriju kāti, sagriezti lielos gabalos
  • 1 tējk. melno piparu graudu
  • 100 g svaigā siera
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

ķirbju pildījumam:

  • 20 g sviesta
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 600 g sviesta ķirbja, nomizots, sagriezts nelielos gabaliņos
  • 1 timiāna zariņš
  • svaigi rīvēts muskatrieksts pēc garšas
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sagrieztas ripiņās
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

spinātu pesto:

  • 60 g parmezāna siera
  • 50 ml olīveļļas
  • 100 g spinātu
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 60 g ciedru riekstu
  • jūras sāls pēc garšas

lazanjas mērcei:

  • 100 g svaigā siera
  • pagatavotais buljons
  • šķipsniņa jūras sāls

lazanjai:

  • 12 lazanjas plāksnītes
  • 100 g parmezāna siera, sarīvēts
  • 20 g ciedru riekstu
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gatavo vistas pildījumu. Katliņā liec vistas gaļu, puravus, burkānus un seleriju  kātus, pieber melno piparu graudus un pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai tas pārklāj  gaļu un dārzeņus. Vāri buljonu uz nelielas uguns, līdz gaļa ir gatava.
  2. Kamēr vista vārās, gatavo ķirbju pildījumu. Pannā sakarsē sviestu ar olīveļļu un  uz nelielas uguns liec cepties ķirbi. Pievieno garšvielas un cep, līdz ķirbis ir vidēji  mīksts. Izņem timiāna zariņu un ar dakšiņu viegli saspaidi ķirbi.
  3. Kad vistas gaļa ir gatava, atdali to no kauliem un sasmalcini ar nazi. Buljonu  nokās caur sietu. Liec gaļu traukā, pievieno svaigo sieru, sāli, piparus un samaisi.  Pielej vistas buljonu, lai masa kļūst šķidrāka un iegūst jogurta konsistenci.
  4. Gatavo spinātu pesto, sablenderējot visas pesto sastāvdaļas.
  5. Gatavo lazanjas mērci, sajaucot svaigo sieru ar vistas buljonu, lai tas iegūst jogurta konsistenci,  un pieber sāli. Katlā uzvāri sālsūdeni, liec vārīties lazanjas plāksnītes un pēc 5  minūtēm izņem tās no ūdens.
  6. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Iesmērē cepamtrauku ar pusi lazanjas mērces.  Virsū kārto lazanjas plāksnes un liec uz tām ķirbju pildījumu. Tad atkal izklāj  lazanjas plāksnes un uzliec vistas pildījumu. Pa virsu kārto atlikušās lazanjas  plāksnes, pārsmērē tās ar atlikušo mērci un nobeidz ar spinātu pesto. Uzber  parmezāna sieru, ciedru riekstus un liec krāsnī cepties uz 20–30 minūtēm.  Izņem no krāsns un pirms pasniegšanas ļauj lazanjai atpūsties  15–20 minūtes.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Pasta