Pasta ar ķiršu tomātiem, olīvām un turku zirņiem

Pasta ar ķiršu tomātiem, olīvām un turku zirņiem

Turku zirņi ir viens no tiem produktiem, ko noteikti būtu vērts iekļaut pilnvērtīga uztura ēdienkartē.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 250 g pappardelle vai citas pastas pēc izvēles
  • jūras sāls pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 150 g melno olīvu bez kauliņiem, pārgrieztas uz pusēm
  • 1 ēd.k. kaltētas raudenes
  • 350 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
  • 300 g konservētu turku zirņu, noskaloti
  • 150 g cietā siera, smalki sarīvēts

pasniegšanai:

  • 40 g svaiga bazilika lapiņu

 

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un novāri pastu pēc ražotāja instrukcijas (ūdeni pēc tam saglabā).
  2. Pannā sakarsē olīveļļu, pievieno ķiplokus, olīvas, raudeni, ķiršu tomātus un maisot cep 5 minūtes. Pievieno 150 ml ūdens, kurā vārījās pasta, un turku zirņus.
  3. Pastu nokās, pievieno pannas saturam un visu samaisi. Pievieno pusi siera, samaisi un pasautē 2 minūtes. Noņem no uguns un pievieno bazilika lapiņas. Pasniedz, pārkaisot ar atlikušo sieru.

Recepte: Diāna Bīlmane-Ozoliņa
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Pasta