Griķu nūdeles ar svaigo pesto

Griķu nūdeles ar svaigo pesto

Ļoti ātri, vienkārši un svaigi. Pesto vari pagatavot vairāk, uzglabāt ledusskapī un pēc tam izmantot citu ēdienu gatavošanā vai kā salātu mērci.

Sarežgītība
zema
Personas
3
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
25min

Sastāvdaļas:

  • 250 g griķu nūdeļu
  • 100 g drupināta tofu
  • 100 g rukolas dīgstu
  • 20 g kaņepju sēklu, sasmalcinātas piestā

pesto:

  • 50 g svaiga bazilika
  • 60 ml olīveļļas
  • 40 g kaņepju sēklu
  • 1/2 ķiploka daiviņa, nomizota
  • 1 tējk. jūras sāls
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gatavo pesto, sablenderējot visas pesto sastāvdaļas, līdz iegūsti viendabīgu masu.
  2. Verdošā ūdenī liec nūdeles, ļauj uzbriest 2 minūtes un tad nokās. Liec nūdeles bļodā, pievieno pesto un visas pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisi. Ar dakšu un karoti veido „ligzdiņas” un pasniedz.

Recepte: Diāna Bīlmane-Ozoliņa
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Pasta