Tagliatelle ar tīģergarnelēm, dārzeņiem un dārza atmatenēm (it. portobello)

Tagliatelle ar tīģergarnelēm, dārzeņiem un dārza atmatenēm (it. portobello)

150 Balsis Balsot par recepti
  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 125 g pasta tagliatelle
  • 16 tīģergarneles (10 + 6 rotāšanai)
  • ½ neliela citrona
  • 150 g cukīni
  • 2 dārza atmatenes (it. portobello)
  • 4 tomāti
  • 1 sīpols (vidējs)
  • 50 g svaiga bazilika
  • 1–2 zariņi svaiga rozmarīna
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • cukurs
  • 2 tējk. galda etiķa
  • olīveļļa

Pagatavošana:

  1. Tīģergarneles atkausē.
  2. Cukīni sagriez kubiciņos, apviļā miltos, kam pievienota sāls. Uzliec karsēties cepešpannu, ielej lielu daudzumu olīveļļas (2 cm). Ieliec cukīni un fritē eļļā 5–7 minūtes uz vidēji lielas uguns līdz dzeltenai garoziņai. Izliec uz virtuves dvieļa un nosusini.
  3. Uzliec vārīties tīģergarneles sālsūdenī uz 5 minūtēm. Izņem. Ja garneles ir neattīrītas – attīri, sešām atstāj tikai astes čaulas. 10 gabalus sagriez kubiciņos.
  4. Sēnes sagriez strēmelītēs. Sakarsē olīveļļu, ieliec svaiga rozmarīna zariņus, turi 1 minūti, lai tie atdotu visas ēteriskās eļļas un smaržu. Izņem rozmarīna zariņus, ieliec sēnes. Apcep 4–5 minūtes uz vidēji lielas uguns, līdz tās kļūst zeltainas un parādās smarža, līdzīga ceptu riekstu smaržai. Izņem no pannas, apkaisi ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Nosusini uz virtuves dvieļa. Visu labi apslaki ar citrona sulu, samaisi.
  5. Tomātus sagriez uz pusēm, izņem un izmet serdes ar sēklām, tomātus sīki sakapā. Ieliec bļodā, apkaisi ar sāli, cukuru, svaigi maltiem melnajiem pipariem un pievieno 2 tējkarotes galda etiķa. Samaisi un noliec uz 10 min ievilkties.
  6. Uzliec karsēties olīveļļu, uz 1 minūti ieliec tajā svaigas bazilika lapas (4–5 gab.), lai eļļa iegūtu bazilika smaržu. Izņem, bet neizmet, tās būs vajadzīgas ēdiena rotāšanai. Ieliec smalki sakapātu sīpolu, nedaudz apbrūnini, ieliec tomātus, cept 5 minūtes uz lielas uguns, lai viss kļūst kā biezenis. Ieliec garneles, karsē apmēram 1 minūti uz lēnas uguns. Pieliec sakapātas svaiga bazilika lapas.
  7. Uzliec vārīties pastu sālsūdenī. Vāri, kā norādīts iepakojumā, al dente.
  8. Uz šķīvja liec pastu, apkaisi ar ceptām sēnēm, pa vidu – tomātu biezeni ar garnelēm, apkārt biezenim izliec fritēto cukīni. Izrotā ar 3 veselām garnelēm, citrona pusītēm un bazilika lapām no eļļas.

Recepte: Alīna Bukovska-Andruškeviča

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Pasta"

Receptes bilde

Spinātu pasta

Šī spinātu mērce, protams, perfekti sader ar pastu – īpaši spageti. Bet tikpat labi saderēs gan ar risoto, gan pārklājot tvaicētus kartupeļus. Abos...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar cukīni un avokado

IDEJA PUSDIENĀM

Šī recepte noder vienmēr, bet īpaši gadījumos, kad avokado ir pārāk ciets, lai ēstu uzreiz. Cepot tas paliek mīkstāks un iegūst patīkamu riekstainumu.

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar tomātiem un tunci

Viegla, vasarīga un neticami garšīga pasta. Noslēpums – labs tuncis un pašu gatavota tomātu mērce no saldiem un sulīgiem ķiršu tomātiem. Izmeklē...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī cepta ķirbja un rikotas siera ravioli dedzināta sviesta un salvijas mērcē

"Četru Sezonu Virtuve"

Šiem ravioli noteikti izvēlies stingru ķirbi ar izteiktu garšu un apcep to krāsnī. Pildot liec abus...

Vairāk

Receptes bilde

Rīsu makaroni ar tomātiem, olīvām un tunci

Ēdiens, kuru var izmantot gan kā silto, gan karsto. Lai gan mazā rīsu formas pasta piemērota izmantošanai zupās, tā ideāli iederas arī salātos (īpaši ar...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar rikotas krēmu un grilētiem dārzeņiem

Pavisam vienkāršs, vasarīgs, viegls, bet tomēr tik garšām pilns ēdiens, kurā galveno lomu spēlē maigais rikotas siers ar zaļumiem. Vislabāk izvēlies...

Vairāk

Receptes bilde

Kastaņu fondī

Laikā, kad ārā jau jaušamas pavasara vēsmas, bet ziema vēl nesteidzas atkāpties, šis ēdiens būs īsti laikā - krēmīgs, sātīgs un samtaini maigs. Turklāt,...

Vairāk

Receptes bilde

Pastas sacepums ar olīvām un tomātiem

Nedaudz savādāka macaroni and cheese versija, kur pasta tiek papildināta ar izturētu sieru, olīvām un saulē kaltētiem tomātiem.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos