Pasta carbonara

Pasta carbonara

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 150 g spageti
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 75 g vītinātas gaļas, pancetta, sagriezta kubiņos
  • 50 g Parmas siera, smalki sarīvēts
  • 2 vidējas olas
  • 20 ml salda krējuma
  • 30 ml piena
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • sāls pēc garšas
  • svaigi malti pipari pēc garšas

Šī ir gandrīz klasiska carbonara recepte, tikai ar pavisam nedaudz ķiploka – pikantumam. Bet pamats ir tas pats, kāds daudzās grāmatās un Itālijas ģimeņu virtuvēs – spageti, piens ar saldu krējumu, Parmas sieru un vītinātu gaļu.

Pagatavošana:

  1. Liec katliņā vārīties ūdeni. Kas tas sāk burbuļot, liec iekšā spageti un vāri līdz al dente.
  2. Kamēr vārās pasta, gatavo mērci. Bļodiņā sakul olas ar saldu krējumu, pienu, sieru, ķiploku, sāli un pipariem.
  3. Pannā lej eļļu, sakarsē. Tad pievieno gaļu un cep, līdz tā viegli kraukšķīga.
  4. Kad pasta gatava, nokās to un liec pannā pie bekona. Pielej olu maisījumu un ātri iemaisi. Ja liekas, ka masa par sausu, tad pielej nedaudz pastas vārāmā ūdens un vēlreiz samaisi. Ja liekas, ka viss kārtībā, pasniedz.
  5. Pasniedz un, ja vēlies, pārber vēl ar sieru.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

ElizabeteF

09.01.2014.

Pamēģināju, bet šeit aprakstītā versija ar saldo krējumu un pienu tomēr personīgi garšoja labāk :)

Made Līna

29.11.2013.

Pamēģiniet nelikt klāt pienu un saldo krējumu, kā arī izmantot tikai olu dzeltenumus (tos uzreiz sajaukt ar smalki sarīvētu Pekorino) un sanāks autentiskākā (Toskānas) carbonara. Fantastiski TĪRA garša!

ElizabeteF

22.02.2013.

Ļoti gardi! Paldies :)

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Pasta"

Receptes bilde

Penne ar aromātisko tomātu mērci un gaļas bumbiņām

Viena no pasaules klasikām ir penne ar ilgi gatavotu tomātu mērci un gaļu. Bieži vien šajā salikumā pievieno nevis maltas gaļas bumbiņas, bet gan veselus...

Vairāk

Receptes bilde

Pilngraudu penne ar krēmīgo pikšu un garneļu salātiem

Lai šī pasta izdotos patiešām laba, ir svarīgi izmantot labas kvalitātes pikšu un garneles (bez piegaršām). Ja zivs nebūs laba, tas jutīsies ne tikai uzkožot...

Vairāk

Receptes bilde

Kastaņu fondī

Laikā, kad ārā jau jaušamas pavasara vēsmas, bet ziema vēl nesteidzas atkāpties, šis ēdiens būs īsti laikā - krēmīgs, sātīgs un samtaini maigs. Turklāt,...

Vairāk

Receptes bilde

Penne ar lēcām un vistu

Visīstākais rudens pastas ēdiens, kad gribas ko spēcīgu. Tādu, kas sasilda pēc drēgnās un garās dienas. Es izmantoju brūnās lēcas, bet var izmantot arī...

Vairāk

Receptes bilde

Pappardelle ar krāsnī ceptiem ķiplokiem

Šai pastai ļoti labi der krāsnī pirms tam izcepti ķiploki ar savu riekstainumu un karameļainumu, jo tādējādi ir jūtami ķiploki, bet tie nenomāc pārējās...

Vairāk

Receptes bilde

Pilngraudu pasta ar pesto un sieru

Viegla, veselīga un ātri pagatavojama pasta. Lai sanāktu labs rezultāts, svarīgi izmantot labas kvalitātes pamatproduktus – kas gala rezultātā, saliekot visu...

Vairāk

Receptes bilde

Spageti krāsnī ar zandartu

Lai gan sākotnēji tādas paciņas locīšana var likties sarežģīta, tas tā nav. Pats svarīgākais – sākt locīt no vienas malas uz otru, visapkārt, lai...

Vairāk

Receptes bilde

Rigatoni ar krēmīgo biešu mērci un mārrutkiem

Nav noslēpums, ka bietes lieliski sader ar mārrutkiem un kaperiem. Bietes labi sader arī ar kanēli, kas pievienots šajā receptē un rada pavisam citas garšas...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos