Spageti krāsnī ar zandartu

Spageti krāsnī ar zandartu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 280 g spageti
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 2 tējk. smalki sakapāta čili
  • 20 g nomizotu ķiploku, plānās šķēlēs
  • 400 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
  • 300 g zandarta filejas (2 nelielas)
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • ½ citrona mizas, smalki sarīvēta

Lai gan sākotnēji tādas paciņas locīšana var likties sarežģīta, tas tā nav. Pats svarīgākais – sākt locīt no vienas malas uz otru, visapkārt, lai nepaliek nevienas spraudziņas.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Nogriez četras cepamā papīra loksnes 45 x 30 cm. Katru pārloki uz pusēm un ar eļļu ietauko papīru apakšējās daļas. Sakārto uz divām pannām.
  2. Katlā uzvāri ūdeni, kurā liksi vārīties spageti. Kad ūdens karsts, liec iekšā spageti un pavāri kādas 5 minūtes.
  3. Kamēr vārās spageti, pannā sakarsē eļļu. Liec iekšā čili, ķiploku un tomātus un cep uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes. Nogriez liesmu.
  4. Nokās spageti un sajauc ar tomātu un eļļas maisījumu, kas ir pannā.
  5. Sadali spageti četrās daļās un katru daļu liec uz ietaukotās papīra daļas, vairāk liec tuvāk locījuma vietai. Uz katras kaudzītes liec virsū zandarta gabaliņu. Uzber sāli, piparus un sarīvēto citrona mizu.
  6. Pārloki pāri augšējo papīra daļu un, sākot no vienas puses, kārtīgi loki un taisi ciet. Kad paciņa ir gandrīz pilnīgi ciet, katrā paciņā ielej pa 20 ml ūdens un uzreiz kārtīgi aiztaisi ciet. Visapkārt maliņām jābūt kārtīgi aiztaisītām.
  7. Abas pannas, uz kurām stāv sagatavotās paciņas, liec krāsnī un cep.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Pasta"

Pasta ar kastaņiem un sēnēm

Rudens ir laiks, kad arvien vairāk gribas izmantot kastaņus, sēnes (gan pašmāju meža, gan audzētās), pastas mērcēs pielikt saldu krējumu vai kādu krēmīgu...

Vairāk

Receptes bilde

Rīsu makaroni ar tomātiem, olīvām un tunci

Ēdiens, kuru var izmantot gan kā silto, gan karsto. Lai gan mazā rīsu formas pasta piemērota izmantošanai zupās, tā ideāli iederas arī salātos (īpaši ar...

Vairāk

Receptes bilde

Pilngraudu penne ar krēmīgo pikšu un garneļu salātiem

Lai šī pasta izdotos patiešām laba, ir svarīgi izmantot labas kvalitātes pikšu un garneles (bez piegaršām). Ja zivs nebūs laba, tas jutīsies ne tikai uzkožot...

Vairāk

Receptes bilde

Melnie fetučīni ar sviestā ceptu mencu un spinātiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Protams, ja tev ir iespēja, tad, gatavojot pastas mīklu, pievieno kalmāru tinti, bet, tā kā tās iegāde dažreiz varētu būt ierobežota, tad vari gatavot...

Vairāk

Receptes bilde

Puravu pasta ar vistu

Šo pastu es patiesībā uzgāju netīšām – tādā ziņā, ka vienreiz saliku pannā visu, kas bija, un domāju, ka ir vērts pasautēt. Tad pēc 20 minūtēm...

Vairāk

Receptes bilde

Ņoki ar lasi un garnelēm

Ēdiens, kura pagatavošana ar visu sagatavošanos prasīs ne vairāk kā 20 minūtes. Bet kāda garša! Īpaši kopā ar čili.

Vairāk

Receptes bilde

Penne ar ķirbi un vistu

Rudenīgākā no pastām kopā ar samtaini miltainu ķirbi un kraukšķīgu vistiņu. Atliek vienu pannu ielikt krāsnī un gaidīt, līdz gatavs, tikmēr uzvārot...

Vairāk

Cornetti ar siera mērci un brokoļiem

Ir dažas ēdienu klasikas, kuras īpaši daudz komentāru neprasa. Viena no tām ir pasta radziņu formā, kas bieži vien tiek papildināta ar krēmīgu mērci....

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos