Spageti krāsnī ar zandartu

Spageti krāsnī ar zandartu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 280 g spageti
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 2 tējk. smalki sakapāta čili
  • 20 g nomizotu ķiploku, plānās šķēlēs
  • 400 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
  • 300 g zandarta filejas (2 nelielas)
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • ½ citrona mizas, smalki sarīvēta

Lai gan sākotnēji tādas paciņas locīšana var likties sarežģīta, tas tā nav. Pats svarīgākais – sākt locīt no vienas malas uz otru, visapkārt, lai nepaliek nevienas spraudziņas.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Nogriez četras cepamā papīra loksnes 45 x 30 cm. Katru pārloki uz pusēm un ar eļļu ietauko papīru apakšējās daļas. Sakārto uz divām pannām.
  2. Katlā uzvāri ūdeni, kurā liksi vārīties spageti. Kad ūdens karsts, liec iekšā spageti un pavāri kādas 5 minūtes.
  3. Kamēr vārās spageti, pannā sakarsē eļļu. Liec iekšā čili, ķiploku un tomātus un cep uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes. Nogriez liesmu.
  4. Nokās spageti un sajauc ar tomātu un eļļas maisījumu, kas ir pannā.
  5. Sadali spageti četrās daļās un katru daļu liec uz ietaukotās papīra daļas, vairāk liec tuvāk locījuma vietai. Uz katras kaudzītes liec virsū zandarta gabaliņu. Uzber sāli, piparus un sarīvēto citrona mizu.
  6. Pārloki pāri augšējo papīra daļu un, sākot no vienas puses, kārtīgi loki un taisi ciet. Kad paciņa ir gandrīz pilnīgi ciet, katrā paciņā ielej pa 20 ml ūdens un uzreiz kārtīgi aiztaisi ciet. Visapkārt maliņām jābūt kārtīgi aiztaisītām.
  7. Abas pannas, uz kurām stāv sagatavotās paciņas, liec krāsnī un cep.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Pasta"

Receptes bilde

Pasta ar maltās gaļas bumbām

Divas klasiskas pastas piedevas – tomātu mērce, kurai nelielam saldumam pievienots cukurs (jo konservētie tomāti ir paskābi), un maltā gaļa, tikai šoreiz...

Vairāk

Receptes bilde

Cornetti rigati ar avokado un graudaino biezpienu

Vieglā un ātri pagatavojamā pasta ideāli parāda, cik noderīgs ir graudainais biezpiens, ideāli sader ar krēmīgo avokado. Noteikti eļļā apcep ķiplokus, lai...

Vairāk

Receptes bilde

Spinātu lazanja

Šādi pagatavota spinātu lazanja derēs gan vasarā, gan pavasarī. Vasarā noteikti izmanto svaigus spinātus, bet pārējo gadu – saldētus un atlaidinātus. Tie,...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar avokado un kraukšķīgu vītināto cūkgaļas šķiņķi

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir pavisam cits skatījums uz pastu – kopā ar krēmīgo avokado, kraukšķīgi sāļu vītināto šķiņķi un saldajiem ķiršu tomātiņiem...

Vairāk

Receptes bilde

Pastas bumbiņas ar baravikām

Šī ir ļoti maza un neparasta pasta ar nosaukumu Fregola Sarda. Tās ir mazas skaistas bumbiņas, salīdzinoši cietas, no cieto kviešu pilngraudu miltiem. Lai gan...

Vairāk

Receptes bilde

Olu taljatelle ar čili un garnelēm

Man liekas, ka neviens nespēj pretoties šai pastai. Nu labi – spēj tie, kuriem negaršo garneles un nepatīk ass. Pārējie nevar – jo tā ir tik laba un...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar trīs sieriem un lazdu riekstiem

Siera pasta ir klasika. Tajā spēlējies ar garšām tikai tik daudz, cik atšķirīgi ir sieri. Šoreiz – zilais, brī un cietais. Mērces pamatā maskarpone un...

Vairāk

Receptes bilde

Penne ar ziedkāpostiem, siera bumbām un mandelēm

Vasara – tas nozīmē ziedkāposti. Pagatavot daudzos un dažādos veidos, un viens no tiem ir šajā pastā ar penne, siera bumbām un grauzdētām mandelēm. Viegli,...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos