Spageti krāsnī ar zandartu

Spageti krāsnī ar zandartu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 280 g spageti
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 2 tējk. smalki sakapāta čili
  • 20 g nomizotu ķiploku, plānās šķēlēs
  • 400 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
  • 300 g zandarta filejas (2 nelielas)
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • ½ citrona mizas, smalki sarīvēta

Lai gan sākotnēji tādas paciņas locīšana var likties sarežģīta, tas tā nav. Pats svarīgākais – sākt locīt no vienas malas uz otru, visapkārt, lai nepaliek nevienas spraudziņas.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Nogriez četras cepamā papīra loksnes 45 x 30 cm. Katru pārloki uz pusēm un ar eļļu ietauko papīru apakšējās daļas. Sakārto uz divām pannām.
  2. Katlā uzvāri ūdeni, kurā liksi vārīties spageti. Kad ūdens karsts, liec iekšā spageti un pavāri kādas 5 minūtes.
  3. Kamēr vārās spageti, pannā sakarsē eļļu. Liec iekšā čili, ķiploku un tomātus un cep uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes. Nogriez liesmu.
  4. Nokās spageti un sajauc ar tomātu un eļļas maisījumu, kas ir pannā.
  5. Sadali spageti četrās daļās un katru daļu liec uz ietaukotās papīra daļas, vairāk liec tuvāk locījuma vietai. Uz katras kaudzītes liec virsū zandarta gabaliņu. Uzber sāli, piparus un sarīvēto citrona mizu.
  6. Pārloki pāri augšējo papīra daļu un, sākot no vienas puses, kārtīgi loki un taisi ciet. Kad paciņa ir gandrīz pilnīgi ciet, katrā paciņā ielej pa 20 ml ūdens un uzreiz kārtīgi aiztaisi ciet. Visapkārt maliņām jābūt kārtīgi aiztaisītām.
  7. Abas pannas, uz kurām stāv sagatavotās paciņas, liec krāsnī un cep.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Pasta"

Receptes bilde

Pastas sacepums ar olīvām un tomātiem

Nedaudz savādāka macaroni and cheese versija, kur pasta tiek papildināta ar izturētu sieru, olīvām un saulē kaltētiem tomātiem.

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar tomātiem un tunci

Viegla, vasarīga un neticami garšīga pasta. Noslēpums – labs tuncis un pašu gatavota tomātu mērce no saldiem un sulīgiem ķiršu tomātiem. Izmeklē...

Vairāk

Receptes bilde

Kastaņu fondī

Laikā, kad ārā jau jaušamas pavasara vēsmas, bet ziema vēl nesteidzas atkāpties, šis ēdiens būs īsti laikā - krēmīgs, sātīgs un samtaini maigs. Turklāt,...

Vairāk

Receptes bilde

Spinātu pasta

Šī spinātu mērce, protams, perfekti sader ar pastu – īpaši spageti. Bet tikpat labi saderēs gan ar risoto, gan pārklājot tvaicētus kartupeļus. Abos...

Vairāk

Receptes bilde

Vasarīgi pikantā penne ar redīsiem, čili un brinzu

Penne ir zināma visiem. Ja ne pēc nosaukuma, tad vismaz pēc formas. Pasta, kas ir spējīga uzsūkt dažādas mērces, un šoreiz mērce ir no čili, laima sulas,...

Vairāk

Receptes bilde

Cornetti rigati ar avokado un graudaino biezpienu

Vieglā un ātri pagatavojamā pasta ideāli parāda, cik noderīgs ir graudainais biezpiens, ideāli sader ar krēmīgo avokado. Noteikti eļļā apcep ķiplokus, lai...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar aso tomātu–alus mērci

Nemaz nav nepieciešama gaļa, lai kārtīgi paēstu un maltīte būtu pilnīga. Sātīga un pikanta mērce apvienojumā ar pastu noteikti būs izvēle, kas neliks...

Vairāk

Receptes bilde

Cannelloni ar liellopa gaļu

Cannelloni, kas pildīti ar liellopa gaļu, ir tradicionāls itāļu ēdiens. Kaut kas līdzīgs lazanjai, bet tomēr - citādāks.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Chai

Varu dalīties ar Chai tējas pagatavošanas recepti, ko apguvu viesojoties Indijā, jo...

Sandra 09.11.2014. 21:34

Chai

Mājās ir Vanilla Chai latte - pirkts mc2, ražots Beļģijā. Man arī lieliski garšo,...

Dace 01.11.2014. 09:13

Chai

Šis dzēriens tiešām ir ļoti gards, bet diemžēl Rīgā arī neesmu to atradusi,...

Kristīne 27.10.2014. 20:22

Ziņas

Rīgā atvērts pirmais skandināvu zīmola "Iittala" veikals 18.12.14

Iittala ir skandināvu dizaina leģenda un daļa no uzņēmuma Fiskars Group. Pirmais zīmola veikals durvis vēra tieši laikā pirms strauji tuvojošās svētku sezonas, pašā Latvijas galvaspilsētas centrā – pretī Latvijas Nacionālajai operai, Aspazijas bulvārī 24. 120 kvadrātmetrus lielajā veikalā ir pieejama plaša Iittala dizaina objektu kolekcija, tajā skaitā, slaveno Somu dizaineru Kaja Franka (Kaj Franck) un Alvara Ālto (Alvar Aalto) meistardarbi.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

‘’Fazer’’ un Helsinku Universitāte: šokolāde var būt sabalansēta uztura sastāvdaļa 05.12.14

Helsinku Universitātes uztura zinātnieku veiktais jaunākais pētījums apliecina: mērens daudzums tumšās šokolādes var tik ieļauts sabalansētā ikdienas ēdienkartē. Pētījums ilga 10 nedēļas, un tajā  piedalījās 22 cilvēki, kuri katru dienu apēda septiņas ‘’Fazer’’ tumšās šokolādes konfektes.

„Valmiermuižas alus” sāk izmeklētu alu brūvēšanu garšu kolekcionāriem 02.12.14

Šā gada nogalē, investējot 60 tūkstošus eiro, ”Valmiermuižas alus” atklāja jaunu alus pagrabu. Tajā brūvētie ali būs ar īpašu, tostarp valsts vēsturei, nozīmīgām vērtībām un īpašiem notikumiem veltītu garšas buķeti. Katru gadu plānots izstrādāt vairākas jaunas receptes. To partijas būs līdz 5500 pudeļu. Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu. Pirmais jaunajā pagrabā tapis „Valmiermuižas Trejledus alus”. Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos