Spageti krāsnī ar zandartu

Spageti krāsnī ar zandartu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 280 g spageti
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 2 tējk. smalki sakapāta čili
  • 20 g nomizotu ķiploku, plānās šķēlēs
  • 400 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
  • 300 g zandarta filejas (2 nelielas)
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • ½ citrona mizas, smalki sarīvēta

Lai gan sākotnēji tādas paciņas locīšana var likties sarežģīta, tas tā nav. Pats svarīgākais – sākt locīt no vienas malas uz otru, visapkārt, lai nepaliek nevienas spraudziņas.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Nogriez četras cepamā papīra loksnes 45 x 30 cm. Katru pārloki uz pusēm un ar eļļu ietauko papīru apakšējās daļas. Sakārto uz divām pannām.
  2. Katlā uzvāri ūdeni, kurā liksi vārīties spageti. Kad ūdens karsts, liec iekšā spageti un pavāri kādas 5 minūtes.
  3. Kamēr vārās spageti, pannā sakarsē eļļu. Liec iekšā čili, ķiploku un tomātus un cep uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes. Nogriez liesmu.
  4. Nokās spageti un sajauc ar tomātu un eļļas maisījumu, kas ir pannā.
  5. Sadali spageti četrās daļās un katru daļu liec uz ietaukotās papīra daļas, vairāk liec tuvāk locījuma vietai. Uz katras kaudzītes liec virsū zandarta gabaliņu. Uzber sāli, piparus un sarīvēto citrona mizu.
  6. Pārloki pāri augšējo papīra daļu un, sākot no vienas puses, kārtīgi loki un taisi ciet. Kad paciņa ir gandrīz pilnīgi ciet, katrā paciņā ielej pa 20 ml ūdens un uzreiz kārtīgi aiztaisi ciet. Visapkārt maliņām jābūt kārtīgi aiztaisītām.
  7. Abas pannas, uz kurām stāv sagatavotās paciņas, liec krāsnī un cep.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Pasta"

Receptes bilde

Pappardelle ar krāsnī ceptiem ķiplokiem

Šai pastai ļoti labi der krāsnī pirms tam izcepti ķiploki ar savu riekstainumu un karameļainumu, jo tādējādi ir jūtami ķiploki, bet tie nenomāc pārējās...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta genovese

Šis ir ļoti ātri pagatavojams ēdiens, kura izdošanās galvenais noteikums ir labas pamata sastāvdaļas – labs pesto, labas kvalitātes pasta un olīveļļa. Ja...

Vairāk

Receptes bilde

Artišoku pasta

Fantastiski viegla un garšīga pasta. Dievīga. Un tik ātri pagatavojama.

Vairāk

Cornetti rigati ar maizes, riekstu un čili mērci

Super ātri pagatavojams vakariņu ēdiens, kurš ir gan sātīgs, gan gards. Čili piedod īpašu pikantumu, bet, ja tev nepatīk pikanti ēdieni, izmanto čili...

Vairāk

Receptes bilde

Kastaņu fondī

Laikā, kad ārā jau jaušamas pavasara vēsmas, bet ziema vēl nesteidzas atkāpties, šis ēdiens būs īsti laikā - krēmīgs, sātīgs un samtaini maigs. Turklāt,...

Vairāk

Receptes bilde

Fusilli ar rozmarīna sviestu un mandelēm

Lai gan katram ēdienam, ko ēdam jāsastāv no labiem produktiem, dažiem ēdieniem tas ir īpaši svarīgs, kā šai pastai. Pateicoties tam, ka sastāvā ir tik maz...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar avokado un kraukšķīgu vītināto cūkgaļas šķiņķi

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir pavisam cits skatījums uz pastu – kopā ar krēmīgo avokado, kraukšķīgi sāļu vītināto šķiņķi un saldajiem ķiršu tomātiņiem...

Vairāk

Receptes bilde

Olu taljatelle ar čili un garnelēm

Man liekas, ka neviens nespēj pretoties šai pastai. Nu labi – spēj tie, kuriem negaršo garneles un nepatīk ass. Pārējie nevar – jo tā ir tik laba un...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos