Spageti krāsnī ar zandartu

Spageti krāsnī ar zandartu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 280 g spageti
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 2 tējk. smalki sakapāta čili
  • 20 g nomizotu ķiploku, plānās šķēlēs
  • 400 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
  • 300 g zandarta filejas (2 nelielas)
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • ½ citrona mizas, smalki sarīvēta

Lai gan sākotnēji tādas paciņas locīšana var likties sarežģīta, tas tā nav. Pats svarīgākais – sākt locīt no vienas malas uz otru, visapkārt, lai nepaliek nevienas spraudziņas.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Nogriez četras cepamā papīra loksnes 45 x 30 cm. Katru pārloki uz pusēm un ar eļļu ietauko papīru apakšējās daļas. Sakārto uz divām pannām.
  2. Katlā uzvāri ūdeni, kurā liksi vārīties spageti. Kad ūdens karsts, liec iekšā spageti un pavāri kādas 5 minūtes.
  3. Kamēr vārās spageti, pannā sakarsē eļļu. Liec iekšā čili, ķiploku un tomātus un cep uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes. Nogriez liesmu.
  4. Nokās spageti un sajauc ar tomātu un eļļas maisījumu, kas ir pannā.
  5. Sadali spageti četrās daļās un katru daļu liec uz ietaukotās papīra daļas, vairāk liec tuvāk locījuma vietai. Uz katras kaudzītes liec virsū zandarta gabaliņu. Uzber sāli, piparus un sarīvēto citrona mizu.
  6. Pārloki pāri augšējo papīra daļu un, sākot no vienas puses, kārtīgi loki un taisi ciet. Kad paciņa ir gandrīz pilnīgi ciet, katrā paciņā ielej pa 20 ml ūdens un uzreiz kārtīgi aiztaisi ciet. Visapkārt maliņām jābūt kārtīgi aiztaisītām.
  7. Abas pannas, uz kurām stāv sagatavotās paciņas, liec krāsnī un cep.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Pasta"

Receptes bilde

Puravu pasta ar vistu

Šo pastu es patiesībā uzgāju netīšām – tādā ziņā, ka vienreiz saliku pannā visu, kas bija, un domāju, ka ir vērts pasautēt. Tad pēc 20 minūtēm...

Vairāk

Ilgais liellopa gaļas ragū ar rigatoni

Kad manā pastkastē atkal ieslīdēja jaunais „Donna Hay” žurnāls, pārlapojot atradu recepti, kuru jau sen biju taisījusi, itāļu klasiku ‑ liellopa gaļas...

Vairāk

Receptes bilde

Pappardelle ar krāsnī ceptiem ķiplokiem

Šai pastai ļoti labi der krāsnī pirms tam izcepti ķiploki ar savu riekstainumu un karameļainumu, jo tādējādi ir jūtami ķiploki, bet tie nenomāc pārējās...

Vairāk

Receptes bilde

Penne ar ķirbi un vistu

Rudenīgākā no pastām kopā ar samtaini miltainu ķirbi un kraukšķīgu vistiņu. Atliek vienu pannu ielikt krāsnī un gaidīt, līdz gatavs, tikmēr uzvārot...

Vairāk

Receptes bilde

Pastas bumbiņas ar baravikām

Šī ir ļoti maza un neparasta pasta ar nosaukumu Fregola Sarda. Tās ir mazas skaistas bumbiņas, salīdzinoši cietas, no cieto kviešu pilngraudu miltiem. Lai gan...

Vairāk

Receptes bilde

Pilngraudu pasta ar pašgatavotu tomātu mērci

Šīs maltītes trīs stūrakmeņi ir pašu gatavota mērce, pilngraudu pasta un īsts garšvielu karuselis. Lieliska kombinācija, kur viens komponents papildina otru,...

Vairāk

Receptes bilde

Pasta ar garnelēm un salsa verde

VESELĪGS VAKARA ĒDIENS

Viegls, ātrs un salīdzinoši veselīgs vakara ēdiens. Pasta ar garnelēm. Krāsai un garšai noteikti pagatavo salsa verde.

Vairāk

Pasta carbonara

Šī ir gandrīz klasiska carbonara recepte, tikai ar pavisam nedaudz ķiploka – pikantumam. Bet pamats ir tas pats, kāds daudzās grāmatās un Itālijas ģimeņu...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Miera ielas svētkos atklās Laima ražotnes atjaunoto sienu 22.05.15

Par godu saldumu fabrikas Laima 145. jubilejas gadam, Miera ielas svētku ietvaros tiks atklāta Laimas ražotnes atjaunotā siena, kas ieguvusi jaunu dizainu un funkcionalitāti. Ražotnes atjaunotā siena ir uzņēmuma dāvinājums Rīgas pilsētai, atzīmējot Laimas jubilejas gadu.

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos