Elziņas zemeņu rulete

Elziņas zemeņu rulete

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 3 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 3 ēdamkarotes cukura + 1,5 tējkarotes cukura saldajam krējumam + 1 ēdamkarote zemenēm
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1 vaniļas pāksts
  • 100 g saldā krējuma
  • 200 g zemeņu

Lai gan tā parasti tika gatavota tikai vasarā, zemeņu laikā, un es to vienmēr saņēmu dzimšanas dienās, kas iekrita šajā smaržīgajā laikā, no Elzas tantes, tomēr, ja zemenes esi sasaldējis vai kāds to izdarījis tavā vietā, noteikti vari izmantot arī tās jebkurā gada laikā.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  2. Olu dzeltenumus kopā ar 3 ēdamkarotēm cukura un vaniļas pāksts sēkliņām saputo, līdz masa kļūst ļoti gaiša. Ieputo miltus.
  3. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā pie olu dzeltenumiem.
  4. Cepešpannu (apmēram 30 x 35 cm) izklāj ar cepamo papīru, lej biskvīta masu un izlīdzini. Cep 8–10 minūtes.
  5. Uz galda izklāj vēl vienu gabalu cepamā papīra. Kad biskvīts gatavs, izņem to no cepeškrāsns un ar visu cepamo papīru izņem no pannas. Apgriežot otrādi, liec uz cepamā papīra, kas uz galda, bet to, uz kura cepās, lēnām no viena gala noplēs nost. Apgriez biskvītu atkal otrādi un sarullē, pārsedz ar cepamo papīru un atstāj, lai kārtīgi atdziest – sarullētu!
  6. Zemenes ar 1 ēdamkaroti cukura saspaidi ar kartupeļu stampu, saldo krējumu ar pusotru tējkaroti cukura saputo.
  7. Atdzisušu biskvītu atrullē, smērē uz tā zemenes, izlīdzini, tad saldo krējumu un izlīdzini. Sarullē, ietin cepamajā papīrā un liec uz kādu laiciņu ledusskapī. Pasniedzot pārkaisi ar pūdercukuru.

Recepte: Agnese Samoilova-Štāla
Trauki: Stockmann

Video pamācība "Kā atvērt vaniļas pāksti"

Vaniļas pāksts ir burvīgs produkts - skaists, aromātisks un tik vilinoši garšīgs. Vaniļu pievieno vaniļas mērcei, vārītajam krēmam, kūkām, krēmiem, dažādiem desertiem un pat dzērieniem. Ja zināsi kā pāksti attaisīt, tavas durvis uz jaunu garšu atvērsies.

Vairāk

Komentāri

kristinee

16.04.2013.

Tiesam loti laba rulete! Ipasi zemenu laika...ari mans virins atzinigi noverteja. Ka vins teica gaisiga un loti baudama! Noteikti bus jaatkarto si receptite!

Asnate

19.11.2012.

Ideāla rullete, ne ko pielikt, ne ko atņemt. :) Vīram kļuvusi par vienu no mīļākajiem desertiem. (Un tas ir ideāli, jo tik elementāri pagatavot!)

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Atjaunotās"

Receptes bilde

Kviešu ''sliņķīši''

Atjaunotās receptes

Garšīgi gan silti, gan auksti. Šos cep kopā ar bērniem, jo viņiem locīšana un mīcīšana ļoti patīk. Protams, cepumi bieži padodas neveikli, taču tas šinī...

Vairāk

Receptes bilde

Skābā krējuma kūka

Atjaunotās receptes

Vēl kāda no manas mammas receptēm, šoreiz viņas „firmas” kūka. Kā pati stāsta, gatavota laikos, kad neko nevarēja dabūt un nopirkt. Ievārījumu tad...

Vairāk

Receptes bilde

Buberts ar dzērveņu ķīseli

Atjaunotās receptes

Īstais buberts ir gatavots no miltiem, un šo recepti es aizguvu no savas mīļās vecmāmiņas, sauktas par „mahmājiņu”, kā to bērnībā iesauca mans brālis.

Vairāk

Receptes bilde

Biezpiena plāceņi

Atjaunotās receptes

Šajā receptē es atteicos no kartupeļu cietes un līdz minimumam samazināju miltu, olu un cukura daudzumu; lai padarītu šos biezpiena plāceņus pēc iespējas...

Vairāk

Receptes bilde

Ābolu morss

Atjaunotās receptes

Šī morsa recepte ir no grāmatas „Augļu un dārzeņu dzērieni”, un tas ir diezgan salds, tāpēc tiem, kam pārlieku salds nepatīk, pirms dzeršanas vajadzētu...

Vairāk

Receptes bilde

Debesmanna no cidoniju sīrupa

Atjaunotās receptes

Variācijas bezgalīgas kā pašas debesis. Pasniedz ar svaigu pienu.

Vairāk

Receptes bilde

Plānās pankūkas

Atjaunotās receptes

Šo pankūku pagatavošanas veids aizgūts no 1937. gada grāmatas „Pavāru māksla”, kuru sastādījusi Minjona, un, lai gan mīklas pagatavošanas veids netipisks,...

Vairāk

Receptes bilde

Svaigu gurķu salāti

Atjaunotās receptes

Kāds šos salātus dēvē par „Latgales salātiem”, kāds – par svaigajiem, kāds – vēl citādi, tomēr pildījums ir tas pats. Ja negribi izmantot etiķi, tad...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos