Miso zupa ar cūkgaļas pelmenīšiem

Miso zupa ar cūkgaļas pelmenīšiem

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 100 g cukurzirņu, pārgriezti gareniski uz pusēm
    cb1.jpg - 15.45 KB miso zupas* (uz 2 l ūdens), tas atkarīgs no ražotāja ieteikumiem
  • 1/2 dzeltena čili, plānās strēmelēs
  • 1/4 sarkanā čili, plānās strēmelēs
    cb1.jpg - 15.45 KB 2 ēd.k. zivju mērces (ja vēlies)
  • jūras sāls pēc garšas
  • 4 ēdamkarotes diedzētu Ķīnas pupiņu

pelmenīšiem:

  • 35 wonton pelmenīšu mīklas
  • 300 g maltas cūkgaļas (vairāk liesa nekā trekna)
  • 30 g žāvētu plūmju, sakapātas mazos gabaliņos
  • 2 palielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
    cb1.jpg - 15.45 KB 1 ēd.k. zivju mērces
    cb1.jpg - 15.45 KB 1 ēd.k. rīsu etiķa
  • 3 ēd.k. sojas mērces
  • 1 tējk. melno piparu
  • 1 ēd.k. grauzdētu sezama sēklu
  • 1 ēd.k. sarīvētas ingvera saknes
  • neliela šķipsniņa kanēļa
  • apmēram 2 cm no sarkanā čili, ļoti smalki sakapāts

Nedaudz maģijas, nedaudz miera un harmonijas, koncentrēšanās, lai sanāktu pelmenīši. Tad laba miso pasta vai miso zupas pamats – bet tiešām labs. Tam visam pievienota mīlestība pret japāņu virtuvi, un tad jau atliek darbs ar irbulīšiem un karoti, lai apēstu pelmeņus un zupu. Ideāli.

Pagatavošana:

  1. Sajauc visas pelmenīšu sastāvdaļas (protams, izņemot mīklu) un kārtīgi samīci.
  2. Uz plāts uzber nedaudz miltu. Blakus uz dēlīša pa vienam pildi pelmenīšus. Katras pelmenīšu mīklas viducī ieliec palielu tējkaroti gaļas. Ar ūdeni apsmērē divas blakus esošās malas. Otras divas malas pārloki pāri, lai veidojas trijstūrveida pelmenītis, maliņas kārtīgi aizspied ciet. Tā izdari ar visu gaļu un mīklu.
  3. Katlā lej ūdeni, pievieno miso zupas pulveri vai pastu, samaisi un ļauj uzvārīties, līdz uzmet pirmo burbuli. Tad pievieno zirnīšus, abus čili, zivju mērci un ļauj pavārīties 3 minūtes. Tad pievieno pelmenīšus un vāri, līdz tie gatavi, apmēram 5–7 minūtes. Pagaršo, vai pietiek sāls; ja nepietiek, pievieno vēl.
  4. Pasniedz, lejot bļodiņās un pa virsu uzberot Ķīnas pupiņas vai, ja vēlies, – grauzdētas sezama sēklas.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

*Var lietot arī MISO pastu

cbgourmet.jpg - 25.16 KB
Atzīmētos produktus vari iegādāties "Gourmet Studio" veikalā Rīgā, Lienes ielā 9

Komentāri

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Austrumu virtuve"

Japāņu kraukšķīgā pikša

Kraukšķīga no ārpuses, maigi balta iekšpusē, sāļi pikanta kopā ar mērci. Tāda, kuru var ēst vēl un vēl. Tā lieliski garšo kopā ar nūdelēm un rīsiem...

Vairāk

Tandoori lasis ar mango salātiem

Tandoori masala garšvielas ir tipiskas Ziemeļindijā un Pakistānā, kur tās, lai gan līdzīgas, sīkumos var atšķirties. Tomēr tās vieno tas, ka maisījums...

Vairāk

Receptes bilde

Pekinas pīle

Pekinas pīle ir īpašs stāsts Ķīnas virtuvē, un, kā jau jebkuram ēdienam, arī šim ir daudz variāciju. Šī ir viena no tām, iedvesmu tai guvu no Kena Homa,...

Vairāk

Receptes bilde

Pākšaugu karijs

SĀTĪGS UN SILDOŠS

Sātīgs, veselīgs, sildošs un piesātināts, bet tajā pašā laikā viegli pagatavojams ēdiens. Pasniedz ar pitas maizi vai rīsiem, vai pat tvaicētiem...

Vairāk

Receptes bilde

Banānu lassi

Lai arī lassi ir indiešu saldais ēdiens, dažkārt to dzer arī pie maltītes, nevis pēc tās. Ļoti viegli pagatavojams.

Vairāk

Burkāni un parastās pākšu pupiņas ar tofu un sezama sēklām

Viegls, bet sātīgs, vienkāršs, bet tik aromātisks ēdiens. Ideāli garšos viens pats, kopā ar gaļu vai zivi, tikpat labi ar rīsiem vai nūdelēm...

Vairāk

Receptes bilde

Tikka masala

Lai arī Tikka masala ir indiešu ēdiens, tas pagājušajā gadā Lielbritānijā atzīts par gada ēdienu.

Vairāk

Receptes bilde

Liellopa gaļas strēmelītes ar burkāniem un apelsīniem

Liellopa strēmelītes, kraukšķīgs burkāns, apelsīni, soja un sezams. Skaists, tīrs un tajā pašā laikā garšās tik izteikts salikums. Baudāms kopā ar...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos