Vista sinepju mērcē ar ķirbja - ingvera biezeni un kinoju

Vista sinepju mērcē ar ķirbja - ingvera biezeni un kinoju

Šis ēdiens sastāv no tādām veselīgām un garšīgām sastāvdaļām kā ķirbis, ingvers un kinoja, tāpēc tas būs tieši tas, kas vajadzīgs rudens sākumā. Un kopā ar vistu tā būs arī sātīga maltīte.

Sarežgītība
vidēja
Personas
2
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
1,10h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

ķirbja–ingvera biezenim:

  • 300 g nomizota sviesta ķirbja, sagriezts plānās šķēlītēs
  • jūras sāls pēc garšas
  • pāris timiāna zariņi
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota, sakapāta
  • olīveļļa apslacīšanai
  • 40 g sviesta
  • 1 tējk. rīvēta ingvera

kinojai:

  • 110 g kinojas
  • 10 ml olīveļļas cepšanai
  • 1/2 baltā sīpola, nomizots, smalki sakapāts
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota, smalki sakapāta

sinepju–sviesta mērcei:

  • 2 tējk. sinepju
  • 20 g sviesta

savojas kāpostam:

  • 3 lielas Savojas kāposta lapas
  • nedaudz sviesta
  • nedaudz ūdens

vistai:

  • 1 free range vistas fileja ar spārniņu
  • eļļa cepšanai
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 10 g sviesta, šķēlītēs
  • daži timiāna zariņi
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Gatavo ķirbja–ingvera biezeni. Cepešpannā izklāj cepamo papīru un liec uz tā ķirbja šķēlītes, pārber ar garšaugiem un garšvielām un pārslaki ar olīveļļu. Liec krāsnī cepties uz apmēram 15 minūtēm. Kad gatavs, sablenderē kopā ar sviestu un ingveru.
  3. Gatavo vistu. Pannā sakarsē olīveļļu un liec cepties vistas fileju, ko pārkaisi ar sāli un pipariem. Nedaudz apbrūnini, tad pārliec gaļu cepešpannā, uzliec sviestu un timiānu un liec krāsnī cepties uz apmēram 20 minūtēm, līdz vistas fileja ir gatava.
  4. Gatavo Savojas kāpostu. Pannā ielej ūdeni, pievieno sviestu un apvāri Savojas kāposta lapas apmēram 10 minūtes. Pēc tam sagriez tās smalkākos gabaliņos un apcep uz pannas sviestā.
  5. Gatavo kinoju. Izvāri kinoju, kā norādīts uz iepakojuma. Pannā sakarsē olīveļļu, apcep baltos sīpolus un pievieno izvārīto kinoju. Maisot cep 4 minūtes un noņem no uguns.
  6. Gatavo sinepju–sviesta mērci. Pannā liec sinepes un sviestu un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz izveidojas viendabīga masa.
  7. Uz šķīvja uzsmērē ķirbja–ingvera biezeni, virsū liec kinoju ar sīpoliem, Savojas kāpostu un blakus kārto uz pusēm pārgrieztu vistas gabalu. Pārlej ar sinepju–sviesta mērci un pasniedz.

Recepte: Artis Apsītis
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Baltā gaļa