Pelēkie zirņi ar truša gaļas rullīšiem

Pelēkie zirņi ar truša gaļas rullīšiem

Kas gan būtu svētki bez pelēkajiem zirņiem! Šoreiz no tik ierastās uzkodas tie kļuvuši par galveno ēdienu, ko pasniedz kopā ar truša gaļas rullīšiem un svētku mērci.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
2h
Kopējais laiks
2,30h

Sastāvdaļas:

  • 4 truša stilbi
  • 4 šķēles bekona
  • 60 g baby  spinātu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai

zirņiem:

  • 250 g pelēko zirņu, izmērcēti 12 h
  • 3 daiviņas ķiploka, notīrītas
  • 1 lauru lapa
  • jūras sāls pēc garšas
  • 2 paprikas
  • 1 galviņa ķiploka, nomizota
  • olīveļļa cepšanai
  • nedaudz pētersīļu zaļumu

mērcei:

  • olīveļļa cepšanai
  • 1 neliels sīpols, nomizots, sasmalcināts
  • 3 ķiploka daivas, nomizotas, sasmalcinātas
  • 1 neliels burkāns, nomizots, sagriezts nelielos gabaliņos
  • 1 timiāna zariņš
  • 1 tomāts, sagriezts gabaliņos
  • 50 g sausa baltvīna
  • 200 ml vistas buljona
  • 1 tējk. sviesta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Truša stilbus atkaulo (bet kaulus neizmet). Izklāj gaļu, uz katra gabala liec bekona šķēli, nedaudz spinātu un uzber sāli, piparus. Veido rullīšus, nostiprinot tos ar koka irbulīšiem vai zobu bakstāmajiem kociņiem.
  3. Pannā, kuru pēc tam var likt cepeškrāsnī, uzkarsē eļļu un liec cepties gaļas rullīšus. Apcep, līdz tie ir zeltaini no visām pusēm, un liec krāsnī uz 10 minūtēm.
  4. Gatavo zirņus. Noskalo zirņus, ber katlā, pielej ūdeni, pievieno ķiploku daiviņas, lauru lapu, sāli un vāri aptuveni 30 minūtes, līdz pagaršojot jūti, ka tie ir gatavi. Nokās ūdeni un izņem lauru lapu.
  5. Kamēr zirņi vārās, paprikas un ķiploku galviņu liec cepamajā veidnē, pārsmērē ar eļļu un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm. Izņem dārzeņus no krāsns, nedaudz atdzesē, pipariem izņem sēklas. Sasmalcini ķiplokus un piparus un pievieno zirņiem. Pievieno arī zaļumus un visu samaisi. Pagaršo. Ja vajag, pievieno vēl sāli.
  6. Gatavo mērci. Pannā uzkarsē eļļu un liec cepties kauliņus, kuri palikuši pāri pēc stilbu atkaulošanas. Apbrūnini tos, pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānu, timiāna zariņu un cep, līdz dārzeņi kļūst zeltaini. Tad pievieno tomātus un vīnu, uzliec vāku un sutini uz lēnas uguns. Pēc brīža pievieno buljonu, sāli, piparus un turpini sautēt aptuveni 30 minūtes. Pāris minūtes pirms sautēšanas beigām iemaisi sviestu. Izkās mērci caur sietu.
  7. Uz šķīvja kārto pelēkos zirņus, uz tiem liec truša gaļas rullīti un pārlej ar mērci.

Recepte: Aivis Onzulis
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Baltā gaļa