Vistu šķiņķīši ķiploku un spinātu mērcē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

Vistu šķiņķīši ķiploku un spinātu mērcē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

Tik vienkāršas vakariņas kā vista ar kartupeļiem garšos pavisam savādāk, ja pasniegsi tās krēmīgā ķiploku un spinātu mērcē.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

  • olīveļļa cepšanai
  • 300–600 g vistu šķiņķīšu bez kaula
  • 3–4 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 1 ēd.k. laima sulas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 40 g spinātu
  • jūras sāls pēc garšas

kartupeļiem:

  • 600–800 g kartupeļu, nomazgāti, sagriezti daiviņās
  • 20 ml olīveļļas cepšanai
  • 1/2 tējk. jūras sāls1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 1 ēd.k. sakapāta rozmarīna

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Kartupeļus aplej ar verdošu ūdeni un atstāj 5–7 minūtes, tad nokās, liec uz pannas, pārlej ar olīveļļu, pārkaisi ar sāli, pipariem, rozmarīnu un cep krāsnī 25 minūtes.
  3. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep vistu šķiņķīšus no abām pusēm 15–18 minūtes. Tad pievieno ķiplokus, sāli, laima sulu, saldo krējumu, spinātus un cep vēl 5–8 minūtes. Pasniedz šķiņķīšus ar mērci un ceptiem kartupeļiem.

Recepte: Karlīna Latsone
FOTO: Kristina Sisejeva

Komentāri

JustineP17

05.10.2018 12:04

sanāca ļoti gardi,paldies! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Baltā gaļa