Vistu spārniņu un nūdeļu bļoda

Vistu spārniņu un nūdeļu bļoda

Steidzīgiem darba dienu vakariem, kad mājās pārrodies vēlu un izsalcis, vistu spārniņi būs tieši laikā. Tos var pagatavot salīdzinoši ātri, un, ja mājās ir cepeškrāsns, tā paveiks visu tavā vietā.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 150 g rīsu nūdeļu, pagatavotas pēc ražotāja norādījumiem
  • 2 laimi, sagriezti daiviņās
  • 20 g kinzas, sagriezta
  • 100 g piena salātlapu
  • 100 g nomizota burkāna, sagriezts plānās, garās šķēlītēs
  • 15 g lociņu, sakapāti
  • 60 g grauzdētu zemesriekstu

spārniņiem:

  • 500 g vistu spārniņu, sadalīti (mazāko daļu neizmanto)
  • 15 g nomizota ingvera, sagriezts mazos kubiņos
  • 20 g kinzas, sakapāta
  • 1 čili, sakapāts
  • 50 ml rīsu etiķa
  • 30 ml gaišās sojas mērces
  • 40 ml medus
  • 2 laimu sula

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc vistu spārniņus ar pārējām sastāvdaļām un izmanto uzreiz vai atstāj marinēties līdz 12 h.
  2. Sakarsē pannu, pievieno spārniņus ar visu marinādes šķidrumu un maisot cep apmēram 12 minūtes, līdz tie ir gatavi. Ja mērce paliek par biezu, pielej nedaudz ūdens.
  3. Bļodā liec nūdeles, laima daiviņas, kinzu, salātus, burkānus un spārniņus. Pārber ar lociņiem un zemesriekstiem un pasniedz.

Recepte: Evelīna Ķimene
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Baltā gaļa