Sulīgās tītara gaļas un spinātu bumbiņas

Sulīgās tītara gaļas un spinātu bumbiņas

Veselīgā un diētiskā tītara gaļa vienmēr ir laba izvēle vakariņām. Pagatavo šīs sulīgās tītara gaļas un spinātu bumbiņas, kuras ar lielu prieku ēdis gan lieli, gan mazi.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

gaļas bumbiņām:

  • olīveļļa cepšanai
  • 90 g nomizota sīpola, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 400 g maltas tītara gaļas
  • 55 g saldētu spinātu, atlaidināti, liekais šķidrums nospiests
  • 50 g rīvmaizes
  • 1 ola
  • 20 g pētersīļu, sakapāti
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai:

  • olīveļļa cepšanai
  • 250 g saldētu zaļo pupiņu
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas, sagrieztas šķēlēs
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus ar ķiplokiem apmēram 3 minūtes, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pārliec lielā bļodā, pievieno pārējās gaļas bumbiņām paredzētās sastāvdaļas, samīci viendabīgā masā un izveido bumbiņas apmēram 4 cm diametrā. Liec uz cepamās pannas, apslaki ar eļļu un cep krāsnī 10 minūtes no vienas puses, tad apgrozi un cep vēl 4 minūtes no otras puses, līdz gaļas bumbiņas ir gatavas.
  3. Tikmēr pannā sakarsē eļļu, pievieno pupiņas, ķiplokus, pārkaisi ar sāli, pipariem un maisot cep 5 minūtes. Pupiņas pasniedz karstas kopā ar gaļas bumbiņām.

Recepte: Evelīna Ķimene
Foto: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Baltā gaļa