Turku zirņu pankūkas

Turku zirņu pankūkas

Pamēģini ierasto pankūku mīklu pagatavot interesantāk – ar turku zirņu miltiem, un plānās pankūkas iegūs pavisam citu garšu. Mainot pildījuma sastāvdaļas, vari variēt ar garšām atkarībā no noskaņojuma un pieejamajiem produktiem.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 160 g turku zirņu miltu
  • 1 ēd.k. eļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 500 ml ūdens
  • 1 zariņš rozmarīna, smalki sakapāts
  • 3 zariņi timiāna, smalki sakapāti
  • olīveļļa cepšanai

pildījumam:

  • 200 g ķiršu tomātiņu, sagriezti gabaliņos
  • 1/2 avokado, nomizots, kauliņš izņemts, sagriezts gabaliņos
  • 1 gurķis, sagriezts mazos gabaliņos
  • 20 ml biezās balzamiko mērces

Pagatavošana:

  1. Gatavo mīklu. Bļodā ieber miltus, pievieno 1 ēd.k. eļļas, sāli, piparus un pakāpeniski, visu laiku maisot, lej klāt ūdeni. Pēc tam iemaisi mīklā zaļumus.
  2. Gatavo pildījumu, sajaucot visas pildījuma sastāvdaļas.
  3. Uz lēnas uguns pannā sakarsē eļļu un lej tajā kausiņu mīklas. Cep plānās pankūkas no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas. Liec uz katras pankūkas pildījumu un aizrullē ciet. Kārto traukā un pasniedz.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis