Maltu miežu un sēkliņu muslis

Maltu miežu un sēkliņu muslis

Šī ēdiena burvība sākas, jau to gatavojot, jo māju piepilda burvīgs grauzdētu miežu aromāts. Bet labākais vēl tikai seko – kopā ar jogurtu un sēklām tas būs ļoti gards brokastu ēdiens!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
25min

Sastāvdaļas:

  • 100 g miežu graudu
  • 10 g linsēklu
  • 240 g bezpiedevu jogurta
  • 80 g ķirbju sēklu
  • 80 g sezama sēklu
  • 80 g saulespuķu sēklu
  • 5 g čia sēklu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 185 grādus karstu. Uzber uz cepamās pannas miežu graudus, liec krāsnī apgrauzdēties uz 10 minūtēm un pēc tam atdzesē.* Atstāj 1 tējk. veselu miežu graudu, bet pārējos smalki samal dzirnaviņās.
  2. Dzirnaviņās smalki samal arī linsēklas. Bļodiņā sajauc jogurtu ar maltajiem graudiem un sēklām. Citā bļodā sajauc pārējās sēklas un veselos miežu graudus. Liec jogurtu trauciņos, pārber ar sēklu maisījumu un pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Papildinājumi:

* Vari arī grauzdēt pannā uz lēnas uguns apmēram 6–7 minūtes, līdz graudi sāk apgrauzdēties.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis