Omlete ar pelēkajiem zirņiem

Omlete ar pelēkajiem zirņiem

Ja klasisku brokastu ēdienu (omleti) papildina ar klasisku svētku maltītes sastāvdaļu (pelēkajiem zirņiem), top sātīgas pēcsvētku brokastis.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 80 g saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 100 g vārītu pelēko zirņu ar speķi
  • 25 g olīveļļas cepšanai
  • 1 timiāna zariņš

Pagatavošana:

  1. Sakul olas ar saldo krējumu un garšvielām un pievieno pusi pelēko zirņu. Sakarsē pannā eļļu un ielej tajā olu masu. No sākuma ar koka lāpstiņu vai karoti viegli pamaisi olu masu, braukājot pa pannas pamatni, tad ļauj tai gatavoties. Kad omlete ir gatava, ņem ārā no pannas. Liec uz šķīvja, uzber atlikušos pelēkos zirņus un dekorē ar timiāna zariņu. Pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis