Pankūkas ar ievārījumu un āboliem

Pankūkas ar ievārījumu un āboliem

Brūklenes un āboli ir perfekta kombinācija, kas pēcsvētku laikā ideāli piestāvēs brokastu pankūkām.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

pankūkām:

  • 220 g olu
  • 20 g cukura
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 320 g ūdens
  • 200 g piena
  • 220 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 30 g augu eļļas
  • 1/4 tējk. kanēļa
  • 1 ēd.k. augu eļļas pannas ieziešanai

pasniegšanai:

  • 10 g augu eļļas
  • 2 āboli, nomizoti, iztīrīti, sagriezti šķēlītēs
  • 25 g brūnā cukura
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 100 g brūkleņu ievārījuma
  • 50 g valriekstu, sadrupināti

Pagatavošana:

  1. Gatavo pankūkas. Saputo olas ar sāli un cukuru 8–10 minūtes. Pievieno ūdeni un pienu un turpini kult. Tad iesijā miltus, kanēli un turpini kulšanu, līdz milti ir kārtīgi iemaisīti mīklā. Beigās pievieno eļļu un kul, līdz masa ir viendabīga. Ļauj mīklai atpūsties 30 minūtes.
  2. Viegli ietauko pannu un sakarsē to. Lej mīklu (apmēram 100 g vienā reizē) pannā un izlīdzini. Apcep nedaudz no abām pusēm. Tā pagatavo visas pankūkas.
  3. Pannā sakarsē eļļu un liec cepties ābolu šķēlītes. Pārkaisi ar cukuru un kanēli un apcep zeltaini brūnas, līdz cukurs ir karamelizējies.
  4. Uz šķīvja liec pankūkas, liec uz tām apceptos ābolus un brūkleņu ievārījumu, pārkaisi ar valriekstiem un pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis