Sāļā Filadelfijas siera kūka

Sāļā Filadelfijas siera kūka

Ir saldo kūku cienītāji, un ir sāļo kūku cienītāji. Šī sulīgā, pilnīgā un gardā kūciņa patiks otrajiem, turklāt tostermaizes un svaigā siera dēļ tā ideāli piestāvēs brokastīm.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

  • 250 g Filadelfijas krēmsiera
  • 50 g mazo garneļu
  • 4 šķēles tostermaizes
  • 20 g saulē kaltētu tomātu eļļā,  smalki sagriezti
  • 50 g saldā krējuma
  • 20 g zaļo salātu, smalki sagriezti
  • 50 g lucernas dīgstu
  • 15 g foreļu ikru
  • 2 paipalu oliņas, vārītas,  sagrieztas četrās daļās
  • 50 g svaiga gurķa, sagriezts  plānās ripiņās
  • jūras sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sablenderē pusi Filadelfijas siera ar garnelēm (4 garneles atstāj  dekorēšanai), sāli un pipariem.
  2. Nogriez maizēm garoziņas un liec divas šķēles uz šķīvja kā pirmās  maizes kārtas. Uzsmērē uz katras garneļu krēmu un pārkaisi ar  tomātiem. Liec otras maizes kārtas un atkārtoti uzsmērē krēmu.
  3. Saputo saldo krējumu ar sāli un pipariem stingrās putās, lēnām iecilā to  atlikušajā Filadelfijas sierā un apsmērē kūkas ar krēmu no visām pusēm.  Skaisti izlīdzini, lai skaidri var redzēt kūku kantaino formu.
  4. Katrai kūkai divas malas dekorē ar salātlapām, bet otras divas ar  dīgstiem. Virspusi dekorē ar atliktajām garnelēm, foreļu ikriem, paipalu  olām un gurķu šķēlītēm. Liec ledusskapī uz 1–2 h, lai kūkas savelkas.  Sagriez gabaliņos un pasniedz.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis