Kartupeļu vafeles ar tunča pastēti

Kartupeļu vafeles ar tunča pastēti

Vafeles, kas izskatās pēc īsta deserta, pārsteigs tevi, jo nokožot sapratīsi, ka tas ir kārtīgs kartupeļu ēdiens. Lieliska ideja, kā ikdienišķus ēdienus pasniegt jaunā veidolā, kas jo īpaši patiks bērniem.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

vafelēm:

  • 530 g kartupeļu, nomizoti, sagriezti lielos gabalos
  • 1 sīpols, nomizots, rupji sagriezts
  • 2 olas
  • 50 g olīveļļas
  • 80 g krēmsiera
  • 80 g kviešu miltu
  • jūras sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas

tunča pastētei:

  • 1/2 fenheļa, sagriezts lielos gabalos
  • 20 ml ūdens
  • 130 g konservēta tunča savā sulā
  • 1 sauja svaiga koriandra, sakapāts
  • 20 ml olīveļļas
  • 1/2 laima sula
  • jūras sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai:

  • paipalu oliņas, vārītas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec kartupeļus, sīpolus, olas, 40 ml eļļas un krēmsieru un sablenderē viendabīgā masā. Pievieno miltus, sāli, piparus un kārtīgi izmaisi. Cep sakarsētā vafeļu pannā, kas ieziesta ar 10 ml eļļas, līdz vafeles kļūst zeltaini brūnas.
  2. Gatavo tunča pastēti. Katliņā ar ūdeni liec fenheli, uzliec vāku un pasautē uz mazas uguns 10 minūtes. Kad fenhelis ir atdzisis, sablenderē to kopā ar pārējām pastētes sastāvdaļām, līdz masa ir viendabīga. Liec starp un uz vafelēm tunča pastēti un paipalu oliņas un pasniedz.

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis