Sāļais siera un šķiņķa kišs

Sāļais siera un šķiņķa kišs

Ar klasisko kombināciju – siers un šķiņķis –, ir grūti nošaut greizi. Šis kišs lieliski iederēsies brīvdienu rīta brokastu galdā, aizstājot, piemēram, ierasto omleti.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,20h

Sastāvdaļas:

  • 400 g smilšu mīklas
  • 3 olas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti piecu graudu pipari pēc garšas
  • 50 g saldā krējuma
  • 100 g Čedaras siera, smalki sarīvēts
  • 2 ēd.k. smalki sagrieztu sīpollociņu
  • 100 g auksti kūpināta cūkgaļas šķiņķa, sagriezts kubiņos
  • 50 g saulē kaltētu tomātu eļļā, sagriezti
  • 50 g sviesta formas ietaukošanai

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 175 grādus karstu. Ietauko formu (16 cm diametrā) ar sviestu. Ieklāj formā smilšu mīklu un sadursti ar dakšiņu.
  2. Sakul olas ar sāli, pipariem un saldo krējumu.
  3. Liec uz mīklas pamatnes sieru, lokus, šķiņķi un tomātus, pārlej ar olu un saldā krējuma mērci un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā uz 1 h. Kad kišs gatavs, izņem no krāsns un nedaudz atdzesē. Pasniedz siltu vai atdzesētu.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis