Čia sēklu pudiņš

Čia sēklu pudiņš

Jau senie acteki zināja čia sēklu augsto enerģētisko vērtību un izmantoja tās kā pārtikas piedevu, lai pietiktu spēka cīnīties iekarojumu laikā. Tās lieliski der arī diabētiķiem, jo čia sēklu dabīgā želeja palēnina ogļhidrātu pārtapšanu cukurā.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
4h
Gatavošana
5min
Kopējais laiks
4h

Sastāvdaļas:

  • 200 g čia sēklu
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 500 ml mandeļu piena
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 2 ēd.k. medus*

dekorēšanai:

  • avenes

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec visas pudiņa sastāvdaļas, kārtīgi samaisi un liec ledusskapī uz 4 h, līdz sēkliņas ir uzbriedušas un veido pudiņa konsistenci. Liec trauciņos, dekorē ar avenēm un pasniedz.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Papildinājumi:

* Medu vari pievienot arī vairāk – daudzums atkarīgs no tā, cik saldu pudiņu vēlies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis