Pašgatavotas granolas kārtojums ar grieķu jogurtu un ogām

Pašgatavotas granolas kārtojums ar grieķu jogurtu un ogām

Šis veselīgais un vizuāli tik pievilcīgais kārtojums ar pašgatavotu granolu un krēmīgo grieķu jogurtu derēs gan kā brokastu ēdiens, gan kā veselīgs deserts viesībās vai arī vienkārši kā pusdienlaika našķis.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

granolai:

  • 30 g sviesta
  • 30 g medus
  • 20 g cukura sīrupa
  • 200 g pilngraudu auzu pārslu
  • 150 g dažādu riekstu (mandeles, pekanrieksti, lazdu rieksti u.c.), rupji sakapāti
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta

krēmam:

  • 600 g grieķu jogurta
  • 3 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. smalki sarīvētu laima miziņu
  • 2 ēd.k. laima sulas

dekorēšanai:

  • 200 g ogu pēc izvēles

 

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 160 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Izkausē sviestu un lielā bļodā sajauc to ar medu un sīrupu. Auzu pārslas un riekstus rūpīgi samaisi ar medus masu, pievienojot šķipsniņu sāls un vaniļas ekstraktu. Liec cepamajā pannā, izlīdzini un cep krāsnī apmēram 30 minūtes, pāris reizes atverot krāsns durtiņas un apmaisot granolu. Kad jūtama patīkama smarža un granola kļūst zeltaina, tā ir gatava. Atdzesē istabas temperatūrā.
  3. Krēmam sajauc jogurtu ar medu, laima miziņām un sulu.
  4. Glāzēs liec krēmu, pa virsu granolu, dekorē ar ogām un pasniedz.

Recepte: Jevgēnija Jansone
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Brokastis