Baklažāni ar kuskusa, fetas siera un pipamētru pildījumu

Baklažāni ar kuskusa, fetas siera un pipamētru pildījumu

Pildītus baklažānus novērtēs ne tikai veģetārieši, bet arī bezkompromisu gaļēdāji. Sātīgs, košs un gards ēdiens, kas labi garšos gan siltā, gan aukstā veidā.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
55min
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 50 g kuskusa
  • olīveļļa kuskusam + cepšanai
  • 2 baklažāni, gareniski pārgriezti uz pusēm
  • 1 šalotes sīpols, nomizots, smalki sakapāts
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota, smalki sakapāta
  • 1 tomāts, sagriezts nelielos gabaliņos
  • 100 g sadrupināta fetas siera
  • piparmētras, smalki sakapātas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un izvāri kuskusu. Nokās, pievieno nedaudz olīveļļas un noliec malā.
  3. Ar karoti izņem baklažāniem mīkstumu, atstājot apmēram 5–10 mm biezu mizu. Mīkstumu sagriez nelielos gabaliņos.
  4. Pannā sakarsē olīveļļu, no abām pusēm apcep baklažānu pusītes un liec tās cepešpannā. Pannā sakarsē nedaudz olīveļļas un viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno baklažānu mīkstumu un turpini cept uz nelielas uguns. Pievieno tomātus un garšvielas. Beigās pievieno izvārīto kuskusu, piparmētras un fetas sieru.
  5. Pildi baklažānu pusītes ar sagatavoto masu un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm. Gatavos baklažānus izņem no krāsns un pārkaisi ar sakapātiem piparmētru zaļumiem.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Dārzeņi