Krāsnī cepts muskatķirbis

Krāsnī cepts muskatķirbis

Kad vairs nevari izdomāt, ko gatavot no ķirbja, vienkārši apcep to krāsnī kopā ar tomātiem, čili, ķiplokiem un kanēli. Neticams aromāts un garša!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 1/2 muskatķirbja
  • 10 ķiršu tomātiņi
  • 2 ķiploka galviņas
  • 1 svaiga čili pāksts
  • naža gals Kajennas piparu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • sauja salvijas lapu
  • 1–2 kanēļa standziņas, salauztas gabaliņos
  • olīveļļa

Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu. Kamēr cepeškrāsns silst, sagriez ķirbi šķēlēs un liec uz cepamās plāts. Čili sagriez plānās šķēlītēs. Čili, kanēli, salvijas lapas, sāli, piparus uzber uz sagrieztajām ķirbja šķēlēm. Ķiploku galviņas pārgriez uz pusēm un liec blakus ķirbim. Visu apslaki ar olīveļļu, viegli apmaisi un liec cepeškrāsnī cepties uz 20 minūtēm, līdz ķirbis ir gandrīz mīksts. Tad uz pannas uzber ķiršu tomātiņus un cep vēl 5 minūtes.
  2. Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu pie zivs vai gaļas ēdieniem.

Recepte: Zane Kilbloka
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Dārzeņi