Saldo kartupeļu pankūkas ar gvakamoli, spinātiem un plaucētu olu

Saldo kartupeļu pankūkas ar gvakamoli, spinātiem un plaucētu olu

Ar saldo kartupeli ir tā, ka par kartupeli to patiesībā var nosaukt tikai tāpēc, ka tas aug zemē un izskatās pēc viena liela, pārauguša kartupeļa. Pēc garšas tas vairāk līdzinās ķirbim, un šī saldā garša lieliski sader ar pikantu gvakamoli, krēmīgu olu un svaigiem spinātiem.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

pankūkām:

  • 300 g nomizota saldā kartupeļa, sarīvēts uz dārzeņu rīves
  • 1 ola
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • saulespuķu eļļa cepšanai

gvakamolei:

  • 3 avokado, nomizoti, kauliņš izņemts
  • 20 g kinzas, sakapāta
  • 2 čili, sakapāti ar visām sēklām
  • 100 g ķiršu tomātu, sagriezti kubiņos
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots, sagriezts kubiņos
  • 1 laima sula
  • jūras sāls pēc garšas

pasniegšanai:

  • 4 olas
  • 40 g spinātu

Pagatavošana:

  1. Rīvētiem saldajiem kartupeļiem pievieno olu, sāli, piparus un sajauc viendabīgā masā. Pannā sakarsē eļļu, veido pankūkas un cep no abām pusēm gatavas.
  2. Gvakamolei bļodā liec avokado mīkstumu un saspaidi ar dakšiņu. Pievieno kinzu, čili, tomātus, sīpolus, laima sulu, sāli un sajauc kopā.
  3. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un nogriez uguni, lai ūdens knapi burbuļo. Mazā trauciņā iesit olu un uzmanīgi ieslidini to ūdenī. Vāri olu apmēram 2 minūtes – gatavai olai baltums būs sarecējis, bet dzeltenums būs vēl šķidrs. Izņem olu no ūdens un nosusini uz papīra dvieļa. Tāpat pa vienai pagatavo arī pārējās olas.
  4. Uz karstas pankūkas liec spinātu lapas, gvakamoli, plaucētu olu un pasniedz.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Dārzeņi