Kokosriekstu eļļa fritēti kartupeļi ar salātiem

Kokosriekstu eļļa fritēti kartupeļi ar salātiem

Lai arī ārēji šķiet, ka tie ir vienkārši fritēti kartupelīši, jau pēc aromāta un pirmā kumosa sapratīsi, ka tā vis nav. Kokosriekstu eļļa piešķirs kartupeļiem pavisam citu garšu, bet visu vēl vairāk papildinās un svaigumu piešķirs zaļie salāti.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 500 ml kokosriekstu eļļas
  • 800 g ļoti mazu kartupelīšu,  nomizoti, nosusināti papīra dvielī
  • 1,5 fenheļa saknes, pārgrieztas uz  pusēm, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 1,5 ēd.k. lazdu riekstu eļļas
  • 2,5 ēd.k. medus
  • 1 laima sula
  • 100 ml grieķu jogurta
  • 1,5 tējk. graudaino sinepju
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katliņā sakarsē eļļu un liec tajā vārīties 1/4 kartupelīšu. Vāri 5 minūtes, tad  izņem ārā, ieliec caurdurī, lai notek liekā eļļa, un pārkaisi ar sāli. Tā turpini,  līdz visi kartupeļi izcepti.
  2. Bļodā liec fenheli un zaļos zirnīšus. Mazā bļodiņā sajauc lazdu riekstu eļļu ar  2 ēd.k. medus un 1/2 laima sulas. Pievieno mērci salātiem un kārtīgi samaisi.
  3. Sajauc grieķu jogurtu ar 1/2 laima sulas, sinepēm, 1/2 ēd.k. medus un sāli.  Pasniedz kartupeļus kopā ar salātiem un jogurta mērci.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Dārzeņi