Saldie kartupeļi teriyaki glazūrā

Saldie kartupeļi teriyaki glazūrā

Šajā receptē svarīgākais un garšīgākais ir pašgatavotā teriyaki mērce, kas kopā ar saldajiem kartupeļiem un rīsiem būs garšīgs un nedaudz austrumniecisks vakariņu ēdiens.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 2 saldie kartupeļi, nomizoti,sagriezti nelielos kubiņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • jūras sāls pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai

teriyaki mērcei:

  • 240 ml ūdens
  • 150 g brūnā cukura
  • 80 ml sojas mērces
  • 1 liela ķiploka daiviņa, nomizota, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • 1/2 tējk. malta ingvera
  • 30 g kukurūzas cietes

pasniegšanai:

  • vārīti rīsi
  • sīpollociņi, smalki sagriezti
  • sezama sēklas

Pagatavošana:

  1. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot kukurūzas cieti, liec katliņā un sāc sildīt.  Izšķīdini kukurūzas cieti 60 ml auksta ūdens. Kad visas sastāvdaļas pilnībā  sajaukušās, pievieno izšķīdināto cieti un kārtīgi samaisi. Noņem no uguns.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep saldos kartupeļus. Pievieno teriyaki mērci,  ķiplokus, sāli un pasautē 3 minūtes. Pārber ar sezama sēklām un lociņiem.  Pasniedz mērci kopā ar rīsiem.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Dārzeņi