Veģetārais karijs

Veģetārais karijs

Ne vienmēr karijam pievieno gaļu. Klasiskajai indiešu veģetārajai karija versijai izvēlas vienkāršus produktus – kartupeļus, burkānus un zaļos zirnīšus.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 2 lieli sīpoli, smalki sakapāti
  • olīveļļa cepšanai
  • 1 kanēļa standziņa
  • 10 krustnagliņu
  • 15 g ingvera-ķiploku pastas*
  • 1,5 tējk. čili (ja vēlies asāku, liec vairāk)
  • 1 bundža tomātu savā sulā
  • 4 kartupeļi, kubiņos
  • 8 mazi burkāni, kubiņos
  • 500 g zaļo zirnīšu
  • 1 ēd.k. garam masala
  • 1/2 tējk. kardamona

Pagatavošana:

  1. Pannā sakarsē olīveļļu un tajā apcep sīpolus, pievienojot kanēļa standziņu un krustnagliņas. Uz nelielas liesmas sautē 15 minūtes. Pieliec 15 g ingvera-ķiploku pastas un čili. Cep, līdz sīpoli ir brūngani.
  2. Sablenderē tomātus savā sulā un pievieno pannas saturam. Pielej 500 ml ūdens, apmaisi, pievieno 1 ēd.k. garam masala garšvielu un 1/2 tējk. kardamona pulvera. Nogriez uguni.
  3. Citā pannā sasildi olīveļļu un tajā apcep kartupeļus un burkānus. Cep 10 minūtes un tad pievieno zirnīšus. Pieliec mērci un sautē apmēram 25 minūtes, līdz visi dārzeņi gatavi. Pasniedz.

Recepte: Krišna Prasads Bhandari
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

* Sablenderē 1 ingveru, 4 ķiplokus un 250 ml ūdens – noderēs arī citiem ēdieniem.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Dārzeņi