Saldo kartupeļu ņoki

Saldo kartupeļu ņoki

Ņokus var ēst vienus pašus, pārkaisīt ar sieru, gatavot kopā ar klasisko Boloņas mērci vai pasniegt kā piedevu citiem ēdieniem.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 2 lieli saldie kartupeļi, nomazgāti
  • 1 ola
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. svaigi rīvēta muskatrieksta
  • 1/4 tējk. kanēļa
  • 150 g mandeļu miltu
  • 150 g griķu miltu + 2–3 ēd.k. virsmas pārkaisīšanai
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu (miltu)
  • jūras sāls pēc garšas ņoku vārīšanai
  • olīveļļa ņoku pārslacīšanai

dekorēšanai:

  • svaigas rukolas lapiņas

 

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ar dakšiņu sadursti kartupeļus, ietin tos folijā un liec krāsnī cepties, līdz tie ir mīksti. Kad gatavi, izņem no krāsns un iztin no folijas, lai atdziest. Kad kartupeļi ir atdzisuši, noņem tiem mizu, mīkstumu liec bļodā un saspaidi, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un samīci, līdz veidojas mīklas konsistence.
  2. Pārkaisi darba virsmu ar 2–3 ēd.k. griķu miltu un mīci mīklu, līdz tā vairs nav lipīga. Sadali 4 daļās, sarullē katru daļu garā desā un ar nazi sagriez 2–3 cm lielos gabaliņos. Katram gabaliņam viegli uzspied ar dakšiņu, lai veidojas rieviņas. Liec sagatavotos ņokus uz cepamā papīra, lai nedaudz atpūšas.
  3. Pēc tam vāri ņokus sālsūdenī apmēram 3 minūtes, līdz tie uzpeld. Kad ņoki ir gatavi, ar karotīti uzmanīgi izņem no ūdens vai nokās. Pievieno nedaudz eļļas, lai tie nesalīp kopā. Liec traukā, dekorē ar rukolas lapiņām un pasniedz.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Dārzeņi