Ziedkāpostu pica ar trīs sieriem

Ziedkāpostu pica ar trīs sieriem

Šī ziedkāpostu pica būs lieliska alternatīva tiem, kuri vēlas ēst picu, bet ar miltiem ir uz “jūs” vai arī tiem, kas vienkārši vēlas pamēģināt ko jaunu un īpašu.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 700 g ziedkāposta, sadalīts pa ziedkopām, kātiņi nogriezti
  • 1 ola
  • 70 g parmezāna siera, smalki sarīvēts
  • 70 g Čedaras siera, smalki sarīvēts
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 50 g kviešu miltu
  • 1 mocarellas siera bumba, sagriezta šķēlēs
  • 25 g bazilika, sakapāts

mērcei:

  • 100 ml kečupa
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota
  • kaltēta raudene pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Virtuves kombainā liec ziedkāpostus un pulsa režīmā sasmalcini rīsu graudiem līdzīgā konsistencē. Maksimāli nospied lieko šķidrumu, liec bļodā, pievieno olu, parmezānu, čedaru, sāli, piparus un samaisi. Pievieno miltus, lai mīkla turas kopā, un samīci. Izveido bumbu, liec uz cepamās pannas un uzspied, izveidojot vēlamo apaļo formu. Cep krāsnī 20 minūtes.
  3. Kamēr pamatne cepas, virtuves kombainā liec visas mērces sastāvdaļas un sasmalcini viendabīgā masā. Uzsmērē mērci uz picas pamatnes, pa virsu kārto mocarellu un cep krāsnī vēl 5 minūtes, līdz siers izkusis. Izņem no krāsns, pārkaisi ar baziliku un pasniedz uzreiz.


Recepte: Evelīna Ķimene
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Dārzeņi