Topinambūra bumbas ar rozmarīnu

Topinambūra bumbas ar rozmarīnu

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg topinambūru
  • 2 tējk. rupjās jūras sāls
  • 1 tējk. melno piparu, svaigi malti
  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • 1 ķiploka galva, daivas atdalītas
  • 2 rozmarīna kāti, lapas noplēstas

Īsta ziemas pērle, kas ir nedaudz šķība un greiza pēc izskata, bet tik perfekta garšā, ka nekas cits kā zariņš rozmarīna labam garšas nobeigumam nebūs nepieciešams.

Pagatavošana:

  1. Uzsildi krāsni 200 grādus karstu.
  2. Topinambūriem nogriez visus mazos bumbuļus, kuri pieauguši klāt centrālajai daļai. Kad visi mazie bumbuļi nolauzti, tad centrālo daļu sagriez tik resnos gabalos, kas izmērā līdzīgi nogrieztajām bumbām.
  3. Ber topinambūrus uz pannas, pārlej ar eļļu, pārber ar sāli un pipariem, pieliec ķiploku daiviņas ar visām mizām un kārtīgi samaisi, lai viss pārklājas ar eļļu. Liec krāsnī un cep 30 minūtes.
  4. Izņem pannu ārā, pārber ar rozmarīna lapiņām un liec krāsnī cepties, līdz topinambūri mīksti.


Recepte: Signe Meirāne

Vista, gailis un zoss
Mārtiņdiena Latvijā un pasaulē

Svētki

Mārtiņdienu svin katru gadu 10. novembrī, un tā ir ne tikai diena, kurā svin Mārtiņiem vārdadienas, bet arī simbolisks laiks, kurā tiek pabeigti visi rudens darbi, pilnībā novākta raža, tai jābūt sagatavotai ziemai, un šī ir diena, kurā sākas ziemas sezona ar visiem tās darbiem. Uzskata, ka Mārtiņdiena atver durvis ziemai, un bieži vien ar Mārtiņiem būtu jāatnāk pirmajam sniegam...

Vairāk

Komentāri

CetrasSezonas

12.11.2012.

Mēs topinambūrus nemizojam, jo mizām ir lieliska garša. Tikai kārtīgi jāberž. Bet protams, ja nepatīk, to var darīt.

femme_rita

09.11.2012.

Radās jautājums - vai topinambūri ir jāmizo? Mums sanāca garšīgi, bet tā mizas daļa bija ļoti cieta un vidus savukārt ļoti mīksts...

Ani

28.06.2011.

Nekad iepriekš nebiju ēdusi topinambūrus un pat nezināju kā tam būtu jāgaršo pareizi sagatavotam, bet, manuprāt, sanāca ļoti garšīgi. Ir ienācis manā ēdienkārtē uz palikšanu.

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Dārzeņi"

Receptes bilde

Panēti kāposti ar ķirbju sēklām

Panētu kāpostu pagatavošana prasa gana daudz laika, bet, ja nav daudz līdzekļu un gribas ko interesantu vai arī ir pasākums, kurā nepieciešams daudz ēdienu,...

Vairāk

Sautēti kāposti ar kartupeļiem vācu gaumē

Šo recepti atradu kādā 1968. gada grāmatā ar nosaukumu „Enycclopedia of world Cookery ”. Nav brīnums, ka tā ir sadaļā pie vācu ēdieniem...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī cepti kartupeļi ar rozmarīnu

Manuprāt, viena no dievīgākajām ceptu kartupeļu un garšvielas kombinācijām. Nekas nevar pārspēt rozmarīna aromātu un ietekmi uz kartupeļa garšu.

Vairāk

Krāsnī ceptas ķirbju šķēles ar sēnēm, gaļu un sieru

Rudens ir ķirbju laiks, kas ievelkas līdz pat pavasarim. Ķirbju ir daudz un dažādi, bet šajā receptē vislabāk izmantot blīvus, saldenus ķirbjus, kā...

Vairāk

Receptes bilde

Topinambūra bumbas ar rozmarīnu

Svētku idejas

Īsta ziemas pērle, kas ir nedaudz šķība un greiza pēc izskata, bet tik perfekta garšā, ka nekas cits kā zariņš rozmarīna labam garšas nobeigumam nebūs...

Vairāk

Receptes bilde

Batatas a muro

Patiesībā neviens Portugālē īsti nezina, kāpēc šie kartupeļi radušies, bet visi zina, ka tādus ēd – izceptus ar mizu un saplacinātus. Un, lai gan tie ir...

Vairāk

Receptes bilde

Kāļu frittata

Frittata ir tradicionāla itāļu omlete ar sieru un dažādiem pildījumiem, ko apcep no abām pusēm. Klasiskajā variantā to pagatavo ar kartupeļiem, bet šoreiz...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī ceptas topinambūra šķēles ar timiānu

Lai gan krāt burciņas ar pīļu vai zosu taukiem vairs sen nav moderni, tomēr neviena eļļa šos topinambūrus nespēs papildināt tik labi kā putnu tauki. Un, lai...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos