Vaniļas rīsu pudiņš ar vaniļas lācenēm

Vaniļas rīsu pudiņš ar vaniļas lācenēm

Laiks pudiņam! Krēmīgs, salds un aromātisks - tieši tāds, kādu pelnījušas tavas garšas kārpiņas. Un pagatavošana ir patiešām vienkārša!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

pudiņam:

  • 120 g apaļo rīsu
  • 500 ml piena
  • 1/2 vaniļas pāksts, pārgriezta uz pusēm
  • 2 tējk. kondensētā piena

ievārījumam:

  • 120 g lāceņu
  • 1/2 vaniļas pāksts, pārgriezta uz pusēm
  • 90 g cukura
  • 1 apelsīna sula
  • 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas

Pagatavošana:

  1. Katliņā ieber rīsus, pielej pienu, pievieno vaniļas pāksti un liec uz lielas liesmas vārīties, līdz uzmet pirmo burbuli. Tad samazini liesmu un, visu laiku maisot, vāri apmēram 25 minūtes, līdz pudiņš gatavs. Beigās iemaisi kondensēto pienu un maisot vāri vēl 2 minūtes.
  2. Paralēli otrā katlā liec lācenes, vaniļas pāksti, cukuru, apelsīna sulu un miziņas un vāri uz vidējas liesmas, līdz lācenes kļūst zeltaini caurspīdīgas, vai arī tik ilgi, cik biezas konsistences ievārījums tev labāk patīk. Pasniedz pudiņu ar ievārījumu.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti