Kārdinošās vafeles

Kārdinošās vafeles

Deserts, kas būs īsta bauda gan acīm, gan vēderam. Mīkstas, kārdinošas un tik gardas vafeles, par kurām īpaši priecāsies saldummīļi.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

vafelēm:

  • 50 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 25 g cukura
  • 2 olas
  • 200 g piena
  • 125 g kviešu miltu, izsijāti
  • 1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
  • 15 g pekanriekstu, smalki saberzti

pasniegšanai:

  • 60 g karameļu mērces
  • 100 g hurmas
  • 100 g melleņu
  • 100 g aveņu
  • 3 dažādu garšu „Caps!'' trifeles

Pagatavošana:

  1. Gatavo vafeles. Saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas, pienu, miltus,  vaniļu, pekanriekstus un visu samaisi. Cep vafeles sakarsētā vafeļu  pannā, līdz tās ir gatavas.
  2. Izspied no hurmas sirds formas gabaliņus. Liec vafeles kaudzītē, pārlej  ar karameļu mērci, pārber ar ogām un hurmas sirsniņām. Dekorē ar  trifelēm un pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga

FOTO: Kristīne Dzalbe

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti