Tiramisu ar citronu krēmu

Tiramisu ar citronu krēmu

Tiramisu spēj atmodināt snaudošo Vinniju Pūku ikvienā no mums – tik gards tas ir! Citronu krēms piedos desertam patīkamu skābumiņu, bet krēmveida konsistence labi kontrastēs ar „dāmu pirkstiņu” kraukšķīgumu un ogu skābumu. Izmanto lielāku trauku viesībām vai pagatavo individuālās glāzītes bufetes galdam. Ja ar tiramisu plāno mieloties arī bērni, aizstāj limončello ar apelsīnu sulu. Jāņogu vietā vari izmantot arī citas skābas ogas.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 300 ml 35% saldā krējuma
  • 50 g pūdercukura
  • 150 g citronu krēma (lemon curd)
  • 180 g krēmsiera
  • 12 „dāmu pirkstiņi”
  • 100 ml limončello liķiera
  • 150 g jāņogu

Pagatavošana:

  1. Gatavo krēmu. Pievieno saldajam krējumam pūdercukuru un saputo stingrās putās. Iemaisi krēmsierā putukrējumu un citronu krēmu tā, lai veidotos viendabīga un gaisīga masa. Pildi krēmu konditorejas maisā.
  2. Pārlauz „dāmu pirkstiņus” uz pusēm un katru uz īsu brīdi iemērc limončello liķierī. Liec cepumus platākas glāzes apakšā, pa virsu uzspied krēma kārtu un uzliec jāņogas. Atkārto visu vēlreiz – „dāmu pirkstiņi”, krēms un jāņogas, līdz visas kārtas saliktas un trauciņi pilni. Pasniedz.

Recepte: Linda Tellgrena
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti