Meringas kārtojums ar baltās šokolādes krēmu

Meringas kārtojums ar baltās šokolādes krēmu

Tik salds un gaisīgs – īsts svētku deserts, kas būs skaists maltītes nobeigums vai, gluži pretēji, lielisks sākums.

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
1,20h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

meringai:

  • 2 olu baltumi
  • 80 g baltā cukura
  • 20 g kļavu sīrupa
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 tējk. kartupeļu cietes
  • 50 g lazdu riekstu, sadrupināti

krēmam:

  • 200 g augstas kvalitātes baltās šokolādes, salauzta gabaliņos
  • 3 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 200 g saldā krējuma
  • 30 g cukura

dekorēšanai:

  • 100 g kaltētu zemeņu vai citu ogu pēc izvēles
  • 1 piparmētras zariņš, tikai lapiņas

Pagatavošana:

  1. Bļodā saputo olu baltumus vieglās putās. Pakāpeniski ber klāt cukuru un puto vēl 7 minūtes. Uzmanīgi iecilā kļavu sīrupu, citrona sulu, kartupeļu cieti un lazdu riekstus.
  2. Sakarsē krāsni 120 grādus karstu. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru. Ar ēdamkaroti veido divas vienādas apaļas formas meringas un liec krāsnī cepties uz 1 h. Pēc tam atdzesē.
  3. Pa to laiku gatavo krēmu. Uz mazas uguns ūdens peldē izkausē šokolādi. Atsevišķi saputo olu baltumus un dzeltenumus stingrās putās. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Lēnām sajauc saputotos olu baltumus ar dzeltenumiem, tad iecilā masā šokolādi un putukrējumu.
  4. Liec uz šķīvja atdzesētu meringu, pārsmērē ar krēmu un uzliec otru meringas kārtu. Pārsmērē virskārtu ar krēmu, dekorē ar zemenēm un piparmētru lapiņām. Pasniedz uzreiz.

Recepte: Vita Levkāne - Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti