Trīs veidu mini pashas

Trīs veidu mini pashas

Šo desertu varētu dēvēt par nevārītu Lieldienu pashu. Katra pasha sevī slēpj kādu dārgumu – sēkliņas un halvu, dažādas sukādes vai tumšo šokolādi –, līdz ar to ikvienam ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko garšu.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 170 g baltā smalkā cukura
  • 4 olas
  • 1 kg pilnpiena biezpiena, izberzts caur sietiņu
  • 1/2 tējk. čia sēklu
  • 1/2 tējk. sezama sēklu
  • 50 g halvas, sadrupināta
  • 60 g sukāžu
  • 60 g 70% tumšās šokolādes, sarīvēta palielos gabaliņos
  • 200 g saldā krējuma

Pagatavošana:

  1. Saputo sviestu ar cukuru, līdz veidojas krēmveida masa. Pa vienai pievieno olas un saputo vēlreiz. Lēnām pievieno sakulto masu biezpienam un sadali trīs vienādās daļās. Vienai daļai pievieno čia sēklas, sezama sēklas un drupinātu halvu, otrai daļai pievieno sukādes, bet trešajai daļai rīvētu šokolādi.
  2. Saputo saldo krējumu stingrās putās, sadali trīs daļās un katru daļu pievieno savai biezpiena masai. Pashas masu liec mazos trauciņos un liec ledusskapī savilkties. Ņem ārā un pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne - Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti