Kazas piena fudge

Kazas piena fudge

Dažreiz saldumi mēdz pārsteigt – tie ir tik garšīgi, ka liekas, nav nemaz tik viegli tādus pagatavot, bet patiesībā izrādās, ka vajadzīgas tikai dažas sastāvdaļas, kas ātri vien pārtop burvīgā našķī. Gatavojot šo fudge, ņem vērā, ka nevarēsi to pasniegt uzreiz, jo pirms pasniegšanas tam vēl kārtīgi jāsastingst.

Sarežgītība
zema
Personas
3
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 450 g pūdercukura
  • 60 g kakao pulvera
  • 100 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 70 ml kazas piena
  • 1 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
  • 100 g sakapātu pekanriekstu vai valriekstu

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā sajauc pūdercukuru ar kakao pulveri.
  2. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu ar pienu, bet neuzvāri. Pievieno vaniļas sēkliņas un iemaisi.
  3. Sajauc uzsildīto piena–sviesta masu ar pūdercukura–kakao maisījumu viendabīgā masā. Pievieno riekstus un samaisi.
  4. Lej 20 x 20 cm lielā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un liec ledusskapī, lai sastingst.
  5. Kad gatavs, izņem no ledusskapja, sagriez gabaliņos un pasniedz.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti