Biezpiena krēms ar ogām

Biezpiena krēms ar ogām

Biezpiens labi iederas dažādos desertos, arī šajā. Biezpiena masa ar saldeni skābām ogām būs vienkāršs, bet sabalansēts un gards saldais, kas neprasīs nekādu cepšanu vai sarežģītu gatavošanu.

Sarežgītība
zema
Personas
2
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 6 Digestive cepumi, salauzti gabaliņos
  • 3 tējk. griķu medus
  • 250 g upeņu
  • 250 g aveņu
  • 3 tējk. brūnā cukura
  • 400 g graudainā biezpiena ar saldo krējumu
  • 100 g grieķu jogurta

Pagatavošana:

  1. Sajauc cepumus ar medu.*
  2. Atstāj dažas ogas dekorēšanai, bet pārējās pārkaisi ar cukuru un atstāj apmēram uz 15 minūtēm, lai ievelkas. Pēc tam cukurotās ogas sablenderē tā, lai masā paliek mazi ogu gabaliņi.
  3. Sablenderē biezpienu ar saldo krējumu viendabīgā masā. Pievieno grieķu jogurtu un kārtīgi samaisi. Pievieno ogu biezeni un viegli iemaisi. Glāzēs liec cepumu gabaliņus, pārklāj ar biezpiena–ogu krēmu, dekorē ar veselām ogām un pasniedz.

Recepte: Aļesja Avdejeva
FOTO: Kristīne Dzalbe

Papildinājumi:

* Krēms tiek gatavots bez cukura, tāpēc, ja desertu vēlies saldāku, pievieno vairāk medus.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti