Bezē rulete

Bezē rulete

Bezē un vārītais krēms – divas sastāvdaļas, kas liecina, ka deserts būs patiesi gards. Un, protams, neiztikt arī bez saldeni svaigiem akcentiem – ogām.

Sarežgītība
augsta
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
1,50h
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
2,30h

Sastāvdaļas:

  • 6 olu baltumi
  • 200 g pūdercukura + nedaudz pārkaisīšanai
  • 1 laima sula + miziņas, smalki sarīvētas
  • 175 ml piena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g baltā cukura
  • 15 g kukurūzas cietes
  • 100 g krēmsiera
  • 200 g aveņu
  • 100 g melleņu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 175 grādus karstu. Izklāj ar cepamo papīru 20 x 30 cm lielu cepamo pannu.
  2. Sakul olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Beigās iemaisi laima miziņas. Ieklāj olbaltuma masu pannā un liec krāsnī cepties uz 17 minūtēm. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē formā apmēram 30 minūtes.
  3. Katliņā uz lēnas uguns uzkarsē pienu. Bļodiņā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un cieti. Nepārtraukti putojot, lēnām pielej olu dzeltenumu masai sakarsēto pienu. Lej masu atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē. Pēc tam vārīto krēmu atdzesē.
  4. Sablenderē krēmsieru ar laima sulu, tad pievieno to vārītajam krēmam un samaisi.
  5. Pārklāj dēlīti ar cepamo papīru un apkaisi to ar pūdercukuru. Izgāz uz tā bezē un uzmanīgi noņem tam cepamo papīru.
  6. Samīci avenes un pārsmērē ar tām bezē. Pusi bezē pārsmērē ar vārītā krēma masu un pārber ar mellenēm. No garākās malas satin ruletē, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 1 h. Pēc tam iztin ruleti no plēves un pasniedz.

Recepte: Diāna Bīlmane - Ozoliņa
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti