Baltmaizes pudiņš ar lazdu riekstiem un cidoniju sukādēm

Baltmaizes pudiņš ar lazdu riekstiem un cidoniju sukādēm

Āboli un cidonijas viens otru papildina ar savu saldeno skābumu, ko bagātina maigais baltmaizes pudiņš. Vislabāk pasniedz siltu...

Sarežgītība
vidēja
Personas
8
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

  • 125 g baltmaizes bez garozas
  • 1 glāze silta piena, apmēram 37°C
  • 3 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 200 g cukura
  • 70 g sviesta
  • citrona miza, norīvēta
  • kanēlis pēc garšas
  • 10 g riekstu liķiera vai degvīna
  • 25 g baltās šokolādes, rupji sakapāta
  • 25 g kaltētu dzērveņu
  • 1 tējk. trifeļu eļļas
  • 2 ēd.k. lazdu riekstu, veseli
  • 50 g baltmaizes rīvmaizes
  • 100 g cidoniju sukādu
  • 50 ml cukura sīrupa (1:1)
  • 1 ēd.k. balzamiko
  • 2 palieli āboli  

 

Āboli un cidonijas viens otru papildina ar savu saldeno skābumu, ko bagātina maigais baltmaizes pudiņš. Vislabāk pasniedz siltu, jo tad tas ir gaisīgi sātīgs un ideāli piemērots brīžiem, kad ārā ir auksti un gribas ko siltu, aromātisku un garšīgu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Āboliem izņem serdi un tās vietā sapildi cukuru. Liec cepties 25 minūtes. Kad āboli gatavi, sablenderē. Noliec malā.
  2. Sīrupu sajauc ar balzamiko un tajā iemērc sukādes un riekstus. Ļauj, lai pastāv.
  3. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Mazas individuālas formiņas iezied ar sviestu un izbārsti ar rīvmaizi. Noliec malā.
  4. Maizi sagriez kubiņos un pārlej ar siltu pienu, atstāj, lai ievelkas 30 minūtes (ja maize ir saziedējusi) vai 10 minūtes, ja maize ir svaiga.
  5. Tikmēr izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, liec tam klāt balto šokolādi, lai tā pakūst. Maizei pieliec sviestu ar balto šokolādi un visu sablenderē.
  6. Bļodā samaisi olu dzeltenumus, cukuru, alkoholu. Pieliec dzērvenes un baltmaizes masu. Samaisi. Pievieno maizes masu, kanēli, citronu mizas un pielej trifeļu eļļu. Samaisi.
  7. Sakul ar mikseri olu baltumus līdz stingrām putām un iecilā maizes masā.
  8. Liec formiņas pannā, kurā iespējams ieliet ūdeni, un to visu ievieto krāsnī. Cep ūdens peldē 35–40 minūtes.
  9. Pasniedz, kārtojot uz šķīvja sev vēlamā secībā – pudiņu, blenderētos ābolus un sīrupā izmērcētās sukādes ar riekstiem.

Autors: Raimonds Zommers

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Deserti